Najboljši filmi in serije 2016

Zadnji decembrski dnevi so čas za obračune z letom, ki odhaja. Tokrat smo za vas pripravili povzetek, kateri filmi so nas bolj ali manj navduševali v 2016.

 

Močno leto za slovenski film

Letošnje leto je bilo v znamenju slovenskih filmskih uspešnic. Če smo se spomladi spraševali, koliko je resnice v filmu Huston, imamo problem! Žige Virca, leto zaključujemo nasmejani ob filmu Hostar. Kritike v tujini in gledalce doma sta navduševala Damjan Kozole s filmom Nočno življenje in Igor Šterk s filmom Pojdi z mano. Kinogledalce pa je v kino množično yvabil še en mladinski film, Nika.

 

Oskarji v prave roke?

Letošnji zmagovalec podelitve najprestižnejših ameriških filmskih nagrad, film V žarišču (Spotlight) ni požel množičnega obiska v slovenskih kinematografih, zato pa je obiskovalce bolj prepričal film Povratnik (The Relevant). Z leonardom DiCapriom, ki pa tokrat ni stavil na svoj videz.

 

Leto novih nadaljevanj

V 2016 so prišli na svoj račun ljubitelji filmskih nadaljevanj. Zimska sezona je bila v znamenju sedme epizode Vojne zvezd: Sila se prebuja. Prvi film odkar so licenco prevzeli v Disneyu. Gledalci so ostali zvesti in navdušeni, konec leta pa so dočakali še en film, tokrat predzgodbo Rouge One: Zgodba o vojni zvezd. Tudi za ta film pravijo, da je vse, kar si lahko ljubitelj Vojne zvezd zaželi od filmskega nadaljevanja.

Nadaljevanje je dobila tudi romantična komedija Dnevnik Bridgite Jones, ki je tokrat ob vseh svojih težavah dobila še dojenčka.

Svojevrstno nadaljevanje pa je ponudila avtorica J. Rowling s filmom Magične živali (The Magic Beasts). Film se časovno umešča v čas pred Harry Potterjem, a je z zgodbo delno tudi povezan. Nekdanji oboževalci Harryja Potterja so navdušeni, avtorji pa napovedujejo serijo vsaj še štirih filmov.

 

Romantične komedije

Za smeh in navdušenje slovenskih gledalcev je spomladi poskrbel tudi slovenski režiser Mitja Okorn, ki je na poljskem posnel veliko uspešnico Planet samskih. Podatki o gledanost potrjujejo, da je Okorn odkril formulo, ki je pisana na kožo tudi slovenskim gledalcem.

 

 

Romantično razpoloženi so uživali še ob uspešnici Ob tebi (Me before you), nasmehe na obrazih pa je zarisoval tudi film o sopranistki Florence Foster Jekins (Florence), kjer je ponovno blestela Marilyn Streep.

 

Liffe v znamenju presežkov

Navdušeni so bili tudi obiskovalci filmskega festivala Liffe, ki so v en glas zatrjevali, da že dolgo niso gledali toliko dobrih filmov naenkrat. Med bolj izpostavljenimi so zagotovo: kontroverzni film Ona, P. Verhoveena, družbeno kritični Jaz, Daniel Blake, Kena Loacha ter simpatična komedija z grenkim priokusom, ko se za festivalski film spodobi, Toni Erdman. Največ črnila pa je bilo prelitega na temo filma Nočne ptice, Toma Forda, kjer so urednice modnih revij enotne, da gre za enega najbolj estetsko dovršenih filmov vseh časov.

 

 

In kaj smo gledali v naših videotekah?

Še vedno vas najbolj navdušujejo družinski filmi, tako sta največ gledalcev imela filma Gremo mi po svoje 1 in 2, ki jih najdete v videoteki Voyo. V videotekli HBO se največkat odločate za ogled TV serij, kjer sta letos največ ogledov imeli seriji Igra prestolov in Westworld.

 

V T-2 videoteki pa ste si največkrat izposodili družinske filme, med njimi: Srečno Kekec, Sreča na vrvici in med tujimi Film, da te kap in Sezona lova.

Vsekakor pa v videotekah prihaja do izraza raznolikost vaših okusov, saj običajno filmi ne izstopajo posamezno, ker vsak med vami izbere tisto, kar je morda spregledal ali zamudil v preteklosti, naši okusi pa so zagotovo zelo različni.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?