Pogosta vprašanja in odgovori v času izrednih razmer

Pogosta vprašanja in odgovori

Pripravili smo seznam najbolj pogostih vprašanj in odgovorov, ki vam bodo v času izrednih razmer koristila za lažje poslovanje z nami. Vaša varnost in varnost zaposlenih je na prvem mestu, zato smo prilagodili poslovanje in vam v izrednih razmerah poskušali tudi olajšati poslovanje z nami.

SPLOŠNO

V: Bodo T-2 storitve v času izrednih razmer delovale?

O: V T-2 bomo še naprej zagotavljali storitve v polnem obsegu. Poskrbeli bomo za redna vzdrževalna dela na omrežja in nadaljevali z aktivnosti za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

 

V: Ali bodo kontaktni center in ostale podporne službe v času izrednih razmer delovale?

O: T-2 poslovalnice in franšizne enote po Sloveniji bodo v času izrednih razmer zaprte. Omejeno bo tudi delovanje omrežnih tehnikov na terenu, saj bodo izvajali le odprave najhujših napak v delovanju storitev (npr. popolne prekinitve na terenu). Podporne službe (kontaktni center, naročniška služba …) bodo tudi v trenutnih razmerah še vedno nemoteno delovale, prav tako tudi tehnična služba, ki bo še naprej skrbela za delovanje omrežja in zagotavljala vse T-2 storitve v polnem obsegu.

NAROČNIŠKE ZADEVE

V: Ali boste še naprej sprejemali dopise in pogodbe za spremembo naročniškega razmerja?

O: Vsa dokumentacija se bo še naprej pregledovala in urejala nemoteno. Priporočamo uporabo elektronskih komunikacij. Naročniki lahko pošljejo dokumentacijo na e-naslov info@t-2.net ali po faksu na 059 00 00 01. Tudi dokumentacija, poslana po navadni pošti, se do nadaljnjega sprejema in obdeluje normalno, dokler bo Pošta Slovenije zagotavljala svoje storitve.

 

V: Ali lahko še vedno sklenem naročniško razmerje pri T-2? Koliko časa bo trajal nov priklop na T-2 storitve? Kako bo sedaj v tem času potekal priklop?

O: Potencialnim naročnikom predlagamo, da se še naprej odločajo za naročilo T-2 storitev. Vsa naročila bodo obravnavana nemoteno, priklope pa bomo izvajali, ko bo epidemija zaradi novega koronavirusa v Sloveniji zaključena. O vseh postopkih bodo naročniki ustrezno obveščeni.

 

V: Naročen imam priklop T-2 storitev. Ali bo priklop še vedno izveden?

O: Vsi novi priklopi so v skladu z odlokom Vlade RS in zaradi razglašene epidemije začasno prestavljeni. O nadaljnjih postopkih bodo naročniki obveščeni po zaključeni epidemiji. 

 

V: Želim prenesti številko v omrežje T-2. Ali se bodo prenosi številk izvajali?

O: Prenosi stacionarnih številk se bodo nemoteno izvajali pri naročnikih, ki že imajo vklopljene T-2 storitve in ustrezno opremo za priklop telefonije. Prav tako se bodo izvajali prenosi mobilnih številk. SIM kartice bomo naročnikom pošiljali po pošti, dokler bo Pošta Slovenije zagotavljala svoje storitve. Prenosov stacionarnih številk pri novih naročnikih, ki še nimajo priklopljenih storitev in ustrezne opreme, ne bomo izvajali. Številke bodo prenesene po preklicu epidemije.

 

V: Odpovedal sem T-2 storitve in moram vrniti opremo, kako jo lahko vrnem?

O: Naročniki, ki so preklicali T-2 storitve ali odjavili določene storitve in morajo vrniti opremo, bodo opremo lahko vrnili po preklicu epidemije. O terminu in načinu vračila bodo obveščeni z SMS sporočilom in obvestilom po pošti.

 

V: V teku je preklic naročniškega razmerja pri T-2, kaj lahko storim?

O: Zaradi trenutnih razmer in razglašene epidemije v Sloveniji priporočamo, da s preklicem naročniškega razmerja počakate do nadaljnjega. V T-2 bomo kljub oteženim razmeram še naprej zagotavljali storitve v polnem obsegu in poskrbeli za nemoteno delovanje storitev. Svojo odločitev nam prosim čim prej sporočite s klicem v naš kontaktni center na številko 064 064 064. Če ste preklic naših storitev urejali z novim ponudnikom telekomunikacijskih storitev, se prosimo obrnite nanj, ki bo uredil preklic medoperaterskega prehoda. Pri stornacijah preklicev je zelo pomembno, da naročnik priklop prekliče/prestavi tudi pri novem ponudniku. Če bo recimo novi ponudnik še vseeno izvedel prehod (na storno priklopa v operaterskem portalu nimamo vpliva, če gre za prehod na omrežju nacionalnega operaterja), naše storitve ne bodo delovale.

