Mobilne aplikacije za seniorje

Tudi če ste se rodili pred več kot petimi ali šestimi desetletji, niste ušli prednostim, ki jih je v naš vsakdan prinesel internet. Morda se že družite na Facebooku s svojimi prijatelji iz otroštva, sošolci iz srednje šole ali sosedi? Morda delite svoje bogate kuharske izkušnje na kuharskih portalih ali sledite dogajanju na novičarskih portalih? Digitalni svet je zanimiv, kajne? Kako pa ste se že spoznali s pametnimi telefoni? Verjetno ste še pred časom začudeno gledali svoje otroke ali vnuke, ki niso mogli umakniti pogleda z zaslona mobilnega telefona. Ko pa ste svoj stari mobilni telefon zamenjali za pametno različico, ste zagotovo spoznali, kako zabavne in uporabne so lahko te naprave.

Za vas smo izbrskali nekaj aplikacij, ki vam bodo morda prav prišle pri vsakdanjih opravilih, vas kratkočasile, morda pa boste prek njih tudi kaj novega izvedeli.

Moje kartice

Imate za vsako trgovino svojo člansko kartico? Seveda! Saj nas trgovci prav zaradi članstva velikokrat nagradijo z različni ugodnostmi in popusti. Da vam ne bi bilo treba vseh teh kartic hraniti v denarnici, lahko uporabite aplikacijo 'Moje kartice'. Na aplikacijo lahko shranite kartice, ki jih uporabljate, in ob nakupu le pokažete mobilni telefon, prodajalec pa bo vašo člansko kartico odčital iz mobilnega telefona. Kar priročno, kajne?

Vreme Slovenija XL PRO

Z aplikacijo boste vedno na tekočem, kakšno bo vreme naslednji dan, priročna pa je tudi za spremljanje vremena po urah. Pogosto se lahko vreme nepričakovano popolnoma obrne – dopoldne imamo sonce, popoldne pa nas preseneti dež.

Aplikacija 'lifesal'

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pozabili vzeti novo zdravilo, ki vam ga je prepisal zdravnik? Opomnik vam lahko olajša pozabljivost. Uporabite aplikacijo 'lifesal', v kateri si lahko nastavite opomnike za vsa zdravila, ki jih jemljete. Omogoča pa vam tudi vrsto drugih pripomočkov, kot so napoved vpliva vremena na počutje, seznam lekarn v vaši bližini in števec kalorij.

Google Keep

Da ne boste v trgovine hodili z nakupovalnim seznamom, napisanim na listu papirja, lahko uporabite katero od mobilnih aplikacij, ki vam omogočajo, da seznam napišete kar v mobilnik. Ena od možnosti je aplikacija 'Google Keep', ki sicer ni namenjena samo temu. V njej si lahko zabeležite katere koli zapiske ali opravila, ki jih morate opraviti, na primer obisk zdravnika, nakup žarnic ali kaj drugega. Prednost aplikacije je tudi v tem, da lahko vsa opravila zabeležite tudi na računalniku, seznam pa se nato samodejno osveži tudi na mobilniku. Tako boste lažje zapisali vsa opravila.

Za vse, ki pa bi morda želeli prav aplikacijo za nakupovalni seznam, pa priporočamo, da jih najdete pri svojem najljubšem trgovcu. Vsi trgovci imajo namreč svoje mobilne aplikacije, ki omogočajo prav to.

Posadi.si

Za vse, ki radi vrtnarite, je skoraj obvezna aplikacija 'Posadi.si'. V času vrtnarske sezone vam bo mobilna aplikacija pomagala izbrati pravilen čas za delo na vrtu glede na setveni koledar in vremensko napoved. V koledar si lahko tudi beležite aktivnosti na vrtu (kaj ste sadili, kdaj je vzklilo, kje ste pognojili, kakšen pridelek ste imeli) in zaznamke obogatite še s fotografijami, da boste lahko svoje izkušnje s pridom uporabili pri naslednjem sajenju. Poleg uporabe mobilne aplikacije priporočamo tudi obisk spletne strani: http://posadi.si/

Dedi

Morda vas rahlo zavajajoče ime aplikacije spomni na vnučke, pa vendar ni povezano s tem pomenom. Aplikacija je namenjena vsem, ki vas zanimata naravna in kulturna dediščina na Slovenskem. V aplikaciji boste našli zemljevid, na katerem so označene vse znamenitosti v vaši bližini, ter opis in slike kulturne dediščine. Morda je čas, da se skupaj s prijatelji odpravite na izlet po kulturni dediščini v Sloveniji? Obiščite tudi spletno stran: http://www.dedi.si/

Nexto

Slovenska aplikacija, ki je vaš osebni vodič po muzejih, galerijah in ostalih slovenskih znamenitostih. Z njo lahko spoznavate zgodovino glavnih znamenitosti slovenskih krajev. Naslednjič, ko boste odšli na kremšnito na Bled ali na sprehod po čudovitem Piranu, vklopite aplikacijo 'Nexto'. Na voljo boste imeli vodene oglede, galerijo ali glasovni opis znamenitosti.

T-2 tv2go

Spoznajte tudi našo najbolj priljubljeno aplikacijo T-2 tv2go. Z njo boste lahko med čakanjem v čakalnici pri zdravniku gledali zamujena dnevna poročila ali pa si ogledali nadaljevanko 'Usodno vino', ki ste jo prejšnji dan zamudili.

Pametni telefoni omogočajo vrsto odličnih funkcij in aplikacij, s katerimi si lahko bistveno olajšate življenje. Če do zdaj še niste preizkusili vseh teh funkcionalnosti, je morda pravi trenutek, da se spoznate z zabavnimi, uporabnimi in velikokrat prav priročnimi mobilnimi aplikacijami. Za nasvet vprašajte tudi svoje družinske člane, zagotovo vam bodo z veseljem pomagali. Če smo k branju tega prispevka pritgnili kakšnega mlajšega bralca, pa vas vabimo, da aplikacije predstavite svojim staršem ali starim staršem in jim tako olajšate vsakdanja opravila ali le popestrite dneve.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?