ISDN telefonska centrala

Obstoječa naročniška telefonska centrala.

V kolikor ima podjetje ISDN naročniško telefonsko centralo (v nadaljevanju: ISDN NTC) in jo želi vključiti v omrežje T-2 v načinu točka-točka, lahko to stori preko:

 • osnovnih ISDN priključkov (v nadaljevanju: ISDN-BRA), kjer vsak ISDN-BRA priključek v skladu z ETSI standardi omogoča 2 govorna B kanala in signalizacijski D kanal (2B+D),
 • primarnih ISDN priključkov (v nadaljevanju: ISDN-PRA), kjer vsak  ISDN-PRA priključek v skladu z ETSI standardi omogoča 30 govornih B kanalov in signalizacijski D kanal (30B+D),

ISDN-PRA ali ISDN-BRA vmesnike za vključitev ISDN NTC v omrežje T-2 v načinu točka-točka zagotovi T-2 z medijskem prehodom – MGW, ki ga namesti in aktivira pri naročniku. Preko ISDN-BRA ali ISDN-PRA priključkov zagotavlja T-2 naročniku nabor storitev, ki ustrezajo ITU-T priporočilom ter ETSI standardom.

Pri vključitvi NTC v omrežje T-2 v načinu točka-točka T-2 zagotavlja v svojem omrežju sledeče storitve:

 • prikaz identifikacije klicočega (CLIP, CNIP)
 • omejitev prikaza identifikacije klicočega (CLIR, CNIR)
 • preusmeritev klicev (CFB, CFU, CFNR)
 • predaja klicev (prevezave)
 • čakajoč klic (CW)
 • prenosljivost terminala (TP)
 • zadržanje zveze – HOLD (klic s posredovanjem, posvetovanje)
 • interno izbiranje (interna številka)
 • neposredno izbiranje (DDI)
 • konferenčna zveza (s tremi sodelujočimi)

Uporaba navedenih storitev je pogojena tudi s funkcionalnostjo ISDN NTC.

Število govornih kanalov pri vključevanju ISDN NTC je odvisno od števila internih telefonskih priključkov na NTC in statistike telefonskega prometa uporabnika z javnim omrežjem v času glavne prometne ure. Minimalno število govornih kanalov pri ISDN BRA je 4, pri ISDN PRA pa 30.

Uporabnik ne plača stroškov priključitve. Potrebno komunikacijsko opremo in MGW (v primeru vključevanja ISDN NTC preko ISDN-PRA ali ISDN-BRA priključkov) za vključitev NTC v omrežje T-2 brezplačno namesti in upravlja T-2. Uporabnik plačuje mesečno naročnino za ISDN-PRA, ISDN-BRA priključke z ustreznim številom aktivnih govornih kanalov ter opravljen odhodni telefonski promet v omrežja drugih operaterjev, izmerjen na klicnem strežniku T-2.

Uporabnik lahko za IP telefonske storitve, ki mu jih zagotavlja T-2 z vključitvijo NTC preko ustreznih priključkov v načinu točka - točka, izbere telefonske številke iz številskega prostora :

 • 0590 XXXXX, ki ga upravlja T-2, ali pa2ohrani dosedanje obstoječe telefonske številke, kjer T-2 v skladu z Aktom o prenosu številk od predhodnega operaterja prenese obstoječe telefonske številke naročnika v svoje omrežje.
Želite izvedeti več Preverite ponudbo

Novice in ugodnosti

Novosti

02. Dec 2019

Top model meseca decembra: Samsung Galaxy A40

S katerim telefonom bomo leto snemali novoletni ognjemet? Naš odgovor bi bil »Z novim Samsungom...

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic >Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?