Zvočni opisi na SLO 1 in SLO 2 HD

Napredni T-2 grafični vmesnik omogoča vklop dodatnega zvočnega opisa na programih SLO 1, SLO 2 in SLO 3 v standardni (SD) in visoki ločljivosti (HD).

Zvočni opis je prevod slike v besedo. Pripovedovalec med premori, se pravi v prazninah med dialogi ali originalno pripovedjo, opisuje, kaj se dogaja v sliki. V zvočnem opisu so v besedo prenesene vizualne podobe oziroma dogajanje v sliki, ki je ključno za celostno dojemanje vsebine ali poteka zgodbe določenega avdiovizualnega dela.

 

Za vklop zvočnega opisa sledite navodilom:

  • Na daljinskem upravljalniku poiščite tipko MENU.

  • S pomočjo gumbov za navigacijo se pomaknete do menija 'nastavitve'.

  • V meniju izberite 'Jezik vsebin'.

  • V meniju na desni strani vklopite nastavitev 'Za slabovidne'.

  • Izbrana zvočna sled bo označena s posebnim znakom v meniju TV vmesnika.

 

Katere televizijske vsebine so opremljene z dodatnimi zvočnimi prilagoditvami?

Z zvočnimi opisi so opremljene izbrane dokumentarne in igrane oddaje slovenske produkcije, ki so primerne za zvočno opisovanje. To pomeni, da imajo dovolj prekinitev v originalnem besedilu, ki jih je mogoče zapolniti z zvočnim opisom dogajanja v sliki.

 

Za vas si bomo vedno vzeli čas.

Naročnikom nudimo edinstvene telekomunikacijske rešitve, prilagodljive za vsakega posameznika. Postanite zadovoljni T-2 naročnik tudi vi.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?