Indeks, seznam žurov in ... internet!

To, da je v študentski sobi ali stanovanju internetna povezava, danes ni več le prednost, temveč kar obvezna oprema. Dostop do spleta je povezan z življenjskim slogom in verjetno si večina študentov sploh ne more predstavljati sobe, kjer ni internetne povezave. Internet je nujen za študij, pripravo seminarskih nalog, komunikacijo s profesorji in drugimi študenti, tudi za urejanje marsikatere formalnosti, kot je prijava na izpit ipd. Potem pa so tu še vse ostale nepogrešljive prednosti hitre in dobro delujoče povezave – gledanje filmov in poslušanje glasbe, zabava z družabnimi mediji ...

Bivanje v študenstkem domu ali zasebni sobi
Ko izberete sostanovalce in začrtate predel mesta, kjer želite najeti sobo, se začne prebiranje oglasov in ogled nepremičnin, ki so na voljo. Najem zasbene sobe ali stanovanja ima svoje prednosti in slabosti, prav tako kot najem sobe v študentskem domu. Če ste nastanjeni v domu, bodo za delujočo internetno povezavo poskrbeli drugi in običajno vam bo na voljo tudi administrator, ki vam bo pomagal v primeru tehničnih težav ali nedelovanja. Vendar pa je lahko zaradi večjega števila uporabnikov omejena hitrost povezave in morda ne boste mogli pretakati večjih količin podatkov. Po drugi strani pa imate v sobi pri zasebnikih več možnosti, da si uredite povezavo, kakršno potrebujete. Če pa sodite med tiste študente, ki so v času študija ostali kar v domačem okolju, se boste glede ustrezne internetne povezave lahko hitro dogovorili z obstoječim operaterjem ali poiskali možnost, ki vam najbolj ustreza.

Kako izbrati pravo povezavo?
Razmislite, kakšen uporabnik ste in za kakšne namene boste največkrat uporabljali internet. Večinoma so sicer na voljo paketi z neomejenim prenosom podatkov, vendar se pomembno razlikujejo v hitrosti. Internetno hitrost označujemo z oznako Mbit/s, kar pomeni, kolikšno količino podatkov lahko prenesete ali oddate v eni sekundi. Če internet uporabljate zgolj za elektronsko pošto in iskanje študijskih informacij po spletu, bo morda dovolj počasnejša povezava. Vendar upoštevajte, da za ogled vsebin v HD ali neposredno predvajanje glasbe in filmov s spleta potrebujete hitrejšo povezavo.

Optično omrežje
Zagotovo si vsakdo želi, da povezava vedno deluje hitro, še posebej, kadar je uporabnikov več. Če si sobo ali stanovanje delite še z drugimi študenti, je smiselno upoštevati, kako obremenjeno bo omrežje, kadar boste vsi doma. Odlična izbira je optično omrežje, ki zagotavlja izjemne hitrosti in stabilno delovanje.

Preverite, ali lahko na svojem naslovu uporabljate optično omrežje. Optiko lahko zagotovi vaš izbrani operater, če je omrežje v lasti Telekoma Slovenije, pa lahko tudi na njihovem omrežju uporabljate storitve T-2. Izbirate lahko med različnimi hitrostmi optične povezave, trenutno vse do 1000/100 Mbit/s.

Mobilni internet je nepogrešljiv
Ker ste študenti neprestano v gibanju in ne uporabljate le internetnega omrežja doma ali na fakulteti, je priporočljivo izbrati tudi primeren paket mobilnega prenosa podatkov. Tako boste brez skrbi dostopali do spleta tudi, ko ste na avtobusu ali v mestu s prijatelji. Mobilni internet pa je še posebej priporočljiv tudi za uporabnike javnih internetnih omrežij, kot na primer v študentskem domu ali na fakulteti, saj so ta lahko preobremenjena ali je omejeno, katere spletne storitve lahko uporabljate.

Združite vse v enem paketu
Preverite tudi pakete, ki združujejo vse storitve, ki jih potrebujete - mobilni telefon, mobilni internet in internet doma. Če želite naročiti še paket s televizijskimi programi ali stacionarni telefon, boste zagotovo lahko našli primerno kombinacijo storitev. Ne glede na to, ali ste uporabnik storitev samo vi ali si jih delite s sostanovalci, je smiselno preveriti pakete.

Predlagamo, da za internetno povezavo poskrbite čim prej, da se lahko potem v miru posvetite študiju in vsem priložnostim za sproščeno študentsko zabavo, ki vas čakajo od oktobra naprej.

 

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?