Mobilno gostovanje doma in v tujini

Interaktivni cenik mednarodnega gostovanja

Za cenik mobilnega gostovanja kliknite na to povezavo.

Upoštevajte koristna nasveta:

  • Pri gostovanju uporabljajte ročno izbiro najugodnejšega omrežja.
  • Bodite previdni pri uporabi podatkovnega prenosa v tujini

Za pregled in nastavitve ROAMINGA* v tujih državah kliknite na to povezavo.

*Pri prenosu podatkov na območjih, kjer je obračunski interval 100 kB, se prenos podatkov znotraj ene seje, ki je manjši od 100 kB, zaračuna po ceni polnega obračunskega intervala.

Klici med uporabniki T-2 v tujih in domačih omrežjih:

Uporabniki mobilnih paketov z neomejenimi klici in SMS sporočili, lahko odslej tudi v EU brezplačno kličete in pošiljate SMS sporočila domačim, prijateljem in znancem.

Če uporabljate mobilni paket, ki ima vključeno določeno število minut in SMS sporočil, jih boste lahko porabljali vse do zakupljene količine, kot doma.

Tudi v paketih z vključenimi enotami, na primer T4 Giga, T3 in T4 Tera, boste lahko enote v celoti izkoristili v EU.

Vsi klici, ki niso dela paketa ali enot, ki se opravijo znotraj EU (Na primer: Avstrija v Nemčijo) se obračunajo po enotni tarifi 0,15 € na minuto za klice v mobilna ali fiksna omrežja

Pokritost z LTE omrežjem

Država

Operater

Hrvaška Croatian Telecom (T-mobile), A1 Hrvatska, Tele 2
Belgija Belgacom (Proximus), Telenet Group
Italija TIM
Madžarska Magyar Telecom (T-Mobile), Telenor Hungary
Grčija Wind Hellas, Vodafone-Panafon, Grčija (od 19.9.dalje)
Avstrija Hutchison Drei Austria
Bolgarija Telenor Bulgaria
Ciper PrimerTel Cyprus
Kosovo IPKO
Gibraltar Gibtelecom
Luksemburg P&T Luxembourg
Švica Sunrise
Nemčija Deutsche Telekom (T-Mobile)
Egipt Orange Egypt
Češka T-Mobile Czech Republic
Šri Lanka Mobitel Ltd.
Kenija Telkom Kenya
Moldavija Moldtelecom
Poljska Polkomtel
Makao Smartone Macau
Fidži Vodafone Fiji
Bahami BTC Bahamas
Kanada SaskTel
Nizozemska KPN Netherlands
Nizozemska Vodafone Libertel B.V.
Črna gora Mtel
Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske Hutchsion 3G UK
Romunija Vodafone Romania
Gana Airtel Ghana Limited
Oman Omantel
Kazahstan K'cell JSC
Libanon MIC 1 SAL
Južnoafriška republika Cell C South Africa
Jemen Yemen Mobile Phone Company (Sabafon)
Južna Afrika Vodacom (Pty) Ltd.
Rusija PJSC MegaFon (od 16.9.2019)
Malta Vodafone Malta (od 18.9.2019)
Finska DNA Plc. (od 24.9.2019)

Previdnost v obmejnih področjih

Previdnost priporočamo tudi pri uporabi storitev v obmejnih področjih. Če ste na svojem telefonu nastavili samodejno izbiro omrežij, vam lahko ta na obmejnem pasu izbere tuje omrežje, v katerem veljajo cene za gostovanje, čeprav ste na ozemlju Slovenije.

Kakovost izvajanja storitev v tujini

Obseg, vsebina, kakovost, pogoji in skladnost izvajanja storitev v omrežjih pogodbenih operaterjev v tujini so povsem odvisni od tujega operaterja. Pri sprejemanju SMS-ov iz tujine lahko pride do motenj, razlogi zanje pa nastanejo na strani tujih operaterjev. Prenos SMS sporočil je namreč odvisen od večstranskih pogodb med operaterji, zato T-2 ne more z gotovostjo jamčiti za sprejem oz. oddajo SMS-ov v tujini.

