Varčna in varna vožnja

Na kaj moramo biti pozorni, ko želimo voziti varčno a obenem tudi varno?

Varčna vožnja varna le v tistih primerih, ko s pretirano počasno vožnjo ne ogrožamo sebe in drugih udeležencev v prometu. Vožnja po omejitvah, kjer razmere na cesti in promet to dopuščajo, je lahko prav tako varčna, a pri tem je treba upoštevati:

Neogreti motor držite v srednjem območju vrtljajev, ne prenizko, da se ne bo preveč trudil, in ne previsoko.

V višjo prestavo prestavljajte pravočasno. Spremljajte temperature tekočin, tudi olja. Ko se segreje nad 80 stopinj Celzija ga lahko vozite v višjih vrtljajih.

Po dinamični vožnji avtomobila ne ugasnite takoj ampak pustite nekaj časa, da se motor ohladi.

Tlak v pnevmatikah naj bo primeren, saj preslabo napolnjene pnevmatike prinesejo večjo porabo. Menjavo pnevmatik opravite pravočasno - z zimskimi pnevmatikami enakih dimenzij je avtomobil po navadi bolj žejen.

Ne divjajte, saj zelo hitra vožnja prinese večjo porabo. Pri prekrmarjenju in podkrmarjenju ter reševanju problema, ki ga lahko v ovinku prinese prehitra vožnja, so pod večjimi obremenitvami tudi zavore, podvozje in pnevmatike.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?