V letu 2021 prižigamo lučke

V sodelovanju z društvom Slojenčki, bomo slovenske porodnišnice opremili z napravami za fototerapijo dojenčkov.

Izziv k dobrodelnosti z ljubeznijo do življenja smo kot družbeno odgovorno podjetje tenkočutno povezali s posluhom za nujne potrebe zdravstvenih ustanov, ki pri reševanju življenj in hitri zdravstveni oskrbi potrebujejo tudi vse boljšo zdravstveno opremo.

Projekt T-2 življenje že od leta 2018 izvajamo v sodelovanju in s podporo naših poslovnih partnerjev, uporabnikov in zaposlenih v T-2.

Slojenčki nas potrebujejo!

  • V letu 2021 smo vso pozornost usmerili k novorojenčkom, ki v prvih dneh življenja potrebujejo vrhunsko zdravstveno oskrbo. Ob visoki strokovnosti medicinskega osebja je pomembna tudi opremljenost porodnišnic s sodobno in kakovostno opremo. Ena takih je tudi najnovejša naprava BL70 za fototerapijo novorojenčkov, ki jih ogroža zlatenica.
  • Naprava, ki je tehnološko dovršena in prijazna za uporabo, omogoča varno terapijo novorojenčkov z zlatenico s prilagajanjem moči in časa njihovega obsevanja. Med terapijo je mogoče ves čas nadzorovati novorojenčka preko kamere, za čas nege in hranjenje otroka pa jo tudi začasno prekiniti. Tovrstno zdravljenje ob pojavu srednje težke ali težke oblike zlatenice pri nas letno potrebuje okoli 15 % vseh novorojenčkov, pri katerih bi lahko brez zdravljenja bilirubin povzročil trajno okvaro možganov in invalidnost.
  • T-2 življenje vsaki od porodnišnic podari napravo BL70 v kompletu s senzorjem, kamero, zaščitnim pregrinjalom in stojalom.
  • Projekt T-2 življenje za zdravljenje 3000 novorojenčkov v vseh 14 slovenskih porodnišnicah poteka v sodelovanju z društvom Slojenčki.  Društvo si z zbiranjem sredstev za opremo slovenskih porodnišnic prizadeva izboljšati pogoje tako pri oskrbi novorojencev kot tudi pri obravnavi nosečnic in porodnic.

Prižigamo lučke v slovenskih porodnišnicah!

  • Maj: Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo, Postojna
  • Junij: Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj, SB Jesenice, SB Novo mesto
  • September: SB Trbovlje, SB Brežice
  • Oktober: SB Slovenj Gradec, SB Celje
  • November: SB Nova Gorica, SB Izola, SB Ptuj, UKC Maribor, SB Murska Sobota
  • December: Porodnišnica Ljubljana, UKC Ljubljana

 

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?