Sodišče za zaščito Telekoma Slovenije uveljavlja izjemno nevarno pravno prakso

V T-2 so danes na sodišče vložili utemeljen ugovor in pričakujejo, da bo sodišče o ugovoru odločilo najmanj enako hitro, kakor je odločilo o predlogih Telekoma Slovenije, tako da sodišče družbi T-2 ne bo povzročilo dodatne škode. Ne glede na potek pravnih postopkov, T-2 svojim uporabnikom storitve zagotavlja nemoteno.
T-2 je danes na mariborsko sodišče vložil utemeljen ugovor zoper izdane sklepe sodišča, s katerimi je sodišče bankam prepovedalo, da z računa T-2 opravijo kakršnakoli izplačila dolžniku ali komu drugemu do višine vrednosti v predhodnih odredbah. S tem je onemogočeno normalno finančno poslovanje družbe T-2. Sklepi sodišča pomenijo, da mora imeti T-2 na svojih računih blokirane zneske, ki jih vtožuje Telekom Slovenije, in sicer do konca sodnih postopkov, kar lahko pomeni tudi 5 ali še več let ter ne glede na to, ali bo Telekom Slovenije v postopkih sploh uspel izkazati, da mu T-2 te zneske dolguje.

Takšen sklep sodišča pomeni dobesedno onemogočanje poslovanja družbe T-2, pa tudi katerekoli druge gospodarske družbe. T-2 verjame, da bo v pravnih postopkih uspel. Opozarja pa, da sklep predstavlja izjemno nevarno pravno prakso, saj bodo na tej osnovi upniki lahko množično vlagali podobne predloge v primerih, ko so sklepi o izvršbi na podlagi verodostojne listine razveljavljeni in se postopek nadaljuje v pravdnem postopku, če bodo le nakazali, da je dolžnikovo finančno stanje slabo. Pri tem je pomembno, da sodni postopek še zdaleč ni končan in se bo lahko končal tudi tako, da bo dolžnik uspešen. Dejstvo je, da v Sloveniji verjetno ni družbe, ki bi imela na svojih računih več milijonov evrov kar tako, niti Telekom Slovenije niti banke ne. Gospodarska družba namreč s svojimi sredstvi posluje, ne pa varčuje. Zloraba pravnega sredstva s strani Telekoma Slovenije se kaže tudi v tem, da bi lahko predlagal zavarovanje z drugim premoženjem T-2 (npr. omrežja), predlagal pa je ravno blokado finančnih sredstev na računih T-2, čeprav se Telekom Slovenije zaveda, da to pomeni onemogočanje poslovanja družbe.

T-2 s svojim dosedanjim delovanjem dokazuje, da lahko, kljub vsem pritiskom Telekoma Slovenije, svojim uporabnikom zagotavlja najvišjo kakovost storitev po najugodnejših cenah. To očitno ni po volji monopolistu – nacionalnemu operaterju, ki grobo zlorablja svoj prevladujoč položaj. Namesto, da bi si prizadeval za zdravo konkurenco na slovenskem trgu ter svoje storitve na drobnoprodajnem in medoperaterskem trgu ponujal vsaj pod konkurenčnimi pogoji, Telekom Slovenije počne vse, da bi vsakršno domačo konkurenco uničil.

Opisano ravnanje Telekoma Slovenije ponovno dokazuje način njegovega ravnanja, ko z zlorabo procesnih pravic, poskuša svojega največjega konkurenta potisniti v stečaj in to ne glede na dejstvo, da T-2 proti Telekomu Slovenije vodi odškodninsko tožbo v višini prek 100 mio EUR. T-2 postopek vodi zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu razvezanega dostopa do krajevne zanke in podzanke z namenom zagotavljanja širokopasovnih in govornih storitev, ki se pojavljajo že od vsega začetka delovanja T-2 na telekomunikacijskem trgu ter zaradi katerih je T-2 nacionalnega operaterja prijavil tudi Uradu za varstvo konkurence. Podobne postopke zoper Telekom Slovenije uspešno vodi tudi kar nekaj drugih pravnih oseb.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?