Štiri je srečna številka

Zanimivo je, kako pogosto je številka 4 povezana s prijetnimi in srečnimi trenutki v življenju in naravi. Čeprav se v pravljicah največkrat pojavljata številki 7 in 9, je zagotovo tudi 4 tista, ki prinese veliko lepega. Predstavljamo vam nekaj primerov, kje vse nas spremlja štirica.

 

4-peresna deteljica

Deteljica, ki ima štiri peresca, je simbol sreče in že majhni otroci jo iščejo na zelenih travnikih, vsaj po tihem pa se je razveseli tudi marsikateri odrasel. Že davno so jo cenili zaradi njene redkosti in prav zato tudi verjeli v njeno moč, da odganja slabo in prinaša srečo.

 

4 letni časi

 

Narava se vsako leto spreminja skozi štiri letne čase, ko si nadane drugačno podobo in močno vpliva tudi na naše počutje in vskadanje življenje. Spokojna bela in hladna zima je čas za počitek, preden se življenje spomladi na novo razcveti. Vročemu in sproščenemu poletju, polnemu sočnih sadnih dobrot, sledi čas obroditve, ko oberemo darove narave in si naredimo zalogo za zimske dni. Vsak letni čas ima svoj čar in prav cikličnost narave je zelo dragocena za vsa živa bitja.

 

4 prijatelji 

Pomislite, kolikokrat ste se zabavali v družbi s tremi prijatelji ... Druščina štirih prijateljic ali prijateljev je ravno pravšnja, da se vsi dobro počutijo in nihče ni zapostavljen, hkrati pa ni nikomur dolgčas.

 

4 kolesa

Res je, da obstajajo tudi dvo- ali več kolesniki, a zagotovo se največkrat prevažamo prav s štirikolesnikom. Jekleni konjički nas vsak dan vozijo v službo in po opravkih, v njih pa najbolj uživamo, ko se peljemo dopustniškim dogodivščinam naproti.

 

 

4 vogali

Od nekdaj so naša bivališča oblikovana tako, da imajo štiri zunanje stene in vogale. Pravokotna oblika hiš in stanovanj se najpogosteje pojavljala v arhitekturi po vsem svetu. Tako nas tudi v prostoru, kjer živimo, vsak dan spremlja štirica.

 

4 leta srednje šole

Verjetno je srednješolsko obdobje za večino tisto najbolj sproščeno, ko smo z eno nogo v svetu odraslih, z drugo pa še vedno v otroškem svetu brez resnejših vsakdanjih odgovornosti. Čas, ko je uspešno osvajanje znanja edina skrb, vse ostalo pa je zabava.

 

4 v vrsto

Zabavna družabna igra, kjer zmaga tisti, ki prvi v vodoravno, navpično ali diagonalno vrsto sestavi štiri krogce. Verjetno ena tistih iger, pri katerih smo vsi z veseljem premagovali prijatelje ali mlajše sorojence.

 

4 strani neba

Spretnost orientiranja pri gibanju in premikanju po svetu je že od nekdaj pomembna za človeka. In tudi pri tem nas spremlja številka štiri – štiri glavne smeri neba so tiste, ki nam pomagajo določiti, kje se nahajamo in v katero smer se moramo premikati, če želimo priti do izbranega cilja.

 

4-dnevni vikend

Res je, da vikend za večino dolg le dva dni, a kadar ga uspemo podaljšati na 4-dnevni odklop, je to pravi mali dopust. Podaljšan vikend na morju, štiridnevno smučanje, potepanje po katerem od evropskih mest - toliko lepega lahko doživimo že v štirih dneh.

 

4 tačke

Čeprav imajo nekateri domači ljubljenčki le dve tački ali se celo plazijo brez, pa so kužki in muce zagotovo naši najpogostejši sostanovalci. Vsak lastnik zna povedati, kako pameten in ljubeč je njegov ljubljenček, zato ni nič nenavadno, da jim pravimo kar štirinožni prijatelji.

 

T-4 paket

Paket, ki združuje vse storitve, ki jih potrebuje vaš dom za zabavo in komunikacijo. Mobilna in stacionarna telefonija, televizija in internet so združeni v paketih T4 na voljo ceneje, kot če bi jih izbrali ločeno. Paketi so prilagojeni različnim zahtevam posameznih gospodinjstev, po želji pa jih lahko tudi nadgradite, da vam najbolj ustrezajo.

 

 

 

 

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?