Počitniške fotografije

Na dopustu se običajno vsi prelevimo v fotografe. Zanimivi motivi in trenutki, ki jih želimo shraniti za vedno, se pojavljajo sami od sebe in kar kličejo, da v roke vzamemo fotoaparat ali telefon.

Če smo včasih skrbeli, da ne bi prehitro porabili celotnega filma v fotoaparatu in smo imeli na voljo le nekaj deset posnetkov, imamo danes obratno težavo – na dopustu lahko naredimo tudi več sto ali celo tisoč fotografij. Ne skrbite, vse fotografije lahko varno shranite, vseeno pa vam v nadaljevanju ponujamo nekaj predlogov, kako ustvariti zanimive fotografije, ki si jih boste z veseljem še večkrat ogledali.

Shranite vse dragocene spomine
Sčasoma se nabere veliko fotografij in lahko se zgodi, da na računalniku ni dovolj prostora, spomini s počitnic pa so preveč dragoceni, da jih ne bi primerno shranili.
Odlična rešitev je hramba v oblaku, kjer lahko imate poleg fotografij shranjene tudi videoposnetke, glasbo, filme in druge dokumente. Oblak ne obremenjuje spomina na vašem računalniku, hkrati pa lahko do shranjenih vsebin dostopate kjer koli in kadar koli. Ko boste želeli fotografije pokazati prijateljem ali sodelavcem, potrebujete le dostop do interneta.
Uporabniki T-2 Horizonta lahko v oblaku shranite vse vam dragocene vsebine. Naročniki paketov T3 in T4 imate do 30 GB prostora vključenega že v naročnini, nadgradite pa ga lahko vse do 1 TB. Shranjevanje vaših vsebin je varno, do njih pa T-2 ne more dostopati.

Ustvarite dobre fotografije
Fotoaparati so vse bolj zmogljivi, zato lahko na počitnicah ustvarite res lepe fotografije, četudi niste profesionalen fotograf. Aparat s samodejnimi funkcijami in nastavitvami za različne svetlobne pogoje sam poskrbi, da je fotografija lahko dobra tudi v zahtevnih okoliščinah. Vseeno pa se potrudite pri motivu in kompoziciji, saj lahko z majhnimi podrobnosti naredite veliko razliko.

Izberite zanimiv motiv
Fotografiranje vsevprek se običajno konča z velikim številom fotografij, ki pa niso zanimive in jih verjetno ne boste nikoli uredili, niti pogledali. Zato raje izbirajte motive, ki bodo ustvarili zabavno in lepo fotografijo, kakršno boste želeli shraniti za vedno. Razmislite, kaj želite ujeti v objektiv – je to določena oseba ali predmet, morda zanimive barve ali vzorci narave? Očistite motiv tako, da je v osredju le to, kar želite ovekovečiti, sicer se na fotografijo hitro prikrade veliko podrobnosti, ki le zmotijo pozornost.

Uporabljajte najboljše nastavitve
Vedno izkoristite nastavitve čim višje ločljivosti – na fotografijah bo to zagotovo opazno, še posebej, če jih boste prikazovali na večjem zaslonu. Poleg tega nikoli ne veste, katero fotografijo boste želeli natisniti v večjem formatu.

Spremenite kot fotografiranja
Največkrat fotografiramo stoje in pod istim kotom. Zato boste vnesli zanimivo dinamiko, če boste fotografijo posneli pod manjšim kotom ali s strani. Ko počepnete bliže tlom, lahko v objektiv ujamete tudi zanimive podrobnosti, ki sicer ne bi bile vidne. Poskusite spremeniti kot tudi kadar fotografirate otroke ali objekte, ki so nižji od vas. Ne slikajte jih z vrha, temveč se jim približajte na njihovi višini.

Igrajte se z motivi, ki jih ponuja narava
Fotografiranje ob močnem soncu ponuja priložnost za igranje s sencami. Nebo tik pred nevihto ustvarja intenzivno, morda celo dramatično ozadje, beli oblački na modrini pa so motiv, ki vedno popestri fotografijo. Narava ponuja tudi nešteto edinstvenih vzorcev, ki jih lahko  ujamete v objektiv.

Fotografirate s telefonom?
Tudi s telefonom lahko ustvarite odlične fotografije. Ker je vedno pri roki, boste lažje ujeli zanimive trenutke in motive, ki ne morejo počakati. Če boste na počitnicah za fotografiranje uporabljali samo telefon, pa najprej preverite, da imate dovolj prostega spomina. Ko se odpravite na potep, se prepričajte tudi, da je baterija napolnjena oziroma imejte polnilec vedno s seboj.
Fotografije, posnete s telefonom, lahko hitro delite na družbenih medijih ali pošljete babici sliko vnučka, kako uživa na morju. Pri tem naj vas ne zanese – vedno razmislite, kaj boste objavili in nikoli ne objavite fotografije drugih, če tega ne dovolijo sami oziroma njihovi starši.
Prednost fotografiranja s telefonom je tudi v tem, da lahko fotografije preprosto urejate z različnimi aplikacijami, ki so na voljo za pametne telefone. Tako lahko naredite zanimive poudarke ali obrežete fotografijo, da izpustite moteče podrobnosti.
Ne glede na to, s kakšnim fotoaparatom boste slikali in kakšne fotografije boste ustvarili, bodo te vedno vaš dragocen spomin. Zato si vzemite čas in jih po počitnicah uredite ter shranite na varno.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?