Top risanke za šolarje!

Šolski ritem, ki ga še pospešujejo obšolske dejavnosti, starše pogosto spravlja v zagato, koliko časa lahko pred televizijskim zaslonom  preživijo naši šolarji. Ponudba risank na TV ekranih je res bogata, na voljo pa so od jutra do poznega večera. Če vemo, da je lahko že ura televizije na dan za otroka preveč, je nujno, da gledanje televizije načrtujemo. Nekaj namigov, katere risanke vključiti v vaš izbor, vam ponujamo v nadaljevanju.

 

Risanka takrat, ko ima otrok čas

TV funkcije časovnega zamika in ponudba videotek so dobrodošla pomagala, kako omejiti gledanje televizije. Priporočamo pa, da se o urniku gledanja televizije pogovorite tudi z otrokom. Termin naj ne bo preblizu ure spanja, saj je preklop iz televizijskega sveta v sanje pogosto predolg, čemur sledi zaspanost naslednji dan. Dobro je tudi, da ste pozorni na dolžino risanke, ki ste jo izbrali. Ta podatek lahko preverite v opisu oddaj, ki ga najdete v aplikaciji TV spored.

 

Divja brata Kratt

Ne glede na to ali imate doma fante ali punce (dečke ali deklice?), živali so vedno tiste, ki privlačijo vse otroke. Če temu dodamo, da gre za eksotične živali, ki jih brata Kratt združita še s ščepci popotniških avantur in boja z zlikovci v podobi kuharja, izumitelja, modne gurujke in gradbenice, je ustvarjena formula za dober otroški program, s katerim so zadovoljni tako starši kot otroci. Risanka je na sporedu na programih Minimax in POP TV, ogledate pa si jo lahko tudi v videoteki Voyo.

 

 

Mojstri znalčki

Mojstri znalčki so kratka, 10 minutna risanka, ki otroke popelje v svet elektronike in tehnologije. Thomas ima prav nenavadne prijatelje, ki mu znajo pojasniti, kako delujejo posamezne elektronske naprave. In svet elektronike nam postane bližji. Risanka pa je poučna tudi za marsikaterega starša in mu olajša pojasnila na večna otroška vprašanja »Zakaj« in »Kako?«. Z otroki si Mojstre znalčke lahko ogledate na programu Minimax.

 

Raziskovalka Dora

Dora je radovedna sedemletnica, ki se ne ustraši avantur. Popelje nas na avanture v tropske gozdove in morski svet ob njih. Njene zgodbe so poučne, vanje pa vključuje tudi mlade gledalce, ki jim zastavlja številne naloge. Risanko najdete tudi v videoteki Voyo.

 

Bacek Jon

Da ne bodo otroci deležni le raziskovalnega duha, jim omogočite še ščepec pristnega angleškega humorja, ki ga pooseblja Bacek Jon. Nadobudna ovčka, ki ji nikoli ne zmanjka idej, kako rešiti nastale zagate, ki jih največkrat zakuha prav on. Bacek Jon vas bo nasmejal na programih RTV Slovenija.

 

In še nekaj namigov iz vašega otroštva

Nekatere risanke so večne, zato vas želimo spomnimo še na tiste, ki ste jih imeli radi že kot otroci, zdaj pa jih lahko pogledate še s svojimi otroki.  Naročniki videoteke Voyo se lahko odločite za profesorja Baltazarja in njegove nenavadne živalske prijatelje. Ob nepozabni glasbi boste skupaj z vašimi otroki nestrpno pogledovali, kaj bo s pomočjo kapljice iz epruvete tokrat pričaral Baltazarjev sanjski čarobni stroj.

 

 

Se spomnite čeških risank? Nepozabnega medvedka Uhačka dandanes na televiziji težko ujamete, zato pa se pogosto na programih najdejo Krtek ali genijalna mojstra Pat in Mat. Slednja sta na voljo tudi v T-2 Videoteki.

Dobro izbiro in veliko veselja ob gledanju z otroki.

 

   

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?