 

V: Katere storitve lahko naročim ali spremenim v svojem naročenem paketu?

O: Naročite lahko katerekoli storitve, za katere ni potreben obisk omrežnega tehnika. Uporabnikom omogočamo, da lahko vrsto sprememb ali naročila dodatnih storitev in televizijskih storitev urejajo po elektronski poti. Priporočamo uporabo uporabniškega portala Horizont in e-storitve ePoslovanje.

Storitve, ki jih lahko naročate:

- naročilo dodatnih paketov,

- nadgradnja interneta na optiki, če imate ustrezen modem, ki podpira višje hitrosti,

- sprememba tržnih ali mobilnih paketov, če naročnik ne potrebuje menjave obstoječe opreme, kot je menjava modemov, TV vmesnikov ali dostave dodatne opreme,

- naročilo dodatnih TV vmesnikov, ki vam jih bomo poslali po pošti,

- dodatne mobilne naročnine,  

- vklop brezžičnega interneta.

 

MONTAŽA IN VZDRŽEVANJE

V: Kaj storiti ob nedelovanju storitev?

O: Ob morebitnih napakah svetujemo, da nas pokličete v kontaktni center, ki je dosegljiv na številki 064 064 064. Tehnik bo poskušal storiti, kar je v njegovi moči, da napako odpravi na daljavo. V teh primerih prosimo za sodelovanje naročnikov, da bomo lahko lažje odpravili napake. V primeru, da napake ni možno rešiti na daljavo, bodisi zaradi okvare opreme, bomo poskušali opremo poslati po pošti. V primeru, da bo napaka v omrežju, bodo omrežni tehniki napake še vedno reševali, vendar v omejenem obsegu. Obravnavali bomo vse nujne naloge, popolne prekinitve in servise central. O nadaljnjem reševanju napak boste naročniki po prijavi napake ustrezno obveščeni.

 

V: Kako bo z obiski omrežnih tehnikov, ali so normalno dosegljivi in časi odprave napak ter dostava opreme?

O: Vse aktivnosti montaž in odprav napak, razen najnujneših (popolne prekinitve, servis central ..) na terenu se bodo začasno ustavile. Opremo, ki jo lahko naročniki sami zamenjajo (TV vmesnik, daljinski upravljalniki, kabli, telefonski vmesniki …) bomo pošiljali po pošti. Še vedno pa bomo zagotavljali redna vzdrževalna dela na omrežju, posodobitve in druga dela na omrežju.

RAČUNI

V: Rad bi preveril stanje plačilnih postavk, vendar ne morem obiskati poslovalnice?

O: Vse informacije o stanju plačilnih postavk so vam kadarkoli na voljo na uporabniškem portalu Horizont ali z SMS storitvijo Račun.

V: Prejel sem SMS obvestilo o začasnem izklopu, vendar ne morem plačati računa zaradi izrednih razmer, kaj lahko storim?

O: Ni potrebno, da plačilo opravite na pošti ali banki, uporabite lahko tudi plačilo v spletni banki. Podatke za plačilo boste našli v uporabniške portalu Horizont ali nas pokličite v klicni center na številko 064 064 064. Zaradi izrednih razmer lahko pošljete tudi prošnjo za odlog plačila na elektronski naslov info@t-2.net ali pokličite v klicni center.

T-2 KLUB

V: Kako bo potekala dostava izdelkov in izvedba ostalih naročil v T-2 Klubu?

O: Vsa naročila v T-2 Klubu bodo potekala nemoteno. Naročene izdelke bomo pošiljali po pošti, dokler bo Pošta Slovenije zagotavljala svoje storitve.

Več vprašanj in odgovorov smo zbrali na spletni strani: https://www.t-2.net/poslovanje-t-2-kluba-ob-posebnih-okoliscinah

KORISTNI NASVETI

Prijavite se v uporabniški portal Horizont, kjer lahko kadarkoli preverite stanje porabe, izdane račune ali vklopite dodatne TV vsebine in storitve. Prijavne podatke boste našli na dokumentu 'Naročnik info', ki ste ga prejeli ob vklopu storitev.

Vklopite ePoslovanje na vašem e-naslovu in urejajte vse spremembe naročniškega razmerja enostavno s poslanim e-sporočilom. Brezplačno storitev lahko vklopite s poslanim lastnoročno podpisanim dopisom na info@t-2.net ali jo aktivirajte v portalu Horizont. Če nimate skenerja za pripravo dopisa, lahko dopis tudi slikate z mobilnim telefonom in v oblike slike pošljite na naš elektronski naslov.

Uporabljajte SMS storitvi:

- SMS PORABA: Pošljite SMS s ključno besedo PORABA na številki 1919 ali 1111.

- SMS RAČUN: Pošljite SMS s ključno besedo RACUN_ŠTEVILKA_KUPCA na številko 064 100 100 (številko kupca boste našli na kateremkoli izdanem računu).

 

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?