Stanovnik odpotoval v Argentino

Brnik - Miran Stanovnik je v ponedeljek zvečer odpotoval na 33. reli Dakar. Tudi slednji bo potekal v Južni Ameriki kjer bo Stanovnik skušal izboljšati svojo najboljšo uvrstitev v skupnem seštevku.


Stanovnik se je z letališča Jožeta Pučnika, nekaj po 19. uri, preko Frankfurta podal v Buenos Aires. Na pot ga je pospremila življenjska sopotnica Pika in nekaj najzvestejših navijačev. V Argentinski prestolnici bo že tretjič zapored start najtežjega vzdržljivostnega relija na svetu. Stanovnik, ki je imel zadnji dan še obilo opravkov, bo skušal izboljšati 13. mesto katerega je doslej osvojil že dvakrat. V ponedeljek je imel še veliko opravkov med katerimi je bila tudi registracija motorja.

V Buenos Airesu bodo Stanovnika pričakali slovenski izseljenci v Argentini, ki so ''puščavskega lisjaka'' vzeli za svojega že ob prvem gostovanju relija v Južni Ameriki (2009). Veliko zaslug za poročanje iz ''centra dogajanja'' v naslednjih dneh bo pripisati Adrianu Gaserju. Stanovnika čaka v dneh do sobote prilagoditev na triurno časovno razliko in priprava na start dirke. Pred tem mora opraviti tudi tehnični pregled pri katerem ne pričakuje zapletov. V soboto zjutraj ga že čaka start relija na katerem ga je pred letom dni zaustavil odprt zlom prstanca.

 

Več si lahko preberete na Miranovi uradni strani.
 

 

Pripravil Rajko Petek

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?