19 Dec 2012

T-2 po poročilu APEK v tretjem kvartalu zrasel v vseh segmentih

Najvišjo rast je T-2 dosegel v segmentu IP televizije. Pomembno rast tržnih deležev je T-2 dosegel tudi pri širokopasovnih povezavah (optika) in pri mobilni telefoniji.Storitev IP televizije bo kmalu prevzela mesto vodilne tehnologije za televizijske storitve na trgu. Tudi v tretjem kvartalu letošnjega leta je v primerjavi z ostalimi tehnologijami na trgu dosegla rast. Med vsemi ponudniki IP TV na trgu je največjo rast zabeležil prav T-2.

 

Pomembno rast je T-2 dosegel tudi v segmentu optičnih povezav do doma (FTTH). V tretjem kvartalu je delež T-2 rasel hitreje kot deleži vseh ostalih ponudnikov skupaj. S tem T-2 trdno ohranja vodilni delež na trgu.

 

T-2 je po poročilu APEK povečal svoj tržni delež še na področju mobilne telefonije, IP telefonije in xDSL povezav.

 

Tudi na področju konvergence T-2 ohranja vodilno vlogo, saj je paket T4 še vedno najbolj prodajan četverček na trgu. Če upoštevamo, da gre za segment z najvišjo rastjo v ponudbi paketov, lahko zaključimo, da uporabniki vse bolj prepoznavajo prednosti, ki jih prinašajo paketi T4.

 

Sašo Todorović, predsednik poslovodstva T-2, je navedel razloge za vse boljše in učinkovitejše poslovanje družbe: »Rast T-2 v tretjem četrtletju je rezultat stabilizacije razmer po potrjeni prisilni poravnavi in menjavi lastnika družbe. Na trg ponovno vstopamo kot zaupanja vreden ponudnik, našo ugodno in kakovostno ponudbo pa prepoznavajo tudi naši naročniki. Trende rasti nam je uspelo zadržati in jih kljub slabšim razmeram na telekomunikacijskem trgu podaljšati v zaključek leta. Rezultati poslovanja so dokaz, da se približujemo zastavljenim ciljem.«

 

 

Podrobnejše poročilo

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam