Kaj so Black Friday, Cyber Monday, Cyber Week?

Črni petek, kibernetični ponedeljek in kibernetični teden? V dobesednem prevodu se te besede slišijo precej nenavadno, morda celo malo strašljivo, v resnici pa gre za zelo priljubljeno in kupcem prijazno obdobje ugodnih cen po zahvalnem dnevu.

 

Črni petek po zahvalnem dnevu

Četrti četrtek v novembru je dan, ko se ameriške družine srečajo ob polnih mizah dobrot, na katerih praviloma ne manjka pečen puran. Praznik poznajo tudi v Kanadi, kjer ga praznujejo vsak drugi ponedeljek v oktobru. Zahvalni dan je bil sprva verski praznik, ko so se ljudje bogu zahvalili za dobro letino. Čeprav je danes to praznik, ko je vsega v izobilju, je marsikdo še vedno zvest tradiciji, da na zahvalni dan pri sebi naredi pregled, za kaj vse je v življenju hvaležen.

Le nekaj ur po tem, ko so vsi družinski člani dodobra siti, miza pospravljena in posoda pomita, se začne Black Friday. Petek po zahvalnem dnevu že od leta 1932 velja za začetek predbožičnega nakupovalnega obdobja. Trgovine se odprejo zgodaj zjutraj, vse več trgovcev pa kupce v svoje prodajalne povabi že opolnoči.

 

Nakupovalna mrzlica

Čeprav utrujeni po obilni pojedini večer prej, se Američani pravočasno odpravijo v trgovine, da bi pred Božičem nakupili vsa darila. Kljub gneči in stresu, ki spremljata nakupovanje na črni petek, so mamljive ponudbe trgovcev tiste, ki se jim kupci ne morejo upreti. In če se nakupovanje začne že sredi noči, so prizori, ki kasneje na fotografijah zaokrožijo po družbenih omrežjih, pravzaprav povsem pričakovani – izmučeni kupci nemalokrat omagajo kar na udobnih naslanjačih v trgovskih centrih. Če je to zabavna posledica napornega nakupovanja, pa so fizični obračuni, ki med kupci izbruhnejo zaradi prevelike vneme in napetosti, lahko precej bolj neprijetni.

 

Spletni ponedeljek oziroma spletni teden

Mirno spletno nakupovanje iz domačega okolja je nadvse udobno, obenem pa lahko starši poskrbijo za nakupe zvečer, ko otroci spijo in prihranijo dragocene popoldanske minute.  Tako spletni trgovci že od leta 2005 vsak prvi ponedeljek po zahvalnem dnevu izkoristijo za ugodne ponudbe, ki veljajo samo na spletu. Spletni ponedeljek oziroma Cyber Monday se je podaljšal kar v spletni teden ozirom Cyber Week, ko imajo kupci dovolj časa, da v miru nakupijo vse, kar želijo.

 

Akcije tudi drugod po svetu

Priljubljenost spletnega nakupovanja je vse večja tudi drugje po svetu, zato je Cyber Monday dan ugodnih spletnih ponudb tudi v mnogih drugih državah. Prav tako mariskateri trgovec ponudi posebne popuste na črni petek, ko imajo tudi kupci v Evropi in drugje že pripravljene sezname božičnih in novoletnih daril.

Izjemne prodajne rekorde pa vsako leto presega kitajska različica črnega petka Singles' Day. Letos so kupci v manj kot dveh urah na spletu nakupili dvakrat toliko kot ameriški kupci ob lanskem Black Friday. Singles' Day ali dan samskih je nakupovalni spletni festival, ki se vsako leto odvija 11. novembra, na dan, ki je bil sprva namenjen praznovanju samskosti in ga simbolno zaznamuje številka 1  (11. 11.).

 

Kibernetično tudi v T-2

Priložnost cenejših nakupov vas čaka tudi pri T-2, kje smo pripravili nabor ugodnosti za obstoječe naročnike. Naročite si lahko dodatne TV programe, povišate programsko shemo ali si privoščite višjo internetno hitrost. A le v akciji Cyberweek med 25.11. in  2.12.2016, s katero letos že tretjič razveseljujemo naše naročnike.

 

Vir: http://fortune.com/2016/11/10/alibaba-singles-day-sale-total/

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?