E-šport - šport prihodnosti

T-2 soustanovitelj Diamant Esports - prve profesionalne e-športne organizacije v Sloveniji

E-šport (angleško e-gaming ali e-sports) postaja bolj in bolj vključen v naše vsakdane, zato ne preseneča potreba, da se tudi v Sloveniji ta, splošni javnosti manj znana veja športa, vse bolj uveljavlja. Postopoma presega okvire ljubiteljske aktivnosti in se razvija v profesionalno vejo športa. Letos je bila takoa ustanovljena prva profesionalna organizacija – Diamant Esports. S ciljem, da omogoča razvoj profesionalnih ekip in s tem ponese e-šport v Sloveniji na novo raven, primerljivo s trendi razvoja v tujini. T-2 je v samem začetku pristopila k ustanovitvi Diamant Esports in tako napovedala svojo aktivno vlogo pri razvoju e-športa v Sloveniji.

Diamant Esports je prva profesionalna e-športna organizacija v Sloveniji. Ob ustanovitvi že združuje dve profesionalni ekipi igralcev, s katerimi tekmuje v igrah League of Legend in Valorant. »Želimo si, da tudi javnost prepozna športne vrednote na katerih temelji igričarstvo in s tem pripomoremo k brisanju meja med e-športom in ostalimi športi.« je ob ustanovitvi povedal Gregor Fartek, direktor ekipe Diamant Esports in dodal: »Igralcem nudimo profesionalno okolje za njihov razvoj. Zagotavljamo jim podporo tako v smislu razvoja v igri kot tudi pri razvoju njihovih psihofizičnih sposobnosti.«

Ekipa Diamant Esports v igri League of Legends tekmuje v ligi EBL Balkan. Prav tako razvija močno ekipo tudi v igri Valorant, kjer se udeležujejo lokalnih turnirjev in sodelujejo v slovenskem državnem prvenstvu. Cilj je postopen razvoj novih ekip in tudi vstop v druge panoge igričarstva (gaming).

Odgovoren odnos na prvem mestu

 »V T-2 smo prepoznali potrebo po promociji odgovornega odnosa do e-športa, ki vključuje vsestranski razvoj tekmovalcev. Zato smo z veseljem podprli ustanovitev Diamant Esports. Njihov pristop  celostne obravnave tekmovalcev, je prava pot, da damo dober zgled mladim in jim tako pokažemo, kako organizirano in disciplinirano je treba vstopati v ta interaktiven, izjemno privlačen in vznemirljiv svet igričarstva.« je ob ustanovitvi Diamant Esports poudaril  Gregor Štampohar, član poslovodstva za prodajo in marketing pri družbi T-2.

Odlično okolje za e-športne navdušence

 

Industrija e-športa postaja vse obsežnejša. Skoraj vsaka generacija prepoznava nove izzive, dodajajo se nove igre, tekmovanja. Seveda pa ne gre le v smer kopičenja novih in novih. Nekatere igre in tekmovanja so postala večne klasike in združujejo že več generacij igralcev.

Ob tem pa je vedno povezana tudi skrb za odlične pogoje igralcev. Pa ne le profesionalnih. Tudi vseh ljubiteljskih igralcev, ki se radi vključujejo v svet igričarstva. T-2 kot telekomunikacijski  operater lahko z našimi kakovostnimi telekomunikacijskimi storitvami in bogato ponudbo vrhunske opreme v T-2 Klubu zadostimo specialnim potrebam številnih ljubiteljev računalniških iger.

Zakaj ljubitelji računalniških iger izberejo T-2 za svojega operaterja?

 

T-2 je bila od nekdaj sinonim za odlične internetne povezave. S hitrim in zanesljivim internetom poskrbi za odlično odzivnost in potrebno stabilnost sistema. Seveda so tukaj v prednosti optične povezave, a tudi na VDSL T-2 dosega potrebne hitrosti in zanesljivost linije. Privlačnost T-2 ponudbe je tudi v njeni prilagodljivosti, saj lahko ob paketni ponudbi, izbirate tudi dodatne nadgradnje internetnih hitrosti.

Več o ponudbi interneta

V T-2 Klubu širok nabor izdelkov za gaming

 

K dobremu igranju prispeva tudi odlična oprema za gaming. T-2 naročniki, ki so člani T-2 Kluba lahko svoje zbrane točke zvestobe, uporabljajo tudi za nakupe izvrstne opreme vrhunskih proizvajalcev po ugodnejših cenah.

Več o izdelkih za gaming

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?