Okoljski segment

Skrbno z energenti.

Skrbna uporaba energentov ni le varčevanje s porabo, ampak predvsem nadzor uporabe z vidika učinkovitosti. Izkoriščamo priložnosti digitalizacije.

Varčevanje z osnovnimi viri je temelj trajnostne okoljske naravnanosti, saj že z majhnimi koraki lahko vplivamo na velike spremembe. Glavni viri so elektrika, voda, goriva ter tudi papir. Ključ pa ni le v zmanjševanju porabe, ampak predvsem v obvladovanju učinkovitosti uporabe. Pomemben doprinos prinaša predvsem digitalizacija – tako tehnoloških procesov kot načina poslovanja.

Zmanjševanje porabe energentov

V T-2 smo skladno z našo trajnostno strategijo predani skrbni porabi vseh primarnih energentov, kar predstavlja tudi enega od pomembnih kazalnikov naše poslovne uspešnosti.

Odnos do varčevanja z električno energijo v prvi vrsti izkazujemo vsi zaposleni v T-2. Ta se začne že s primerno funkcionalno osvetlitvijo na posameznikovem delovnem mestu ter z ugašanjem elektronskih naprav, ko te niso v uporabi. Ponotranjena skrbnost vseh nas za manjšo porabo energije vodi tudi do večjih sprememb v delovanju sistema. Priložnosti so predvsem pri nadomeščanju obstoječih naprav z novejšimi, ki so manj energetsko potratne, prihranki pa takojšnji.

Trajnostne cilje uresničujemo tudi z uvedbo GPON tehnologije, s katero bomo praktično v trenutku na vsakega naročnika znižali porabo električne energije s 4 MW na 0,17 mW.

 

Digitalizacija poslovanja in procesov

Ker smo v T-2 trajnostno naravnani, nam digitalizacija ob vlaganju v razvoj in nove tehnologije v naše vsakodnevno poslovanje prinaša številne prednosti in večkratne učinke. Poslovni procesi so optimizirani, potekajo hitreje in so tudi bolj učinkoviti. Celostno se opiramo na digitalne vire in s tem pomembno zmanjšujemo porabo papirja.

V T-2 tudi komunikacijo z naročniki omogočamo in izvajamo v digitalni obliki. To vključuje ne le elektronsko naročanje storitev, pač pa tudi komunikacijo s strankami ob priklopu ter elektronsko izdajanje računov.

Več kot 40 % strank z nami danes posluje le še digitalno. Med našimi ključnimi izzivi za prihodnost sta v ospredju dve nalogi: povečati delež izdanih e-računov in naročniške dokumentacije ter privabiti k brezpapirnemu poslovanju še ostale uporabnike. Tudi vi vklopite eRačun.

Proces digitalizacije vzpodbujamo tudi interno. Tako smo prioritetno že digitalizirali  interne poslovne procese in tako pomembno zmanjšali porabo papirja.

Z vpeljanimi spremembami pri poslovanju T-2 se trudimo dodati svoj delež k lepši prihodnosti našega planeta in pozivamo vse, ki jih je skrb za okolje tako pomembna, kot nam, da se nam v te misiji pridružijo!

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?