05 Apr 2012

T-2 bo nacionalno mobilno gostovanje odslej izvajal s Si.mobilom

T-2 bo od 8. aprila 2012 dalje gostoval pri drugem nacionalnem mobilnem ponudniku, Si.mobilu. Za naročnike prehod pomeni višjo kakovost storitev in možnost storitev podatkovnega prenosa tudi izven T-2 omrežja.


Družba T-2 bo odslej storitev nacionalnega mobilnega gostovanja izvajala v sodelovanju z družbo Si.mobil. Gre za pomembno poslovno odločitev, ki bo naročnikom zagotovila številne prednosti v kakovosti mobilnih storitev. Nov dogovor hkrati pomeni tudi pomemben prihranek stroškov za družbo T-2.

Poleg visoke kakovosti storitev v T-2 napovedujejo tudi izboljšano ponudbo T-2 mobilnih paketov, ki bodo ob nespremenjenih cenah ponujali več. Izboljšane storitve prenosa podatkov odpirajo tudi številne možnosti konvergence storitev, ki jih je T-2 svojim naročnikom doslej nudil le znotraj T-2 omrežja.

Prehod na novega ponudnika bo za naročnike T-2 mobilne telefonije nemoten, saj je potrebna le prilagoditev telefonskih in drugih mobilnih naprav na dvojni način gostovanja in samodejno izbiro operaterja.

Sašo Todorović, predsednik poslovodstva družbe T-2, je ob podpisu pogodbe o sodelovanju pri nacionalnem gostovanju z družbo Si.mobil poudaril: »Nov dogovor z družbo Si.mobil predstavlja pomemben premik v zagotavljanju vrhunskih storitev družbe T-2. Z njimi vstopamo na trg močnejši in poslovno konkurenčnejši, da bi svojim naročnikom lahko čim prej zagotovili izboljšane storitve in nove, bogatejše mobilne pakete. Mobilna telefonija je pomemben segment našega poslovanja. Z njo beležimo visoko letno rast naročnikov. Potrošniki čedalje bolj prepoznavajo prednosti naše ponudbe, ki jim na enem mestu in na enem računu nudi tako storitve interneta in televizije, kot tudi storitve obeh telefonij. Razvoj storitev že sam po sebi narekuje konvergenco med storitvami, kot na primer mobilna televizija, zato se z družbo Simobil nadejamo dolgoročnega uspešnega sodelovanja.«

»Si.mobilovo omrežje je največje in najhitrejše 3G omrežje v Sloveniji in ima dovolj kapacitet, da v njem gosti katerega koli drugega mobilnega ali virtualnega operaterja in smo za morebitna partnerstva vsekakor odprti. Veseli smo, da je kakovost našega omrežja prepričala tudi družbo T-2. Njeni uporabniki bodo tako s koncem tega tedna že gostovali v Si.mobilovem omrežju.« je razloge za sodelovanje s T-2 pojasnil Milan Zaletel, član uprave družbe Si.mobil.

T-2 z lastno mobilno mrežo zagotavlja 35-odstotno pokritost prebivalstva, z omogočanjem nacionalnega gostovanja pri družbi Si.mobil pa bodo naši naročniki imeli več kot 90-odstotno pokritost s širokopasovnim omrežjem in 99,6-odstotno pokritost s pogovornimi storitvami. Kot zagotavlja družba Si.mobil, bodo tako vsi naročniki T-2 mobilne telefonije odslej uživali prednosti največjega in najhitrejšega 3G omrežja v Sloveniji.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam