Katere božične filme boste gledali letos?

Tudi pri vas prazniki dišijo po piškotih, cimetu in vroči čokoladi? Mmmm. Manjkajo torej le še udoben naslanjač, topla odeja in prijeten božični film. Prebrskali smo med ponudbo TV programov in naših videotek (pa še malo čez) in pripravili nekaj namigov za vas.

 

Večna klasika

Pa začnimo z večno klasiko, ki se že desetletja uvršča na vrhove lestvic najbolj priljubljenih božičnih filmov vseh časov – Čudovito življenje (It's a wonderful life). Črnobeli film iz davnega leta 1946 nas ob vsakem ogledu ponovno spomni, da je bistvo življenja dobrota v nas samih. V filmu blesti James Stewart v vlogi Georga Baileya, ki v trenutku osebnega poraza izgubi vero vase. Srečanje na mostu pa ga popelje skozi njegov vsak dan s pogledom drugega. Čeprav film prihaja v črnobelih tonih, lahko znova in znova osvetljuje tudi sodoben vsakdan.

 

Svetlikajoče se izložbe in njihove praznične dežele vsako leto sanjajo o tem, da se bo morda to leto prav njim zgodil Čudež na 34. ulici in bo njih obiskal pravi Božiček. Nežna zgodba o resnobni šestletnici Susan v vsakem od nas ponovno vzbudi upanje v dobrega moža s severnega tečaja. Film nas spomni na najlepše v praznikih in na to, zakaj radi verjamemo v božične zgodbe. Ogledate si ga lahko v prvotni, črnobeli različici iz leta 1947, ali v modernejši priredbi iz leta 1994. Obe pa vas bosta prepričali, da se čudež lahko zgodi tudi na vaši ulici.

 

Prazniki so najlepši otrokom

Ste ljubitelji skandinavskega dizajna, njihove preprostosti in sožitja z naravo? Po tem se letos odločite za odgled filma Gašper in Petra – Čudoviti Božič. Gašper in Petra si tokrat zadata prav posebno nalogo – kako pripraviti tako posebno božično vzdušje, da bo dedek ostal pri Petri in praznoval Božič z njo. Film si lahko ogledate v T-2 videoteki. Njegova posebnost je, da je sinhroniziran kot zvočna pravljica, kar da otrokom dodaten čar pri ogledu filma.

Po snegu diši

Božič zadnja leta v Sloveniji ni radodaren s snegom, zato je toliko bolj nujen vstop v sanjski svet, ki je poln beline in prazničnega vzdušja. Na tako potovanje vas zagotovo popelje animirana risanka Snežak (The Snowman), ki je nastal po klasični slikanici Raymonda Biggsa. Animirana risanka je brez dialogov, a nas na krilih glasbe in naše domišljije ponese daleč v severno deželo.

Tja se lahko odpravimo še z eno priredbo slikanice, animiranim filmom Polarni vlak (Polar Express). A le, če sledimo izbrancem, ki so prejeli vstopnice. Hitro na pot, pustolovščina se začenja. In seveda, že skoraj zamujamo, nas opozarja sprevodnik, ki mu je glas in podobo posodil Tom Hanks.

Še vedno niste v pravem prazničnem razpoloženju? Po tem morda izberite rime dr. Seussa in pokukajte v Kdolsko, kjer živijo drobna prijazna bitja, ki jim Božič pomeni najpomembnejšo stvar na svetu. A tudi Kdoji so v svoji praznični vnemi pozabili, kaj je pravi smisel praznikov. S pomočjo male Sindi ga ponovno odkrijejo šele, ko jim ga ukrade zeleni Grinch (Kako je Grinč ukradel Božič, How Grinch stole Christmas). Ogled filma je obvezen za vse ljubitelje Jima Carreya.

V T-2 videoteki si z otroci med drugimi oglejte še filme: Muppetki in božična zgodba, Ježek in vran rešita Božič in Božičkov vajenec. V videoteki Voyo pa vas čaka Jelenček Niko.

Pisma sv. Nikolaju

Slovenski avtor Mitja Okorn je s filmom Pisma Sv. Nikolaju posnel enega najuspešnejših filmov na Poljskem, ki je tudi v Sloveniji kmalu dobil svoje navdušence in se redno uvršča v spored slovenskih televizij med prazniki. Letos pa vas na programih ProPlus in v videoteki Voyo že čaka nadaljevanje filma: Pisma Sv. Nikolaju 2, ki pa ga je posnela druga ekipa.

Ko sestavljamo zgodbe posameznikov in jih spletamo v skupno celoto, moramo omeniti še vsaj dva filma, vredna ogleda med prazniki: Pravzaprav ljubezen (Love Actually) ter Silvestrovo (New Year's Eve). In ko boste že romantično razpoloženi, izberite film Počitnice (Holiday). Ugotovili boste, da je najbolj slastna vroča čokolada, ki jo pripravi Jude Law (morda namig za vašo domačo družbo, da prevzame izziv in ga premaga?).

 

Ne bodite sami doma!

Seveda pa nobeni prazniki ne minejo brez največje uspešnice božičnih filmov, serije filmov Sam doma (Home Alone). A vi le ne bodite sami doma. Povabite najbližje, prijatelje. Lahko na druženje ali pa na filmski maraton božičnih filmov.

Kakorkoli boste preživljali te dni, naj bodo tudi vaši prazniki filmsko čarobni.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?