Pametna Wi-Fi mreža - Mesh

Stabilna in hitra internetna povezava v vsakem kotičku vašega doma.

Izkoristite najmočnejši brezžičen Wi-Fi signal

Korona virus je pomembno spremenil naše delovne navade in ni nas malo, ko smo morali svoj dom spremeniti v domačo pisarno ali šolsko učilnico. Pri tem je potrebno ustvariti pogoje, kjer lahko tako starši kot otroci nemoteno opravljamo svoje obveznosti. Dobra internetna povezava je lahko pri tem ključnega pomena. Spoznajte Pametno Wi-Fi mrežo (Wi-Fi Mesh), ki smo jo zasnovali ravno z namenom, da omogočimo uporabnikom odlično pokritost in stabilno ter hitro internetno povezavo z brezžičnim signalom v vseh kotičkih vašega doma, naj bo to dnevna ali otroška soba, kabinet ali celo terasa.

Zakaj prihaja do neenakomernega Wi-Fi signala?

Tako kot mobilni telefoni, tudi omrežje Wi-Fi uporablja radijske valove za prenos informacij. Jakost in moč signala sta odvisna od razdalje izvornega signala oz. brezžičnega usmerjevalnika, ki oddaja Wi-Fi signal. Večja kot je oddaljenost od usmerjevalnika, šibkejši je lahko Wi-Fi in manj zanesljiva je lahko brezžična povezava z omrežjem. Prav tako lahko na moč signala vplivajo fizične ovire, kot so pohištvo in stene, ki lahko povsem onemogočijo prehod signala od usmerjevalnika (Routerja) do vseh naprav, ki se v omrežje povezujejo.

Kako lahko Pametna Wi-Fi mreža - Mesh pomaga?

Pametno Wi-Fi mrežo - Mesh sestavlja več omrežnih komponent oziroma brezžičnih Mesh dostopovnih točk (AC-Acess Point), ki jih namestite v stanovanju ali hiši, med seboj pa se povežejo v eno skupno omrežje (z istim imenom omrežja - SSID in geslom). Tako omogočajo povezavo z močnejšim signalom tam, kjer je signal šibkejši ali začenja izgubljati moč. Prednost pametnega brezžičnega omrežja pred navadnimi ojačevalci signala je predvsem v tem, da vsaka dostopovna točka Mesh deluje kot samostojna enota Wi-Fi, ki se samodejno povezujejo med seboj in tako ustvarijo stabilno in zanesljivo internetno povezavo. Običajni usmerjevalniki oddajajo signal Wi-Fi iz ene točke, kjer prenosna hitrost in stabilnost delovanja upadata glede na oddaljenost in naravo fizičnih preprek. Sistem Mesh oz Pametna Wi-Fi mreža pa je fleksibilna in omogoča izvedbo topologije optimalnega »pokrivanja« objekta z večimi dostopovnimi točkami Mesh. Pametno omrežje lahko upravljate tudi z mobilno aplikacijo.

Zakaj izbrati T-2 pametno Wi-Fi mrežo s tehnologijo Mesh?

Prednost Pametne Wi-Fi mreže je inovativen sistem Mesh, ki je združljiv z našimi modemi in hkrati že delujejo kot ena Mesh točka. Pri vpeljavi Wi-fi Mesh smo sodelovali s podjetjem Iskratel, ki je vodilni ponudnik rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij. Pred kratkim so prejeli tudi priznanje s strani GZS Regionalne zbornice Gorenjske za inovacijo »Innbox Mesh kot operaterska rešitev razprostrtega omrežja«. To je le še eno od zagotovil, da gre za visoko kakovostno storitev, ki bo v vaš dom pripeljala popolnoma novo dimenzijo uporabe brezžičnih tehnologij.

Kaj potrebujete za priklop pametne Wi-Fi mreže?

Vse potrebno za priklop Pametne Wi-Fi mreže že imate doma, saj jo lahko priklopite na obstoječi modem. V kolikor še nimate ustreznega modema, vam ga ob naročilu pametne Wi-Fi mreže tudi brezplačno zamenjamo.

Pametno Wi-Fi mrežo (Innbox M60) lahko tako povežete z obstoječimi omrežnimi napravami (modemi) T-2 tipa Innbox, kjer lahko vaš obstoječi modem postane eden izmed elementov Pametne Wi-Fi mreže ali na svojo lastno napravo (usmerjevalnik/router) in upravljate Wi-Fi omrežje samostojno s pomočjo mobilne aplikacije. Priklop in namestitev sta enostavna, saj priklop v celoti opravi omrežni tehnik, lahko pa jo priklopite tudi sami s pomočjo naših izkušenih svetovalcev.

Sistem Mesh priklopite tako, da prvo Mesh dostopovno točko priklopite z mrežnim (UTP) kablom na T-2 modem in v električno vtičnico, vsako naslednjo Mesh točko pa priklopite samo v električno vtičnico. Med seboj se bodo Mesh točke povezale samodejno in preko brezžičnega signala. Vsako Mesh točko ni potrebno priklopiti na modem, le prvo, vse naslednje pa lahko razporedite po stanovanju ali hiši.

Rešitev pametna Wi-Fi mreža je uporabnikom T-2 storitev na voljo z ugodno mesečno naročnino 4,98 € na mesec. V ponudbi dobite komplet dveh naprav. Za naročilo ni potrebno skleniti vezave, zato lahko brez skrbi preizkusite rešitev Pametne Wi-Fi mreže.

Vas zanima nakup Pametne Wi-Fi mreže? Kontaktirajte nas, z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja, svetovali in pomagali ob nakupu Pametne Wi-Fi mreže.

Opombe

Za optimalno delovanje Pametne Wi-Fi mreže (mesh) morajo vsi elementi omrežja podpirati najnovejše standarde kot so 802.11k (neighbour reports), 802.11v (traffic load on other APs) in 802.11r (fast roaming process). Funkcionalno delovanje Pametne Wi-Fi mreže je odvisno tudi od »kvalitete« odjemalcev (tablica, pametni telefon, prenosni računalnik,…) V eno omrežje lahko priklopite največ šest brezžičnih dostopovnih vozlišč tipa Innbox M60 + omrežni zaključek Innbox IAD. Hitrost prenosa podatkov je odvisna od več dejavnikov in okoliščin, kot so prisotnost ovir, konstrukcija sten v objektu, motnje drugih naprav, ki uporabljajo za delovanje radijske valove in sevanja itd. Ob optimalni postavitvi in z zmogljivo napravo lahko dosegamo hitrosti do maksimalno 500 Mbit/s.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?