Ustavno sodišče ugodilo družbi Garnol in razveljavilo stečaj T-2

Ustavno sodišče je ugodilo predlogu družbe Garnol in z odločbo, ki jo je sprejelo 5. novembra, razveljavilo sklep Višjega sodišča o začetku stečajnega postopka družbe T-2 in mu vrnilo zadevo v ponovno odločanje. Odločitev Ustavnega sodišča pozdravljajo tako lastniki kot zaposleni v družbi T-2, saj se bodo lahko zdaj znova celostno posvetili vodenju in širitvi družbe, da bi svojim naročnikom tudi v prihodnje nudili kakovostne in cenovno konkurenčne telekomunikacijske storitve na slovenskem trgu. 

 

V družbi Garnol so tako odločitev Ustavnega sodišča pričakovali, saj jim je bila s sklepom Višjega sodišča o začetku stečaja z dne 5. 8. 2015 kršena vrsta ustavnih pravic. Ustavno sodišče je izpostavilo kršitev pravice iz 22. člena Ustave do enakega varstva pravic in enakega pravnega položaja vseh družbenikov, ki v postopku niso imeli možnosti izjasniti se na pritožbo predlagateljic stečajnega postopka. Že s kršitvijo tega člena se Ustavnemu sodišču ni bilo potrebno opredeliti glede ostalih očitanih kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin.
 
Odločitev Ustavnega sodišča, ki je torej preprečila nezakonit stečaj družbe T-2, torej pomeni, da se stečajni postopek nad T-2 ustavi, zadeva se v ponovno obravnavo vrne na Višje sodišče, družbo T-2 pa bo po predaji poslov s strani stečajne upraviteljice Danice Čuk znova vodilo štiričlansko poslovodstvo na čelu z mag. Juretom Valjavcem.

Ob tej priložnosti se vsem naročnikom za izraženo podporo toplo zahvaljujemo.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?