Pazljivo v vročini

Tekom letošnjih motorističnih dogodkov smo zagrete motoriste spraševali, kdaj se najraje usedejo na svojega jeklenega konjička in opravijo kakšno daljšo turo. Seveda so se v veliki večini strinjali, da so to tisti topli, poletni in sončni dnevi, ko je vožnja na motorju čisti užitek.

Kaj pa, ko je vročina prevelika in sonce premočno?

Svetujemo previdnost na cesti, saj nam močno sonce večkrat omeji vidljivost. Vozišče je dostikrat poškodovano, za nesrečo je dovolj že samo, da zaradi svetlobe ne opazite kamna ali razpoke na cesti.

Pomembna so tudi oblačila, poskrbeti moramo tako za varnost kot tudi za udobnost. Svetujemo oblačila v katerih se ne potimo, saj vročina oslabi našo koncentracijo med vožnjo. Ne pozabite, da je kljub neznosni vročini čelada obvezni del opreme.

Ne glede na vreme je vedno priporočljivo preveriti vremensko napoved, saj je poletje čas nepredvidljivih in močnih neviht, obenem pa vroče in močno povzroča hude opekline.

V lepemu vremenu sredi sezone pa se zagotovo spet srečamo s prometnimi gnečami in zastoji. Če se jim ne morete izogniti, ostanite strpni in pred vožnjo preverite tehnično brezhibnost vozila, predvsem ko se odpravljate na daljšo pot.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?