Zvočni opisi na SLO 1 in SLO 2 HD

Napredni T-2 grafični vmesnik omogoča vklop dodatnega zvočnega opisa na programih SLO 1, SLO 2 in SLO 3 v standardni (SD) in visoki ločljivosti (HD).

Zvočni opis je prevod slike v besedo. Pripovedovalec med premori, se pravi v prazninah med dialogi ali originalno pripovedjo, opisuje, kaj se dogaja v sliki. V zvočnem opisu so v besedo prenesene vizualne podobe oziroma dogajanje v sliki, ki je ključno za celostno dojemanje vsebine ali poteka zgodbe določenega avdiovizualnega dela.

 

Za vklop zvočnega opisa sledite navodilom:

  • Na daljinskem upravljalniku poiščite tipko MENU.

  • S pomočjo gumbov za navigacijo se pomaknete do menija 'nastavitve'.

  • V meniju izberite 'Jezik vsebin'.

  • V meniju na desni strani vklopite nastavitev 'Za slabovidne'.

  • Izbrana zvočna sled bo označena s posebnim znakom v meniju TV vmesnika.

 

Katere televizijske vsebine so opremljene z dodatnimi zvočnimi prilagoditvami?

Z zvočnimi opisi so opremljene izbrane dokumentarne in igrane oddaje slovenske produkcije, ki so primerne za zvočno opisovanje. To pomeni, da imajo dovolj prekinitev v originalnem besedilu, ki jih je mogoče zapolniti z zvočnim opisom dogajanja v sliki.

 

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?