Pametna Wi-Fi mreža (sistem Wi-Fi Mesh)

Stabilna in hitra brezžična internetna povezava v vsakem kotičku vašega doma! Sistem Wi-Fi Mesh poskrbi za 100 % pokritost signala v vseh prostorih in nadstropjih, tudi v velikih stanovanjskih hišah, kjer je bila popolna pokritost doslej izziv.
Že od 4,98 EUR na mesec

Neustavljiv Wi-Fi signal s T-2 pametno Wi-Fi mrežo

Spoznajte pametno Wi-Fi mrežo, ki zagotavlja stabilno ter hitro internetno povezavo z brezžičnim signalom v vseh kotičkih vašega doma, naj bo to dnevna ali otroška soba, kabinet ali celo terasa oziroma vrt. Je idealna rešitev za delo in šolanje od doma gledanje filmov in serij, brezskrbno brskanje po spletu ter upravljanje z rešitvami za pametni dom.

Zakaj pravzaprav prihaja do slabega Wi-Fi signala?

Tako kot mobilni telefoni, tudi omrežje Wi-Fi uporablja radijske valove za prenos informacij. Jakost in moč signala sta v prvi vrsti odvisna od razdalje izvornega signala oz. brezžičnega usmerjevalnika, ki oddaja Wi-Fi signal.

Na kakovost Wi-Fi signala najmočneje vplivajo trije dejavniki:

•    razdalja do Wi-Fi usmerjevalnika (routerja),
•    fizične ovire med Wi-Fi usmerjevalnikom in vašo napravo, kot so pohištvo in stene ter
•    druga Wi-Fi omrežja, ki delujejo v bližini.


Večja kot je oddaljenost od usmerjevalnika, šibkejši je lahko Wi-Fi signal in manj zanesljiva je lahko brezžična povezava z omrežjem.

Prav tako lahko na moč signala znatno vplivata debelina sten in postavitev pohištva, ki lahko celo povsem onemogočita prehod signala od usmerjevalnika (routerja) do vseh naprav, ki se v omrežje povezujejo.

Na delovanje in moč povezave pa lahko vplivajo tudi druga Wi-Fi omrežja v bližini (npr. v sosednjih stanovanjih ali hišah), če ta delujejo na istem frekvenčnem kanalu, saj lahko prihaja do medsebojnega motenja.

Ali ste vedeli?

• Povprečno gospodinjstvo ima priklopljenih kar 9,1 naprav na brezžično omrežje.
• Na enega člana gospodinjstva je bilo v letu 2010 povprečno le 1,84 brezžičnih naprav, v letu 2020 pa je pričakovano povečanje števila naprav na kar 6,58.
• Samodejno preklapljanje med Wi-Fi kanali je vzrok, da naprave prepoznajo zasičenost omrežja in samodejno preklopijo na kanal z najboljšim signalom in najmanjšo zasedenostjo.
• Preklapljanje med frekvenčnimi pasovi (2,4 GHz in 5 GHz) poteka samodejno za največji izkoristek in najvišje hitrosti prenosa.

Za vas smo pripravili tudi nekaj osnovnih nasvetov za izboljšanje Wi-Fi signala.

Kako lahko pametna Wi-Fi mreža pomaga pri slabem Wi-Fi signalu?

Pametno Wi-Fi mrežo oziroma sistem Wi-Fi Mesh sestavlja več manjših brezžičnih Mesh dostopovnih točk (AP-Access Point), ki jih namestite v stanovanju ali hiši, med seboj pa se povežejo v eno skupno omrežje (z istim imenom omrežja - SSID in geslom).

Mesh dostopovne točke delujejo po principu prepletenega omrežja in omogočajo povezavo z močnejšim signalom tam, kjer je signal šibkejši ali začenja izgubljati moč.

Prednost pametnega brezžičnega omrežja pred navadnimi ojačevalci signala je predvsem v tem, da vsaka Mesh dostopovna točka deluje kot samostojna enota Wi-Fi, med seboj pa se samodejno povezujejo in tako ustvarijo stabilno in zanesljivo internetno povezavo. Fleksibilna namestitev omogoča doseganje optimalne pokritosti objekta, pametno omrežje pa lahko upravljate tudi z mobilno aplikacijo.
 

