Le zakaj si vsi želimo biti del idilične gorske vasice?

Nemško - avstrijska TV serija Gorski zdravnik se vrača na slovenske TV ekrane in ponovno navdušuje gledalce. Romantična gorska pokrajina, veliko osebnih zgodb in kanček adrenalina so očitno tista prava mešanica, ki lepša večere gledalcem. Ste tudi vi med njimi? Nadaljevanko lahko spremljate na programu POP TV.

Če smo bili do sedaj mnenja, da znajo nanizanke , ki dosežejo dober odziv med gledalci, snemati predvsem na oni strani luže, odziv gledalcev na Gorskega zdravnika, kaže v drugo smer. To, da je nanizanka med nemško govorečimi prebivalci Evrope že nekaj časa zelo popularna ne preseneča. A da bo postala takšna uspešnica, ni pričakoval nihče. Tudi Slovenci z lahkoto poistovetimo  z lepotami  idilične gorske pokrajine, tirolskimi narodnimi nošami in mešanico adrenalina in romantike.

Zdravnike imamo radi

Ljubezen ima sicer že zgodovino. Se še spomnite legendarnega nemškega igralca Klausjurgna Wussowa, ki smo ga v zgodnjih devetdesetih letih v vročih Poletnih nočeh spremljali v vlogi dr. Klausa Brinkmanna? To so bili časi, ko so tudi najmočnejši redno spremljali dogajanje v Scwartzwaldski kliniki? Zdaj pa kaže, da bo njegovo popularnost celo presegel še en zdravnik, Dr. Martin Gruber. Tirolski zdravnik, ki se, po 15. letih službovanja v New Yorku, ravno na mamin rojstni dan, vrne v rojstni kraj, ter po spletu okoliščin in dramatičnih zapletov, prevzame zdravniško prakso v idilični gorski vasici. Odlično ga je upodobil Avstrijski igralec Hans Sigl, ki mu je prav ta vloga prinesla širšo prepoznavnost in slavo. Nadaljevanka Gorski zdravnik, ki jo gledamo v ni prva s tem imenom in vsebino. Takšno nadaljevanko so snemali že med leti 1992 in 1997. Prvi gorski zdravnik v istoimenski nanizanki je bil dr. Thomas Burgner, a izvirna serija niti približno ni dosegla uspeha prenovljene različice nanizanke, ki so jo začeli snemati leta 2008 z dr. Martinom Gruberjem v glavni vlogi.

Idila gorske vasice

Dr. Gruber se vsakodnevno srečuje z zapletenimi zdravstvenimi primeri, pri reševanju katerih mu pomaga njegov stanovski kolega dr. Alexander Kahnweiler. Pred dodatne izzive ga postavlja njegova najstniška hči Lilli, ki počasi vstopa v svet odraslih. Glas razuma predstavlja Martinova mama Elisabeth Gruber, ki s pomočjo mlajšega sina, Martinovega brata Hansa vodi družinsko ekološko kmetijo. Za sive lase vseh pa skrbi vročekrvni sosed Arthur Distelmeier. Popoln preplet adrenalina in romantike pa je dosežen s stalnim vpletanjem dr. Gruberjevega ljubezenskega življenja, ki je karseda turbolentno, včasih celo tragično. A saj veste, sreča je vedno nekje blizu, samo seči moramo po njej.

Na obisk na Tirolsko

Tokratni uspeh nanizanke Gorski zdravnik pa je presegel vse okvire in prinesel slavo celotni regiji. Saj je nanizanka močno pripomogla k popularizaciji t.i. produktnega turizma. Tudi slovenske turistične agencije že množično ponujajo izlete po poteh Gorskega zdravnika. Če je pred desetletji k turističnemu uspehu avstrijske zvezne dežele Solnograške pripomogel film Moje pesmi, moje sanje (1965). Lahko danes ugotovimo da enako zgodbo, samo verjetno še v večjem obsegu, piše zvezna dežela Tirolska, natančneje slikovita gorska pokrajina Wilder Kaiser, kjer na več prizoriščih snemajo Gorskega zdravnika. Ordinacija dr. Gruberja stoji v vasici Ellmau, srce serije pa je glavni vaški trg vasice Going s Suzannino gostilno, ki je v resnici sestavljena iz dveh gostiln. Turistične agencije ponujajo tudi ogled ordinacije dr. Gruberja in kmetije kjer živi družina Gruber. Kmetijo je produkcijska ekipa najela za čas snemanja nanizanke, trenutnim lastnikom so za namen snemanja popolnoma obnovili kuhinjo in pripeljali tudi vso hišno dekoracijo. Kot zanimivost, lastniki niso nikoli zajtrkovali na idilični terasi za hišo, na kateri to redno počne družina Gruber.

In glasba? Tudi tu gre za zanimivo mešanico nostalgičnih melodij, ki so spretno nadgrajene s sodobnimi popevkami. V uvodni špici nanizanke pa se pojavi pesem Patience, nekoč mega popularne angleške fantovske pop zasedbe Take That.

Hans Sigl tudi v Sloveniji

Seveda je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo najbolj priljubljeni zdravnik uspel obiskati Slovenijo. Pa smo ga dočakali. Prtavi, da mu je pri nas všeč. Tudi on je bil nam, kajne?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?