30 Sep 2014

Sodišče odobrilo poslovanje družbe T-2

T-2 v stečajnem postopku pridobil dovoljenje sodišča za končanje nujnih poslov. – Naročniki bodo lahko storitve T-2 uporabljali v enakem obsegu in kakovosti.Ljubljana, 29.9.2014 - Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je 16. septembra 2014 sprejelo odločitev o začetku stečajnega postopka za družbo T-2, je danes na predlog stečajne upraviteljice Danice Čuk, sprejelo sklep o dovoljenju družbi T-2 za končanje nujnih poslov v obsegu, kot jih je družba opravljala pred začetkom stečajnega postopka.

»Dovoljenje sodišča za poslovanje družbe je dobra novica predvsem za vse naročnike storitev družbe T-2 . Družba bo tudi v prihodnje zagotavljala svojim naročnikom storitve v enaki kakovosti in v enakem obsegu kot doslej. Nadaljevanje poslovanja v okviru končanja nujnih poslov zagotavlja ohranitev dejavnosti družbe na segmentu telekomunikacijskih storitev (opravljanje mobilne in fiksne telefonije, interneta in televizije) in s tem tudi ohranitev delovnih mest do odločitve sodišča o nadaljevanju poslovanja družbe v stečaju.« je pojasnila stečajna upraviteljica družbe, Danica Čuk, ki je upravljanje družbe prevzela dne 17. 9. 2014.

T-2 ima danes preko 175.000 naročnikov. Po podatkih analize AKOS o spremljanju telekomunikacijskega trga je T-2 v prvi polovici leta beležil rast v večini segmentov poslovanja. Tako T-2 z 49 % deležem ostaja vodilni ponudnik širokopasovnega dostopa do spleta preko optičnega omrežja, v prvi polovici leta pa so edini beležili rast tudi v segmentu xDSL širokopasovnega dostopa do spleta. V prvi polovici leta so povečali tudi število mobilnih naročnikov in sicer za 8 % v primerjavi s prvim četrtletjem letos.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam