13 let zvesti napredku

Ljubljana, 11. maja 2017V družbi T-2, ki na trgu ponuja kakovostne in zanesljive telekomunikacijske, informacijske in medijske storitve, danes praznujemo 13. obletnico svojega obstoja. V dobrem desetletju smo kot eden ključnih operaterjev soustvarjali in s svojimi tehnološkimi rešitvami kreirali razvoj slovenskega telekomunikacijska trga, pri tem pa s svojimi novimi lastniki v zadnjih treh letih uspeli premostiti številne ovire, ki smo jih doživljali na svoji poslovni poti. Tudi v prihodnje bomo skrbeli za vas, svoje zveste naročnike, in vam zagotavljali najsodobnejše  telekomunikacijske storitve po ugodnih, konkurenčnih cenah. Ob tej priložnosti se vam za vašo podporo iskreno zahvaljujemo, mi pa bomo tudi za v prihodnje poskrbeli, da bo res vse tako, kot mora biti!   

V nacionalno in mednarodno telekomunikacijsko omrežje se je družba T-2 vključila oktobra 2005 s ponudbo telefonije, TV in interneta s tehnologijo VDSL. Širokopasovni dostop je takrat uporabnikom prinesel hitrejši internet, sodobnejšo telefonijo in najnaprednejši IPTV, ki ga je takrat T-2 prva ponudila trgu. V začetku leta 2006, ko je T-2 že pridobila koncesijo za UMTS, je vzporedno že testirala tehnologijo VDSL2, ki je omogočala hitrosti prenosa do 40 Mbit/s proti uporabniku in 15 Mbit/s od uporabnika (40/15).

V maju 2006 je družba T-2 že pričela z gradnjo prvih kilometrov optičnih dostopovnih krajevnih omrežij do doma v tehnologiji FTTH (Fiber To The Home) in tako slovenskim uporabnikom med prvimi v svetu omogočila priključitev na optiko. Začetek obdobja optike, ki ga je zaznamoval tudi prihod HD programov, je prvim 3.000 T-2 naročnikom prinašal izjemne internetne hitrosti. S 100 zaposlenimi je družba T-2 na fiksnem omrežju beležila že 10.000 priključkov in jih pred iztekom leta podvojila.

Na omrežju VDSL2 je družba T-2 v letu 2007 uporabnikom, oddaljenim do 2.500 m od centrale, že ponujala internetne hitrosti 60/25 Mbit/s, kar je bilo za tiste čase nekajkrat več, kot je premogla  obstoječa ponudba na trgu. Leto je zaključila s 5.000 poslovnimi naročniki in skupno 50.000 priključki na fiksnem omrežju. Leto 2008 je zaznamoval začetek T-2 mobilne telefonije in mobilnega interneta, user friendly mobilne telefonije in brezplačnih klicev znotraj omrežja T-2, ki je takrat tudi prva na trgu ponudila pakete, ki so bili uporabnikom cenovno bolj dostopni. Sredi leta je v svojo ponudbo vključila tudi tretjo generacijo mobilne telefonije UMTS, s čemer je poskrbela za še hitrejšo in enostavnejšo mobilno in podatkovno komunikacijo. S sloganom Tehnologije prihodnosti danes je zatem družba T-2 obeležila tudi prihod prvih paketov trojčkov z dvema mobilnima naročninama, medtem pa nenehno širila mrežo svojih poslovalnic po Sloveniji. V letu 2009 je z nadgradnjo sistema televizije T-2 v svojo  ponudbo vključila storitve Moj avditorij ter T-2 Agent, na fiksnem omrežju zabeležila že 10.000 poslovnih uporabnikov, obenem pa poskrbela še za prenos rezidenčnih uporabnikov VoIP telefonije na novo platformo in v svojo ponudbo vnesla še vrsto novih funkcionalnosti. V letu 2010, ki ga je v ponudbi operaterjev zaznamoval prihod paketov z zakupljenimi količinami, je T-2 uporabnikom predstavila 3D televizijo in paket T4, prvi konvergenčni četverček v Sloveniji, število zaposlenih pa povečala na 200.

Za družbo T-2, ki se je s takratnimi lastniki znašla v finančni spirali, se je z letom 2011 začelo obdobje prisilne poravnave, kar je že pred tem začasno ustavilo tudi nadaljnjo gradnjo optičnega omrežja. Po njeni pravnomočnosti 24. februarja 2012 se je že naslednji mesec družba T-2 preselila v nove prostore na Verovškovo 64a v Ljubljani, novi lastniki pa so poskrbeli za reorganizacijo podjetja in sestavili novo poslovodstvo družbe. Družba T-2 je spomladi 2012 predstavila svojo mobilno televizijo T-2 tv2go, v letu 2013 pa ustavnovila še klub zvestobe, T-2 Klub, ki danes šteje že skoraj 216.000 članov. To obdobje poleg uvedbe časovnih funkcij, kar je močno spremenilo percepcijo gledanja televizije, zaznamujejo tudi 10-krat višje internetne hitrosti v T4 paketih na optiki.

Od srede leta 2014, ko so v anketi uporabniki kot najboljšega na slovenskem telekomunikacijskem trgu prepoznali T-2-jev klicni center, pa do začetka letošnjega aprila, so razvoj in poslovanje družbe T-2 zaznamovali dolgi in nepotrebni sodni postopki, ki so se s predlogi za stečaj družbe močno prepletali s poskusi neustavnega omejevanja njene nadaljnje širitve. Kljub temu je družba v omejenih poslovnih okvirih nemoteno poslovala in pridobivala nove naročnike, saj je medtem razširila svojo ponudbo z oblakom T-2 Horizont, uvedla paket Oranžni Diamant ter mobilne pakete Brezčasni z LTE tehnologijo.

Z obeleževanjem svoje 13. obletnice družba T-2 že napoveduje naložbe v nadaljnjo širitev svojega lastnega omrežja, na katerem bo po konkurenčnih cenah ponujala najsodobnejše širokopasovne in konvergenčne rešitve, ki vključujejo tudi nadgradnjo naprednih časovnih funkcij, mobilne televizije in mobilne telefonije.

Družba T-2, ki je lani ustvarila za skoraj 65 milijonov evrov prihodkov in ima danes preko 300 zaposlenih, ima v svojem omrežju priključenih že več kot 227.000 uporabnikov, od tega več kot 70.000 na lastnem optičnem omrežju. Na fiksnem omrežju ima priključenih 127.000 uporabnikov, na mobilnem pa preko 100.000. Več kot 68.000 gospodinjstev pri družbi T-2 koristi vse razpoložljive telekomunikacijske storitve, zaupa pa ji tudi več kot 16.000 poslovnih uporabnikov.

 

 

 

 

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?