03 Okt 2011

T-2 v septembru pridobil največ novih naročnikov letos

T-2 je v septembru ustvaril 3,8 mio EUR prihodkov, kar je za kar 10,8 % več kot v enakem obdobju lani. V družbi so prepričani, da tekoči poslovni rezultati in rast števila novih naročnikov nesporno dokazujejo, da je zahteva konkurenta Telekoma Slovenije, ki za družbo T-2 zahteva stečaj, popolnoma neutemeljena.


T-2 je v mesecu septembru pridobil več kot 1.800 novih naročnikov, kar je največja mesečna rast v letošnjem letu. Ustvarili so za 3,8 mio evrov prihodkov iz poslovanja z naročniki, kar je 4,3% več kot v avgustu letos. Rast so beležili prav v vseh segmentih poslovanja, kar pomeni, da so dosegli najvišje število naročnikov v zgodovini družbe. »Rast števila naročnikov potrjuje zaupanje naročnikov v poslovanje naše družbe.« pojasnjuje direktor družbe T-2, mag. Uroš Rožič.

 

Za jutri, v torek 4.10., je razpisana obravnava v primeru ugovora Telekoma Slovenije zoper postopek prisilne poravnave družbe T-2. Argument Telekoma Slovenije za tovrstno potezo in zahtevo za stečaj je, da bo kot upnik v primeru stečaja družbe poplačan bolje kot v primeru prisilne poravnave. Pri tem v družbi T-2 opozarjajo na izkazano visoko zaupanje navadnih upnikov, ki so v več kot zadostni višini glasovali za prisilno poravnavo, podali pa so tudi izjave o nameri konverzij terjatev v lastniške deleže.

»V T-2 smo prepričani, da s poslovanjem družbe, ki kljub dolgemu procesu prisilne poravnave, posluje v skladu s predvidenim načrtom finančne poravnave in ga v nekaterih segmentih tudi presega, dokazujemo, da smo sposobni upnikom zagotoviti napovedano dinamiko poplačil. Celo več. Upniki so že izkazali visoko mero zaupanja v naše poslovanje, saj so v več kot zadostni večini glasovali za prisilno poravnavo,« poudarja Rožič.

 

V T-2 ocenjujejo, da Telekom Slovenije z ugovorom ščiti predvsem svoj položaj s prevladujočo tržno močjo, medtem ko ga ostali upniki ne zanimajo. Telekom Slovenije si lahko namreč v primeru stečaja T-2 obeta višje prihodke s pridobitvijo novih naročnikov, seveda pa takšne možnosti nimajo vsi ostali upniki. Zato pričakujejo, da bo sodišče zahtevo Telekoma Slovenije zavrnilo.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam