Filmi filmskega festivala preteklih let tudi v T-2 Videoteki

Novembra je Ljubljana tradicionalno v znamenju mednarodnega filmskega festivala LIFFE.  Na velikih zaslonih v Cankarjevem domu, Slovenski kinoteki ter v kinih Komuna, Šiška in Kinodvor,  letos pa tudi v Koloseju v Mariboru, Metropolu Celje in APT Novo mesto si bodo filmski navdušenci lahko ogledali 103 celovečerne in 19 kratkih filmov.

Odličen in dobro obiskan filmski festival vsako leto povzroči pravo evforijo med filmoljubi, ko si mnogi privoščijo kar dopust, da si lahko ogledajo vse želene filme. Vam tudi letos ne bo uspelo, da bi se jim pridružili?

 

Filmi z LIFFE-a v T-2 Videoteki

V naši videoteki lahko najdete tudi filme, ki so bili v preteklih letih predvajani na festivalu LIFFE. Da boste lahko tudi vi filmsko razpoloženi v udobju vašega naslanjača, predlagamo pet naslovov z lanskega in predlanskega LIFFE-a.

 

Nemirna obala

A Bigger Splash, 2015

Scenarij te misteriozne kriminalne drame sta napisala David Kajganich in Alain Page, režiral pa jo je Luca Guadagnino. Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Tilda Swinton in Matthias Schoenaerts so v vlogah ljubimcev in starih prijateljev, ki se srečajo na počinicah na otoku Pantelleria in odprejo srkinjico lepljivih spominov iz preteklosti. Brezskrbni dopustniki se kmalu ujamejo v rušilni val spominov, ki mu ne morejo ubežati. Film je na Beneškem filmskem festivalu leta 2015 prejel dve nagradi.

 

 

Mladost

Youth / La giovinezza, 2015

Film scenarista in režiserja Paola Sorrentina, Mladost, je dobitnik lanskoletnega oskarja za najboljši tujejezični film. Upokojeni skladatelj in dirigent Fred Ballinger (Michael Kaine) ter filmski režiser Mick Boyle (Harvey Keitel) sta stara prijatelja, ki uživata v luksuznih toplicah ob vznožju Alp, crkljata svoji obrabljeni telesi ter se spopada z razmišljanjem o minevanju, staranju in smrti. Sorrentino s pomočjo izvrstne igralske zasedbe ponudi vizualno osupljivo refleksijo človekove sle po mladosti.

 

Adelino življenje

La Vie D'Adele / Blue Is The Warmest Color, 2013

Za gimnazijko Adele (Adele Exarchopoulos) se življenje spremeni, ko spozna modrolaso Emmo (Lea Seydoux). Do takrat je bilo zanjo samoumevno, da punce hodijo s fanti, a Emma v njej prebudi drugačna občutja. Ljubezen med njima hitro vzplamti, vendar se Adele ne vživi povsem v svojo spolno identiteto in jo previdno prikriva. Romantična drama, ki jo je režiral Abdellatif Kechiche, je na filmskih festivalih prejela več kot 80 različnih nagrad.

 

 

20.000 dni na Zemlji

20,000 Days on Earth, 2014

Dvajsettisoči dan v življenju Nicka Cava – od jutranjega zvoka budilke do sprehoda po plaži po večernem koncertu. Pevec in glasbenik Nick Cave, ki je s svojim bandom the Bad Seeds že večkrat nastopil tudi v Sloveniji, se ob brskanju po osebnem arhivu spominja svojih dni vse od otroštva do bolj divjih let. Režiserski dvojec v zasedbi Iaina Forsytha in Jane Pollard je ustvaril iskren in intimen portret velikega glasbenika.

 

Zimsko spanje

Winter Sleep, 2014

Triurna drama v režiji Nurija Bilgea Ceylana prikazuje zgodbo nekdanjega igralca Aydina (Haluk Bilginer), ki z ženo Nihal (Melisa Sözen) in svojo sestro Neclo (Demet Akbag) vodi manjši hotel. Pozimi, ko turisti odidejo in se vse umiri, se hotel spremeni v zatočišče, a obenem prostor, iz katerega se ne da umakniti, na dan pa privrejo vse napetosti in zamere. Teh ne manjka niti med zakoncema, niti v življenju sestre Necle, ki se je pred kratkim ločila.

Film je prejel zlato palmo na festivalu v Cannesu.

Na voljo tudi v tv2go

Uporabniki mobilne televizije tv2go si lahko vsebine iz T-2 Videoteke ogledate kar na pametnem telefonu, tablici ali računalniku. Izbrani naslov poiščite z iskalnikom ali najdite pravo vsebino zase v zavihku Videoteka ter se udobno namestite v naslanjač ali posteljo in uživajte v odličnem filmu.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?