Kabelska televizija

Na T-2 kabelskem omrežju lahko spremljate čez 300 TV programov in 150 RA programov. Vključenih je čez 90 programov v visoki ločljivosti (HD), nekateri pa tudi v 4K (pod posebnimi pogoji). Vse programe lahko spremljate v digitalnem zapisu, kar vam omogoča bistveno večjo kakovost slike in zvoka.

Ogled TV programov

T-2 zagotavlja programe v digitalnem zapisu (MPEG-4 DVB-C). Za ogled TV programov potrebujete MPEG-4 DVB-C sprejemnik, ki je lahko vgrajen tudi v vaš televizor (odvisno od modela/tipa televizorja). V kolikor vaš televizor nima vgrajenega sprejemnika za sprejem MPEG-4 DVB-C signala, boste potrebovali dodatno napravo, oz. sprejemnik. V T-2 vam ponujamo TV sprejemnik Amiko Impulse, ki ga lahko naročite v T-2 poslovalnicah ali s klicem v naš kontaktni center, na številki 064 064 064. Uporabite lahko tudi katerikoli drugi sprejemnik. Pogoj je le, da ima vgrajen Conax CAM modul ali ležišče za Conax CAM. Podpirati mora tudi DVB-C standard in MPEG-4 signal. Za spremljanje programov v visoki ločljivosti, mora podpirati tudi sprejem HD programov.

Kodirna TV kartica

Kodirna TV kartica omogoča dostop (ogled) naročenih digitalnih TV programov. Na vsaki kartici je zabeležena serijska številka in čip, preko katerega sprejemnik prebere njeno vsebino. Vsak TV sprejemnik oziroma komunikator potrebuje svojo unikatno kartico. Če imate priključena dva TV sprejemnika, boste potrebovali dve kodirni kartici. CAM vmesnik in pametno kartico lahko naročniki dobite v naših poslovalnicah.

Kodirno kartico je potrebno vstaviti v televizor (če podpira) ali v TV sprejemnik oz. komunikator. Za vstavitev kartice potrebujete CAM modul oz. vmesnik. Naprava je čitalec za branje pametnih kodirnih TV kartic. Nekateri TV sprejemniki oz. komunikatorji (Amiko) imajo že vgrajen CAM modul, v katerega lahko vstavite kodirno kartico. Če boste kartico vstavili v televizor potrebujete CAM vmesnik oz. modul, saj ga televizorji nimajo vgrajenega.

Cam vmesnik oz. modul vstavite v za to namenjeno ležišče/režo, ki se običajno nahaja na zadnji stranski strani televizorja (CI - Common Interface). Na TV sprejemnikih oz. komunikatorjih pa jo boste našli pod ali ob strani sprejemnika.

Namestitev TV programov

Za spremljanje T-2 televizije morate na vaši televiziji na novo nastaviti programsko shemo. Nastavitev kanalov je odvisna od vašega TV sprejemnika in se lahko razlikuje glede na model in tip TV sprejemnika. V nadaljevanju smo pripravili univerzalno pot za lažjo nastavitev. Podrobnejša navodila pa boste našli v navodilih, ki ste jih prejeli ob nakupu TV sprejemnika.

Če potrebujete pomoč, nas lahko pokličete na 064 064 064. Z veseljem vam bomo pomagali.

Namestitev:


1. Na daljinskem upravljalniku vašega TV sprejemnika poiščite tipko MENI.
2. V meniju TV sprejemnika, poiščite meni Nastavitve
3. V meniju nastavitve, izberite Meni TV programi ali Iskanje programov/kanalov
4. V naslednjem koraku izberite Namestitev antenskih/kabelskih programov
5. Pri izbiri namestitve antenskih/kabelskih programov boste imeli na izbiro dve možnosti, in sicer Digitalni ali
analogni programi. Izberite Digitalni programi.
5. Za namestitev programov lahko izberete Posodobi digitalne programe ali se odločite za ponovno namestitev.
6. Vklopite začetek iskanja TV programov. Iskanje lahko traja tudi več minut.
7. Če morate ob ponovni nastavitvi TV programov v TV sprejemnik vnesti začetek frekvence, vpišite 370 Mhz.
8. Po zaključenem iskanju TV programov, lahko izberete opcijo Zaključi in se vrnete na ogled TV programov.
9. Če TV sprejemnik omogoča razvrščanje TV programov po lastnem izboru, v Nastavitvah izberite ročno nameščanje TV programov in za vsak TV program vnesite frekvenco TV programa. Podatek boste našli na seznamu TV programov.
10. Nekateri modeli omogočajo bolj natančen vnos podatkov za iskanje. V kolikor TV sprejemnik to omogoča, lahko vnesete tudi simbolno hitrost 6900, tip modulacije QAM256 ter omogočite iskanje kanalov po NIT tabeli. Za privzeti vrstni red kanalov si omogočite sortiranje po LCN tabeli.

Koristne informacije

Seznam TV programov v kabelskem omrežju
Uporaba kodirnih TV pametnih kartic
Navodila za namestitev TV programov
Osnovna navodila TV vmesnik Amiko Impulse

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?