Zelena mobilnost

Potujmo trajnostno. Od točke do točke. Z energijo, ki nas navdihuje. Z željo, da naš planet ohranimo zelen tudi v prihodnje.

Odgovornost za čim nižji ogljični odtis, ki postaja osnovna zahteva sodobnega bivanja, nosimo tako posamezniki kot podjetja v različnih dejavnostih. Tudi v T-2 temu namenjamo veliko pozornosti. Med bolj prepoznavnimi ukrepi v tej smeri je prav gotovo zelena oz. trajnostna mobilnost. Zato uvajamo in spodbujamo uporabo e-vozil v službenem in prostem času.

Z GreenGo stopamo na zeleno pot

S podjetjem RotoLab razvijamo storitve GreenGo, ki se med drugim ukvarja tudi z razvojem rešitev za uvajanje prevozov z električnimi vozili v mestnih občinah. To ni le tehnični izziv, temveč vizija prihodnosti, kako z dostopnimi e-vozili reševati prometne zagate ter prispevati k višji kakovosti bivanja v mestih. Tovrstni izzivi namreč niso le naloge velikih mestnih središč, ampak učinkovito odgovarjajo na izzive tudi manjših in srednje velikih občin oz. krajev.

Z e-kolesi tudi v prostem času

Zeleno mobilnost spodbujamo tudi pri zaposlenih. Vsak posameznik lahko z zavestnim spreminjanjem navad veliko prispeva k izboljšanju razmer. E-vozni park nam je zato na voljo za najem električnih vozil tudi izven delovnega časa. Poleg e-avtomobilov smo zadnje leto razširili tudi mrežo lastnih e-koles, mestnih in tudi športnih, ki pa so namenjena uporabi pretežno v prostem času. To zagotovo pripomore k popularizaciji same uporabe e-vozil ter spodbuja zaposlene k športnemu udejstvovanju. V T-2 podpiramo vse športne aktivnosti, saj imajo vrsto pozitivnih učinkov na zdravje zaposlenih.

 

Korak v pametno mesto

Izhodiščni projekti zelene mobilnosti so le del velike zgodbe, ki je vpeta v našo vizijo prihodnosti. Ukvarjamo se z najkompleksnejšimi projekti informacijske tehnologije na področju interneta stvari, pametnih naprav in razvoja aplikacij ter postajamo povezovalno središče za različne segmente končnih uporabnikov.

Platforma T-2 Pametna mesta je tehnološko dovršen sistem, namenjen izboljšanju kakovosti bivanja. Zasnovana je bila s fokusom na končnega uporabnika - občana, za katerega želimo, da je informiran, zdrav, zadovoljen in varen.

Končnemu uporabniku smo se želeli približati z izgradnjo aplikacij, ki so prijazne za uporabo in skupaj z občanom živijo v različnih medijih in napravah. Aplikacije uporabniku prinašajo informacije iz različnih obstoječih informacijskih sistemov, bodisi iz pametnih IoT naprav, informacij, ki jih vnašajo uredniki sistema ali pa tistih, ki jih posredujejo uporabniki sami. Na ta način dosežemo, da v središče celotnega ekosistem pametnega mesta postavljamo občana. Verjamemo, da šele z osredotočenostjo nanj in njegovo kakovost bivanja dobi celoten sistem pametnega mesta svoj cilj in smisel.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?