Najboljši romantični filmi

V T-2 videotekah lahko izbirate med več kot 300 romantičnimi filmi. Za Valentinovo vas vabimo, da si jih ogledate brez doplačila.* Za vas smo pripravili ožji izbor najbolj priljubljenih!

Najbolje ocenjeni po ocenah T-2 gledalcev

V T-2 videoteki se kar dva romantična filma lahko pohvalita z oceno 5/5. Prvi je sodobna komedija Dajva se dol, kjer se najstniška prijatelja Jack in Lainey po dvanajstih letih ponovno vidita na skupinskem srečanju za odvisnike od seksa. Z njima se podamo na pot spoznanja, da je od prijateljstva do ljubezni včasih kratek, včasih pa neskončno dolg korak.

 

Drugi, ki si je prislužil oceno odlično, pa je film Francoska suita, ki nas popelje v obdobje druge svetovne vojne. Mlada Francozinja in nemški častnik se zapleteta v romantično zvezo, ki jo premočno zaznamujejo okoliščine časa. V filmu blesti Kirstin Scott Thomas v vlogi nezlomljive matere.

 

Slovenska klasika

Kaj pa, če bi večer namenili slovenskemu filmu? Najprej vam na izbiro ponujamo večni klasiki Vesna in Ne čakaj na maj, Františka Čapa, ki vas bosta zapeljala v zlata šestdeseta, ko je čas tekel počasneje...

 

Odlična igra, predvsem pa glasba, sta recept za prijeten večer v dvoje. Za povsem klasični pristop pa izberite Cvetje v jeseni in tudi vi začutite utrip ljubezni do zadnjega diha. Niste za klasiko? Po tem pa izberite Petelinji zajtrk, ki je na voljo v videoteki Voyo in Severina vam bo še dolgo zvenela v ušesih in vas navdajala z upanjem, da so sanje uresničljive.

 

Izberi Meryl za ljubezen

Nekateri pravijo, da je najboljša na svetu, drugi z grenkobo dvomijo v njene sposobnosti. Mi dodajamo le – ne spreglejte je tudi v dveh lahkotnejših filmih, ki sta vredna ogleda predvsem zaradi nje. Za vse ljubitelje napevov švedske skupine Abba je v videoteki HBO film Mamma Mia. Navdušila pa vas bo tudi ob Alecu Baldwinu v filmu Ljubezen, ločitev in nekaj vmes.

 

Ste za romantiko prejšnjega stoletja?

Devetdeseta so nam ponudila številne ljubezenske klasike, ki so se uvrščale na sezname najboljših filmov vseh časov. Kaj ko bi si tokrat privoščili izlet v čase, ko še ni bilo interneta in mobilnih telefonov? Le kdo ne pozna Julie Roberts iz filma Čedno dekle?  Se še spomnite, kako se je suvereno podala v življenje bogatašev in pri tem ni izgubila občutka, kdo je in kaj zmore? Pa tudi pogled na Richarda Gera ni nekaj, kar bi kmalu pozabili.

 

Morda pa izberete Meg Ryan v filmu Romanca v Seattlu, kjer za ljubezenski zaplet poskrbi nadobudni osemletnik, ki pokliče v nočni radijski pogovorni šov in pove, da išče ženo za svojega očeta. Dekleta in žene v solzah pišejo pisma na oddajo, ker so se ravno one prepoznale, da bi lahko bile prava izbira. Lahko izberete tudi Štiri poroke in pogreb, kjer je romantika začinjena s prepričljivim angleškim humorjem, dekleta pa se ne bodo mogla upreti modrini oči takrat še mladega Hugha Granta. Bi raje Roberta Redforda? Lahko si ga ogledate kot rejca konj v filmu Šepetati konjem ali kot zrelega novinarja v filmu Zelo osebno. Seveda pa ob omenjanju romantike ne gre brez Sandre Bullock. Morda pa je tokrat čas za film Ko si spal? Za res predane pare pa priporočamo film Ko moški ljubi žensko.

 

Resno o ljubezni?

Na odnos lahko pogledamo tudi z zahtevnejše plati. Za ljubitelje filmov Pred zoro in Pred sončnim zahodom je na voljo tretji del življenjske zgodbe, ki se dogaja Pred polnočjo na grškem otoku.

Spremljamo resno preizpraševanje zrelega odnosa, ki nastopi po desetletju zakona. Julie Delpy pa je igrala in režirala tudi film Dva dni v Parizu, kjer se boste lahko od srca nasmejali predsodkom, ki jih dnevno ustvarjajo drug o drugem Američani in Francozi.

 

Izbrati med 300 filmi res ni lahka naloga. Morda pa na pomoč pokličete naključje. Naj bo romantična komedija ali ljubezenska drama. Želimo vam pravi izbor, ki bo polepšal vaš večer v dvoje.

 

 

* Akcija Romantični filmi Valentinovo velja za vse naročnike T-2 televizije. Izposoja romantičnih filmov v T-2 videoteki je samo 14.2.2017 brezplačna. Akcija ne velja za videoteki Voyo in HBO OD, kjer je obračun naročnine mesečni.

 

 

 

 

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?