Previdno pri podatkovnih prenosih (internet, MMS)

Kadar pri gostovanju uporabljate podatkovni prenos bodite pozorni, da vašim napravam in programski opremi onemogočite oz. omejite samodejni dostop do interneta (samodejno preverjanje pošte, avtomatske posodobitve). S prihodom pametnih telefonov je potrebno več pozornosti nameniti tudi vpisu APN točke, saj lahko telefon sam poskuša vzpostaviti podatkovni promet preko različnih APN dostopnih točk (recimo za MMS), in to brez vednosti uporabnika. Zato priporočamo uporabo ročnih nastavitev APN točk za podatkovni promet in MMS sporočila ločeno.

Tudi mobilne naprave niso več imune pred računalniškimi virusi, zato priporočamo, da s temeljitim protivirusnim pregledom poskrbite, da se na terminalni opremi ne bodo nahajali ne virus ne zlonamerne programske opreme (spyware, adware). Če uporabljate terminalno opremo z operacijskim sistemom Android, Symbian ali Windows Mobile, si priskrbite tudi protivirusni paket za terminalno opremo.

Izbira omrežij

Mobilni telefon lahko izbere omrežje na dva načina

  • Samodejna izbira omrežja - mobilni telefon v tem načinu praviloma izbere signal, ki je v določenem trenutku najmočnejši.
  • Ročna izbira omrežja - v tem načinu uporabnik omrežje izbere sam. Omrežje ostane izbrano neodvisno od moči signala. Tako lahko v gostovanju izberete operaterja, ki je cenovno najugodnejši.

Obvestilo uporabnikom mobilne telefonije

Uporabnike obveščamo, da jim zaradi varnosti porabe pri uporabi storitve podatkovnega gostovanja v tujini (samo države EU) omogočamo spremljanje porabe na navedeni način. Uporabniki so praviloma obveščeni, ko dosežejo porabo storitve podatkovnega gostovanja v višini 48,80€, ko pa je dosežena poraba v višini 61€ pa se prenos podatkov praviloma blokira. Znesek je z DDV.

Blokada gostovanja v tujih omrežjih

Blokado gostovanja v tujem omrežju in v nacionalnem gostovanju (Telekom Slovenije)  lahko naročniki uredite tudi sami. Postopek je enostaven. Pošljite SMS sporočilo na številko 1111 s ključno besedo BLOKADA PODATKOV TUJINA oz. BLOKADA PODATKOV TELEKOM SLOVENIJE. Enak postopek je tudi v primeru deblokade. Na številko 1111 pošljete SMS sporočilo s ključno besedo DEBLOKADA PODATKOV TUJINA oz. DEBLOKADA PODATKOV TELEKOM SLOVENIJE. 

Če niste prepričani, ali imate vklopljeno storitev blokade, lahko to vedno preverite s poslanim sporočilom na številko 1111 s ključno besedo STATUS PRENOSA PODATKOV. Prav tako je blokado mogoče urediti preko naročniškega portala Horizont.

Opozorilo:

Ko naročnik gostuje v omrežjih v državah EU velja, da so klici v države izven EU nekajkrat dražji kot klici znotraj EU. Ko naročnik gostuje v omrežjih v državah izven EU velja, da so klici v in izven EU nekajkrat dražji kot klici znotraj EU. To velja tudi za vse države bivše YU. 

Cene gostovanja v državah Evropske unije (Evrotarifa)

Storitev Cena z DDV
Odhodni klici v državah EU 0,15 €
Poslano SMS sporočilo 0,05 €
Poslano MMS sporočilo kot prenos podatkov
Sprejeto MMS sporočilo kot prenos podatkov
Prenos podatkov (za 1 MB)* 0,10 €

Za države članice EU velja EU regulacija, kjer so klici obračunani po sekundnem intervalu z izjemo klicev krajših od 30 sekund, tem se vedno zaračuna začetnih 30 sekund. Obračunski interval dohodnih klicev v EU državah je sekundni. V državah izven EU pa je obračunski interval minutni, torej se zaračuna vsaka porabljena minuta. V primeru, da boste govorili 2 minuti in 30 sekund se vam obračunajo cele 3 minute.

*Od porabljene količine v EU do skupne količine prenosa podatkov v Sloveniji boste lahko še vedno porabljali prenos podatkov, a se bo ta zaračunal po ceni 0,55 centa (0,0055 €) z DDV na MB.

Za Politiko poštene rabe družbe T-2 d.o.o. za uporabo storitev mobilnega gostovanja kliknite na to povezavo.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?