03 Jun 2008

Euro 2008: zatemnitve nekaterih TV kanalov (s pojasnilom)

Ker je televizijska postaja TV3 kupila ekskluzivne pravice za prenašanje vsebin, povezanih z evropskim nogometnim prvenstvom Euro 2008, bodo nekateri kanali, ki za področje Slovenije nimajo teh pravic, v obdobju med 7.6.2008 in vključno 29.6.2008 zatemnjeni.


Kanali ARD, ZDF in HRT-2 bodo med prvenstvom zatemnjeni za čas trajanja neposrednih prenosov in posnetih tekem. O morebitnih drugih zatemnitvah ter spremembah določil bomo uporabnike sproti obveščali v tem dokumentu.

 

Pojasnilo

Na podlagi pogodbe med družbo Prva TV in organizacijo UEFA je Prva TV med drugim pridobila izključno pravico do neposrednega prenašanja vseh nogometnih tekem v okviru UEFA na območju Republike Slovenije. Zaradi uveljavitve navedenih pravic nam je bila s strani odvetnika, ki zastopa družbo Prva TV, posredovana zahteva po zatemnitvi TV programa HRT-2 v času prenosa nogometnih tekem v okviru prvenstva EURO 2008. Podobno zahtevo po zatemnitvi nam je posredoval tudi SAZAS, ki je zastopnik imetnikov pravic za retransmisijo TV programov ARD, ZDF HRT-2.

 

Prva TV ima ekskluzivno pravico za predvajanje nogometnih tekem EURO 2008, HRT-2 pa teh pravic na področju Republike Slovenije nima.

 

Podjetje T-2 za to mora upoštevati zahteve družbe Prva TV in SAZAS-a po zatemnitvi, saj se ukvarja le s sočasnim, nespremenjenim in neskrajšanim prenašanjem TV programov javnih RTV organizacij v skladu z veljavno zakonodajo v svojem omrežju.

 

Razumemo nezadovoljstvo vas - naših naročnikov - in nam ni vseeno, da ne morete spremljati določenih programov v času Evropskega nogometnega prvenstva, vendar je zakonodaja na tem področju jasna in nedvoumna. Podjetje T-2 nikoli ni in tudi nikoli ne bo kršilo veljavne zakonodaje in bo svoje storitve nudilo naročnikom v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi, ki veljajo na področju EU in Slovenije. Na tak način bo svojim naročnikom zagotavljalo kvalitetne, verodostojne in legalne storitve, tako na področju TV vsebin, kakor tudi na področju ostalih storitev, ki jih ponujamo.
 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam