4K televizija in Top model meseca LG 55'' 4K SMART

Verjetno smo se že vsi poslovili od starih, nerodnih, katodnih TV sprejemnikov in video-kaset, prav tako je na odhodu SD ločljivost. Prihodnost je v HD in 4K ločljivosti, kot tudi dostopu do vsebin iz številnih različnih virov (IPTV, internet). Ko boste enkrat primerjali kakovost slike v SD, HD in 4K ločljivosti, se od 4K verjetno ne boste mogli več ločiti. Tudi TV sprejemnik moramo kupovati z mislijo na prihodnost in storitvami, katere bomo šele pričeli uporabljati. Zato je v primeru, da načrtujete nakup novega TV sprejemnika, smiselno že sedaj razmišljati kar o 4K televizorju, kot je recimo LG 55UJ670V. 4K UHD televizorji z ločljivostjo 3840 x 2160 v primerjavi s FullHD ločljivostjo 1920 x 1080  ponujajo 2x večjo ločljivost (horizontalno in vertikalno) ter 4x večje število pikslov. 4K zaslon s formatom 16:9 ima tako 8.294.000 pik. Omogoča drastično boljšo sliko, z večjim dinamičnim razponom in globino barv. Preprost primer: s 4K bo sneg dejansko bel, noč črna, nebo modro in morje turkizno. Precej boljša je tudi ostrina slike – struktura površin postane dejansko vidna.

Ultra visoka ločljivost torej prinaša s seboj bistveno več slikovnih pik, gledalec pa to prepozna kot znatno več podrobnosti, lepše barvne prehode in skoraj fotografsko kakovost slike. A to je šele začetek. Takšna povečana ločljivost zahteva razmeroma zmogljivo strojno opremo in prenosne poti, zato je dostop do 4K vsebin zaradi zelo velikega prenosa (20-30 Mbp/s) v praksi možen le preko optičnih omrežji. Prehod na 4K povzroča nekaj skrbi tako ustvarjalcem vsebin (medijske hiše in filmski studii) ter podjetjem, ki skrbijo za oddajanje teh signalov do končnih uporabnikov. S 4K je povezana tudi HDR (High Dynamic Range) tehnologija, ki je v zadnjih letih zaživela predvsem na področju fotografije, z letošnjim letom pa z velikimi koraki vstopila tudi na področje televizorjev. HDR je priljubljen način, kako iz fotografije izvleči večjo dinamiko, zlasti pri snemanju v naravi. Fotoaparat, denimo, ustvari več zaporednih fotografij z različnimi nastavitvami in jih nato združi v eno – s kar največjo barvno globino. Način HDR praviloma združi vsaj tri slike – po eno s tipično osvetlitvijo ter podosvetljen in preosvetljen posnetek. Ker gre v primeru videa za še bistveno zahtevnejšo nalogo kot pri statični fotografiji je jasno, da potrebujemo velike zmogljivosti, s katerimi lahko postrežejo televizorji s štiri-, šest- ali celo osem-jedrnimi procesorji.  Končni rezultat je bolj kontrastna slika ali video posnetek.

Televizorji z ločljivostjo 4K so na voljo že od 40-palčnih modelov naprej. Kateri je torej pravšnja izbira? Ne glede na to, ali kupujete povprečen ali prestižni televizor, je nasvet glede velikosti diagonale zaslona enak – premislite, kam ga boste namestili in koliko prostora sploh imate na voljo. Nato kupite najdaljšo diagonalo, ki jo vaše proračunske in prostorske omejitve še dovoljujejo. Evri, naloženi v palce oziroma centimetre zaslona, se ponavadi izkažejo za bistveno boljšo naložbo kakor v druge napredne funkcije televizorja. Po priporočilih ameriškega združenja SMPTE (Society of Motion Pictures and Television Engineers) je optimalna razdalja sedenja od visoko ločljivega televizorja dvakratnik dolžine diagonale zaslona. Če to ponazorimo s praktičnim zgledom, bi ob nakupu 50-palčnega (127 cm) televizorja lahko vse njegove podrobnosti opazovali, če bi sedeli vsega dva metra in pol stran (ali bližje, seveda).

Predstavljamo vam pametni televizor LG 55UJ670V 4K SMART. LG-jev 4K UHD TV zaslon s IPS tehnologijo je zmožen reproducirati bogate barve in izrazite kontraste, kot gledanja za optimalno uporabniško izkušnjo ni pomemben. Diagonala zaslona znaša 55 palcev oz. 139 cm. Slikovni procesor z tehnologijo aktivnega HDR analizira in optimizira sliko vse do ločljivosti 4K. Svoje doda tudi najnaprednejši simulirani surround zvok za intenzivno doživetje ob gledanju. Vgrajeni najsodobnejši DVB – digitalni sprejemnik omogoča tudi uporabo preko sistemov kabelske in satelitske tehnologije, kot tudi dostop preko strešne/sobne antene. Naši naročniki bodo seveda raje priklopili novi 4K TV vmesnik Amino Kamai7x. Prav tako podpira Miracast in Wireless Display (Wi-Di) za brezžično povezovanje z vašim računalnikom. Pametni TV sprejemnik omogoča internetni dostop tako preko Wi-Fi, kot tudi mrežnega kabla. Preko USB vhoda pa lahko vsebine bodisi predvajate, ali jih snemate na zunanji trdi disk HDD. Imate morda Netflix uporabniški račun - odlično, saj ima LG 55UJ670V tudi podporo za dostop in iskanje vsebin Netflix. S porabo 86W je LG 55UJ670V tudi energetsko izredno varčen in sodi v A+ energetski razred. Namestite ga lahko bodisi na priloženi podstavek, ali na zidni nosilec.

V posebni ponudbi znaša v T-2 Klubu ob vplačilu 3000 točk mesečni obrok le 20€. Naročniki T-2 lahko nato obroke preprosto odplačujete pri računu na naročnino. Televizor vam dostavimo brez stroškov poštnine po pošti, lahko pa ga prevzamete tudi osebno vsak delovnik med 9. in 13. uro v našem skladišču na Brnčičevi 41 v Ljubljani. Spremenite torej vašo dnevno sobo v svoj osebni kotiček za uživanje z novim 4K TV sprejemnikom LG 55UJ670V iz ponudbe T-2 Kluba.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?