ISDN telefonska centrala

Obstoječa naročniška telefonska centrala.

V kolikor ima podjetje ISDN naročniško telefonsko centralo (v nadaljevanju: ISDN NTC) in jo želi vključiti v omrežje T-2 v načinu točka-točka, lahko to stori preko:

 • osnovnih ISDN priključkov (v nadaljevanju: ISDN-BRA), kjer vsak ISDN-BRA priključek v skladu z ETSI standardi omogoča 2 govorna B kanala in signalizacijski D kanal (2B+D),
 • primarnih ISDN priključkov (v nadaljevanju: ISDN-PRA), kjer vsak  ISDN-PRA priključek v skladu z ETSI standardi omogoča 30 govornih B kanalov in signalizacijski D kanal (30B+D),

ISDN-PRA ali ISDN-BRA vmesnike za vključitev ISDN NTC v omrežje T-2 v načinu točka-točka zagotovi T-2 z medijskem prehodom – MGW, ki ga namesti in aktivira pri naročniku. Preko ISDN-BRA ali ISDN-PRA priključkov zagotavlja T-2 naročniku nabor storitev, ki ustrezajo ITU-T priporočilom ter ETSI standardom.

Pri vključitvi NTC v omrežje T-2 v načinu točka-točka T-2 zagotavlja v svojem omrežju sledeče storitve:

 • prikaz identifikacije klicočega (CLIP, CNIP)
 • omejitev prikaza identifikacije klicočega (CLIR, CNIR)
 • preusmeritev klicev (CFB, CFU, CFNR)
 • predaja klicev (prevezave)
 • čakajoč klic (CW)
 • prenosljivost terminala (TP)
 • zadržanje zveze – HOLD (klic s posredovanjem, posvetovanje)
 • interno izbiranje (interna številka)
 • neposredno izbiranje (DDI)
 • konferenčna zveza (s tremi sodelujočimi)

Uporaba navedenih storitev je pogojena tudi s funkcionalnostjo ISDN NTC.

Število govornih kanalov pri vključevanju ISDN NTC je odvisno od števila internih telefonskih priključkov na NTC in statistike telefonskega prometa uporabnika z javnim omrežjem v času glavne prometne ure. Minimalno število govornih kanalov pri ISDN BRA je 4, pri ISDN PRA pa 30.

Uporabnik ne plača stroškov priključitve. Potrebno komunikacijsko opremo in MGW (v primeru vključevanja ISDN NTC preko ISDN-PRA ali ISDN-BRA priključkov) za vključitev NTC v omrežje T-2 brezplačno namesti in upravlja T-2. Uporabnik plačuje mesečno naročnino za ISDN-PRA, ISDN-BRA priključke z ustreznim številom aktivnih govornih kanalov ter opravljen odhodni telefonski promet v omrežja drugih operaterjev, izmerjen na klicnem strežniku T-2.

Uporabnik lahko za IP telefonske storitve, ki mu jih zagotavlja T-2 z vključitvijo NTC preko ustreznih priključkov v načinu točka - točka, izbere telefonske številke iz številskega prostora :

 • 0590 XXXXX, ki ga upravlja T-2, ali pa2ohrani dosedanje obstoječe telefonske številke, kjer T-2 v skladu z Aktom o prenosu številk od predhodnega operaterja prenese obstoječe telefonske številke naročnika v svoje omrežje.
Želite izvedeti več
 • 24-urna podpora in pomoč naročnikom.

  24-urna podpora in pomoč naročnikom.

 • Največje optično internetno omrežje v Sloveniji.

  Največje optično internetno omrežje v Sloveniji.

 • Najbolj zadovoljni naročniki.

  Najbolj zadovoljni naročniki.

Preverite ponudbo

Novice in ugodnosti

Top dogodki nogometnih tekem so vam odslej dostopni s pritiskom na modri gumb vašega daljinskega upravljalca. Na vseh tekmah lige prvakov, tekmah slovenske reprezentance idr.
Televizija

26. Sep 2016

Z modrim gumbom do TOP DOGODKOV

Ste nogometni navdušenec? Ste zamudili gole zadnje tekme? Nič lažjega. Prevrtite program nazaj na tekmo,... Preberi več

Z upoštevanjem preprostih nasvetov lahko poskrbite, da boste internet varno uporabljali. Preverite, kaj lahko stori vsak uporabnik interneta sam.
Internet

23. Sep 2016

Poskrbite za varno uporabo interneta

Koliko dobrega je v zadnjih desetletjih v naša življenja prinesel internet, se zavedajo predvsem tisti, ki so... Preberi več

September se preveša v svojo drugo polovico in televizijske postaje se vračajo v stalne tirnice z novimi jesenskimi programskimi shemami. Kaj nam ponujajo letos? Še vedno bomo trpeli z junaki najrazličnejših resničnostnih šovov, katerih rutino bodo krhali zapleti v nadaljevanjkah domače produkcije, seveda pa bo na voljo široka paleta filmske produkcije.
Na TV zaslonih

15. Sep 2016

Jesen je čas za televizijo

September se preveša v svojo drugo polovico in televizijske postaje se vračajo v stalne tirnice z novimi... Preberi več

Pridružite se zadovoljnim naročnikom!

Za svoje naročnike skrbimo s kakovostnimi storitvami, ugodnimi naročniškimi paketi in podporo, kadar jo potrebujejo. Pridružite se nam.

Pokličite
Glasovni klic >Video klic
Klepet
Pišite nam