Na svetovnem kongresu reševalcev tudi T2 ❤ življenje reševalni motor

27. aprila, 2019 admin

Maribor je ta teden gostil Svetovni kongres reševalcev na motorju. Dogodek je obiskalo okoli 100 reševalcev iz celotne Evrope, Severne in Srednje Amerike, Avstralije ter Azije. Med pokrovitelji dogodka je bil tudi predsednik RS Borut Pahor.

Slovenski reševalci na motorju delujejo v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Lani smo v podjetju T-2 donirali reševalni motor ekipi s Štajerske, letos pa bo donacijo prejela ljubljanska reševalna postaja.

V primerih nesreče so reševalci motoristi prvi na kraju dogodka in lahko s svojim posredovanjem rešijo življenja. Sodelovanje med tremi slovenskimi enotami je opisal Marko Kukovec, mariborski reševalec na motorju: »Medsebojno zelo dobro sodelujemo, kar se je izkazalo tudi pri odločitvi, da letos organiziramo svetovni kongres reševalcev na motorju v sodelovanju z Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije ter Sekcijo reševalcev v zdravstvu Slovenije.«

O svetovnem kongresu motoristov reševalcev

»Slovenski reševalci na motorju so v svetu zaradi našega znanja in izkušenj zelo cenjeni. To dokazuje tudi naš položaj v svetovni organizaciji IMRUA (International fire & EMS Motorcycle Response Unit Association), kjer zasedamo visoke položaje,« opisuje Kukovec.

IMRUA je mednarodna organizacija reševalcev na motorju, ki ima svoj sedež v Luksemburgu. V organizaciji so združeni reševalci in zdravniki na motorju iz celega sveta. »IMRUA smo pred 10 leti, na prvem kongresu v Pecsu na Madžarskem, ustanovili reševalci na motorju iz Slovenije, Madžarske, ZDA, Anglije, Hong Konga in Nemčije. Skupaj nas je bilo prisotnih 31 reševalcev iz le 6 držav.« Deset let kasneje je to število članov že krepko čez 6000, iz skoraj 60 držav sveta. Število članov raste iz dneva v dan. Vsaki dve leti je kongres organiziran v drugi državi.

Na kongresu so organizatorji gostili priznane mednarodne predavatelje. Namen IMRUA je širjenje strokovnega znanja na vseh področjih, hkrati pa nudi priložnost za srečanje s kolegi iz vsega sveta, priložnost za izmenjavo izkušenj in idej ter za učenje drug od drugega.

Povzeto po Tea Tošić Golob iz prispevka objavljenega na maribor24.si.

Ostanite na tekočem

Prijavite se na e-novice in spremljajte aktualno dogajanje.

Strinjam se s splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov v družbi T-2 d.o.o.

Akcija 2018
Več o T-2 za življenje
Novice