Nižje cene storitev v EU gostovanju

Stroški klicev in ostalih storitev bodo nižji. Uvaja se uporaba zakupljenih enot v slovenskih omrežjih tudi na področju držav EU, naročniki doplačajo le predpisani pribitek.

 

Letos vstopa v veljavo nova evropska regulativa telekomunikacijskih storitev v gostovanju znotraj držav Evropske unije. Tako se bodo s 30. 4. 2016 cene za uporabnike storitev v EU gostovanju občutno znižale.
Strošek odhodnega klica v državah EU v države EU bo tako le 0,1464 EUR/minuto, odhodnega SMS sporočila 0,05 EUR, strošek prenosa 1 MB podatkov pa le 0,10 EUR. Strošek dohodnega klica pa 0,0139 EUR.
Novost v sistemu zaračunavanja pa je upoštevanje zakupljenih enot ali količin tudi pri storitvah v EU območju. Naročniki, ki imajo v Sloveniji v svoji naročnini zakupljene enote ali količine, bodo plačevali le strošek predpisane storitve pribitka. Višina pribitka na odhodni klic v EU bo tako 0,061 EUR, strošek pribitka dohodnega klica 0,0139 EUR, odhodnega SMS sporočila 0,0244 EUR in prenosa 1 MB podatkov 0,0610 EUR. Tako bodo npr. naročniki T-2 paketov Brezčasni, ki imajo neomejeno minut pogovorov ter SMS sporočil znotraj omrežij v Sloveniji, za uporabo storitev v EU gostovanju, plačevali le stroške pribitka. Naročnikom Brezčasnih paketov, v katerih je vključena določena količina MMS sporočil,  se bo le-te v tujini EGP obračunalo kot prenos podatkov. Za tiste, ki pa imajo v svoji naročnini omejene količine npr. 100 enot ipd., pa velja enako kot pri uporabi zakupljenih enot v slovenskih omrežjih. Do porabe enot se storitve v EU zaračunavajo po ceniku pribitkov, po porabi enot pa po veljavnem ceniku. 

Enotno upoštevanje zakupljenih enot bo veljalo tudi za primere obveščanja o skupni porabi prenosa podatkov. Uporabniki bodo opozorjeni s prejetjem SMS sporočila, ko bo njihov skupni seštevek porabljenega podatkovnega prenosa (torej tako v slovenskem omrežju kot v gostovanju) presegel vrednost 40 EUR brez DDV in avtomatsko izklopljeni, ko bo skupna vrednost porabe za prenos podatkov presegla 50 EUR brez DDV. Tisti, ki želijo uporabljati večje količine podatkov v Sloveniji ali tujini, morajo o tem pisno obvestiti operaterja.

Za vse primere pa velja, da je klic na številko 112 vedno brezplačen.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?