Prtljaga za sproščene počitnice

Najlepši trenutki so tisti, ko se vam nikamor ne mudi, ko ste s svojimi najbližjimi in ko počnete prav tisto, v čemer najbolj uživate. Čeprav za to ne potrebujete veliko, vseeno na dopust vzemite še nekaj obveznih malenkosti.

Običajno je tako, da na dopust vzamemo veliko stvari, ki jih ne potrebujemo, vedno pa pozabimo kaj, kar bi nam prav prišlo. Polovica oblačil iz garderobne omare in čevlji za najrazličnejše priložnosti se med pakiranjem sicer zdijo nepogrešljivi, a pogosto na dopustu ostanejo nedotaknjeni. V prtljagi pa vedno manjka tudi kakšna malenkost, zato smo pripravili nekaj idej, da bodo počitnice sproščene in zabavne ter spomini ohranjeni za vedno.

Akrilne barve in čopiči

Namesto z razglednicami prijatelje razveselite z edinstvenim spominom – na plaži poiščite ploske kamenčke, jih pobarvajte ali nanje narišite zanimive vzorce. Če ste slikarsko nadarjeni, so kamni lahko tudi pravo platno za vašo umetnino – v vsakem primeru pa vas bo ustvarjanje sprostilo. Odlična zabava bo zagotovo navdušila tudi otroke.

Knjige

Pogosto je med letom premalo časa za prebiranje knjig, zato so počitnice idealna priložnost, da nadoknadite zamujeno. Če ste knjižni molj in bi vse knjige v prtljagi zasedle preveč prostora, raje poiščite izbrane knjige v elektronski obliki in jih prebirajte na e-bralniku ali telefonu.  

Beležka in pisalo

Ko ste najbolj sproščeni in se zabavate, se pogosto porodijo odlične ustvarjalne ideje – morda boste na dopustu našli rešitev za nekaj, kar vam že dlje časa kodra možgane. Zato imejte vedno pri roki manjšo beležko in zapišite ideje, preden pozabite nanje. V beležko lahko zapišete tudi doživetja, ki jih boste z veseljem prebirali čez nekaj let in podoživljali lepe trenutke. Vanjo lahko tudi kaj narišete ali prilepite zanimiv cvet ali rastlino iz kraja, kjer počitnikujete.

Daljnogled

Raziskujte lepote narave in okolice, kjer se nahajate – zagotovo boste opazili živali in rastline, ki jih ni v vašem domačem okolju. Z daljnogledom boste lahko videli še dlje in še več.

Maska za potapljanje

Ko dodobra spoznate okolico na kopnem, si nadenite še masko in raziščite, kaj se skriva v morju. Otroci z masko zelo radi plavajo, odrasli pa pogosto pozabimo nanjo – škoda bi bilo zamuditi podvodni svet, ki je poln presenečenj in življenja, kakršnega ne vidimo vsak dan. Obenem pa je občutek, ko sproščeno lebdite na vodi, izjemno sproščujoč.

Fotoaparat ali telefon

Čeprav je res, da so najpomembnejši tisti spomini, ki jih nosite v sebi, vseeno naredite tudi nekaj fotografij. Če bi se radi izognili dodatni prtljagi in ne želite s seboj nositi fotoaparata, lahko odlične fotografije naredite tudi s pametnim telefonom. Uživajte v fotografiranju in ne skrbite, kam boste shranili vse posnetke, ko se vrnete domov – v oblaku T-2 Horizont bo dovolj prostora za vse spomine.

Dober mobilni paket

Da boste lahko brezskrbno in sproščeno poklepetali po telefonu z domačimi, izberite počitniški paket, ki vam zagotavlja ugodne klice in prenos podatkov v tujini. Če želite na dopustu dostopati tudi do interneta, raje uporabljajte mobilno omrežje, saj je takšna povezava bolj varna. Brezplačnim javno dostopnim omrežjem pa se izognite, še posebej, če nakupujete po spletu ali posredujete občutljive podatke.

Od letošnje pomladi so stroški prenosa podatkov v mobilnih omrežjih v državah EU opazno nižji. Torej če dopustujete na Hrvaškem ali v kateri drugi državi, ki je članica EU, lahko letos ceneje uporabljate mobilni internet.

Če boste na dopustu na hrvaški obali pogosteje uporabljali mobilni internet, predlagamo Podatkovni paket Hrvaška, ki za 9,99 EUR na mesec omogoča neomejeno količino prenosa podatkov.  Do prenesene količine 1 GB se hitrost ne omejuje, nato pa lahko do konca obračunskega obdobja še vedno dostopate do interneta, vendar bo hitrost upočasnjena. Paket ustreza zmerni uporabi podatkovnega prenosa na počitnicah (hitri pregled elektronske pošte, spremljanje vremenske napovedi …). Več na: Podatkovni prenos Hrvaška.

Pri uporabi mobilnega internega v državah izven EU pa svetujemo previdnost, saj so lahko v teh primerih stroški prenosa tudi manjših količin podatkov izjemno visoki.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?