Previdnost ob uporabi mobilne telefonije

Območja, kjer velja še posebna previdnost uporabe mobilne telefonije

Posebna previdnost ob uporabi prenosa podatkov

Na določenih območjih velja posebna previdnost, zato svetujemo, da si preberete nekaj opozoril v izogib visokim stroškom v tujini.

Previdnost pri ladijskih in letalskih mobilnih omrežjih v EU:

Uporaba naročenih storitev na način »kot doma« v Evropski uniji ne velja v neprizemnih javnih komunikacijskih omrežjih, kot so npr. ladijska in letalska mobilna omrežja. V teh omrežjih lahko strošek mobilne telefonije izjemno naraste, zato svetujemo, da pred izplutjem oziroma pred poletom izključite prenos podatkov. To lahko storitve z vklopom letalskega načina v nastavitvah telefona ali pa z blokado podatkovnega prenosa.

Previdnost v obmejnih področjih:

Previdnost priporočamo tudi pri uporabi storitev v obmejnih področjih Slovenije in članicah EU. Če ste na svojem telefonu nastavili samodejno izbiro omrežij, vam lahko ta na obmejnem pasu izbere tuje omrežje, v katerem veljajo cene za gostovanje v tujini, čeprav ste na ozemlju Slovenije ali v državah članicah EU. Zato vam svetujemo ročno izbiro mobilnega omrežja.

Previdno pri podatkovnih prenosih:

Kadar pri gostovanju v tujini uporabljate podatkovni prenos bodite pozorni, da vašim napravam in programski opremi onemogočite oz. omejite samodejni dostop do interneta (samodejno preverjanje pošte, avtomatske posodobitve). To lahko storitve v nastavitvah mobilnega telefona oz. v nastavitvah posameznih aplikacij.

Ročna izbira omrežja

Ročno izbiro omrežja svetujemo v primeru gostovanja izven EU, in sicer pri tujih operaterjih, ki imajo ugodnejšo gostovanje za T-2 naročnike mobilne telefonije. Ročno izbiro omrežja prav tako svetujemo vsem uporabnikom, ki storitve koristijo v obmejnih območjih. S tem se boste izognili samodejni izbiri tujega omrežja, v katerem veljajo cene gostovanja.

Cenik mobilne telefonije v tujini

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?