T-2 v septembru pridobil največ novih naročnikov letos

T-2 je v septembru ustvaril 3,8 mio EUR prihodkov, kar je za kar 10,8 % več kot v enakem obdobju lani. V družbi so prepričani, da tekoči poslovni rezultati in rast števila novih naročnikov nesporno dokazujejo, da je zahteva konkurenta Telekoma Slovenije, ki za družbo T-2 zahteva stečaj, popolnoma neutemeljena.


T-2 je v mesecu septembru pridobil več kot 1.800 novih naročnikov, kar je največja mesečna rast v letošnjem letu. Ustvarili so za 3,8 mio evrov prihodkov iz poslovanja z naročniki, kar je 4,3% več kot v avgustu letos. Rast so beležili prav v vseh segmentih poslovanja, kar pomeni, da so dosegli najvišje število naročnikov v zgodovini družbe. »Rast števila naročnikov potrjuje zaupanje naročnikov v poslovanje naše družbe.« pojasnjuje direktor družbe T-2, mag. Uroš Rožič.

 

Za jutri, v torek 4.10., je razpisana obravnava v primeru ugovora Telekoma Slovenije zoper postopek prisilne poravnave družbe T-2. Argument Telekoma Slovenije za tovrstno potezo in zahtevo za stečaj je, da bo kot upnik v primeru stečaja družbe poplačan bolje kot v primeru prisilne poravnave. Pri tem v družbi T-2 opozarjajo na izkazano visoko zaupanje navadnih upnikov, ki so v več kot zadostni višini glasovali za prisilno poravnavo, podali pa so tudi izjave o nameri konverzij terjatev v lastniške deleže.

»V T-2 smo prepričani, da s poslovanjem družbe, ki kljub dolgemu procesu prisilne poravnave, posluje v skladu s predvidenim načrtom finančne poravnave in ga v nekaterih segmentih tudi presega, dokazujemo, da smo sposobni upnikom zagotoviti napovedano dinamiko poplačil. Celo več. Upniki so že izkazali visoko mero zaupanja v naše poslovanje, saj so v več kot zadostni večini glasovali za prisilno poravnavo,« poudarja Rožič.

 

V T-2 ocenjujejo, da Telekom Slovenije z ugovorom ščiti predvsem svoj položaj s prevladujočo tržno močjo, medtem ko ga ostali upniki ne zanimajo. Telekom Slovenije si lahko namreč v primeru stečaja T-2 obeta višje prihodke s pridobitvijo novih naročnikov, seveda pa takšne možnosti nimajo vsi ostali upniki. Zato pričakujejo, da bo sodišče zahtevo Telekoma Slovenije zavrnilo.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?