SRAMOTNA ODLOČITEV SODIŠČA V 130 MILIJONOV EVROV VREDNI TOŽBI DRUŽBE T-2 PROTI TELEKOMU SLOVENIJE

V družbi T-2, d.o.o. smo ogorčeni nad nepričakovano in nesmiselno odločitvijo sodišča, ki ni izvajalo prav nobenih dokazov glede protipravnih ravnanj družbe Telekom Slovenije, d.d., temveč je že na prvem naroku zavzelo stališče, da družba T-2 v odškodninski tožbi ni predložila dovolj dokazov za ugotovitev višine škode. Sodišče je zaključilo glavno obravnavo ter s tem nakazalo, da namerava v celoti zavrniti tožbeni zahtevek.


Takšno ravnanje sodišča si družba T-2 lahko razlaga le na način, da se je sodišče odločilo, da bo navedeno zadevo, ki je po dejanskem stanju zelo obsežna, pravno pa zelo zahtevna, in ki je glede kršitev zlorabe monopolnega položaja ena največjih v Sloveniji, na prvi stopnji rešilo na način, da bo vsebinsko odločanje o zadevi prepustilo višjemu sodišču. Gre za 130 milijonov evrov vreden spor, ki ga na noben način ni mogoče odvrniti »z levo roko« in se tako igračkati s strankami že šesto leto, saj je bila tožba vložena že leta 2007.

V družbi T-2 smo prepričani, da smo skladno s postopkovnimi standardi in primerljivo mednarodno sodno prakso podali ustrezno trditveno podlago in predložili vse potrebne dokaze, iz katerih bi lahko sodišče ugotovilo višino škode, ali pa škodo celo določilo po prostem preudarku v skladu z 216. členom Zakona o pravdnem postopku. Sodišče bi moralo postaviti ustreznega sodnega izvedenca, saj sodnica s tovrstnimi znanji ne razpolaga.

To meče dvom na nepristranskost sodnice, zaradi česar bomo v družbi T-2  predlagali ponovno otvoritev obravnave in zahtevali njeno izločitev. V primeru, da bo izdana zavrnilna sodba, pa se bo družba T-2 seveda na takšno odločitev pritožila.

Ob tem v družbi T-2 opozarjamo tudi, da je takšna presenetljiva odločitev sodišča pomenljiva tudi iz razloga, ker pomembno vpliva na vrednotenje družbe Telekom Slovenije, ki je v večinski državni lasti, in katere prodaja se trenutno napoveduje.

Družba T-2 ugotavlja, da se v Sloveniji od leta 2004 do danes ni nič spremenilo: pravna država še vedno ne funkcionira, država še vedno ne zagotavlja konkurenčnega okolja, s čimer krši tudi pravni red EU, vse to pa gre na škodo ne le gospodarstva, ampak tudi končnih uporabnikov. In nenazadnje daje nov slab signal investitorjem.   

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?