Pametna Wi-Fi mreža je najboljša izbira za:

• za velike hiše in stanovanja, kjer pokritost z Wi-Fi signalom ne doseže vseh prostorov.
• Za stanovanja in hiše z debelimi zidovi ali razporeditvijo prostorov, kjer pokritost signala ni optimalna.
• Če imate optiko ali kabel, a je hitrost brezžičnega interneta še vedno premajhna.
• Če uporabljate ojačevalec Wi-Fi signala, a ni bistvenih razlik pri povezavi.
• Če ste kupili brezžično napravo, vendar Wi-Fi signal ni povsod dovolj močen.
• Če uporabljate več vsebin na zahtevo: časovni zamik, Youtube, storitve v oblaku (Horizont) in podobno.
• Če želite večjo mobilnost po celotnem stanovanju ob neprekinjeni brezžični povezavi – tudi v najbolj odmaknjenih kotičkih.
• Če želite upravljati svoj pametni dom brez skrbi.
• Če želite zagotoviti odlično pokritost Wi-Fi signala tudi v okolici svoje hiše, na primer v garaži, na terasi ali vrtu.

Zakaj izbrati T-2 pametno Wi-Fi mrežo s tehnologijo Mesh?

Prednost T-2 pametne Wi-Fi mreže je inovativen sistem Mesh, ki je združljiv z našimi modemi in hkrati že delujejo kot ena Mesh točka, zato je namestitev bistveno enostavnejša kot pri drugih podobnih produktih.

V primerjavi s klasičnimi ojačevalci Wi-Fi signala, ki ustvarijo več ločenih omrežij in znatno zmanjšajo hitrost prenosa podatkov, vsaka Wi-Fi Mesh točka deluje kot samostojna enota in se ne povezuje le z glavnim usmerjevalnikom, ampak tudi z drugimi enotami v isto omrežje, kar omogoča brezhibno delovanje, popolno pokritost in odlične hitrosti.

Pri vpeljavi Wi-fi Mesh smo sodelovali s podjetjem Iskratel, ki je vodilni ponudnik rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij. Pred kratkim so prejeli tudi priznanje s strani GZS Regionalne zbornice Gorenjske za inovacijo »Innbox Mesh kot operaterska rešitev razprostrtega omrežja«. To je le še eno od zagotovil, da gre za visoko-kakovostno storitev, ki bo v vaš dom pripeljala popolnoma novo dimenzijo uporabe brezžičnih tehnologij.

Kaj potrebujete za priklop pametne Wi-Fi mreže?

Vse potrebno za priklop pametne Wi-Fi mreže že imate doma. Pametno Wi-Fi mrežo lahko povežete z obstoječimi omrežnimi napravami T-2 tipa Innbox, tako lahko Pametno Wi-Fi mrežo (Innbox M60) že takoj preizkusite.

Le priklopite jo na obstoječi T-2 modem ali na svojo lastno napravo (router), ki obenem tako že postane eden izmed elementov pametne Wi-Fi mreže oz. dodatna Mesh točka. Z Wi-Fi omrežjem lahko enostavno upravljate s pomočjo aplikacije.

Če še nimate ustreznega modema, vam ga ob naročilu pametne Wi-Fi mreže tudi brezplačno zamenjamo. Priklop in namestitev sta enostavna, saj priklop v celoti opravi omrežni tehnik, lahko pa jo priklopite tudi sami, pri čemer vam bodo naši svetovalci pomagali preko telefona.

Kako priklopiti pametno Wi-Fi mrežo: navodila po korakih

V naši ponudbi boste našli dve vrsti Pametne Wi-Fi mreže, ki se nekoliko razlikujeta po načinu priklopa.

Pametno Wi-Fi mrežo z ojačevalcem tipa M60 priklopite na modem z mrežnim kablom, medtem ko ojačevalec tipa U92 povežete brezžično.

Za priklop pametne Wi-Fi mreže potrebujete ojačevalce Mesh, mrežni (UTP) kabel in napajanje. Namestitev je enostavna, sledite le naslednjim korakom:
 

1. korak: Mrežni (UTP) kabel vstavite v prvi ojačevalec v vhod WAN in na drugi strani v modem (vhod LAN). (V primeru ojačevalcev U92 povežete brezžično)

2. korak: Ojačevalec priklopite v električno napajanje.

3. korak: Počakajte, da se vzpostavi povezava, kar lahko traja približno 40 sekund. Ko je povezava vzpostavljena, zasveti zelena lučka.

4. korak: V električno napajanje priklopite še drugi ojačevalec.

Dodatna navodila pri priklopu sistema Wi-Fi Mesh

Ob priklopu ojačevalcev Mesh prosimo pokličite našo tehnično podporo na številko 064 064 064. Svetovalec bo preveril, ali je bila namestitev uspešno opravljena ter preveril povezavo. Če že uporabljate T-2 Wi-Fi omrežje, se bosta obstoječe ime omrežja in geslo samodejno prenesla iz domačega Wi-Fi omrežja v omrežje Mesh. Postopek lahko traja 2-3 minute po priklopu ojačevalcev Mesh. V primeru, da ne uporabljate T-2 Wi-Fi omrežja in imate na modem priklopljen lasten brezžični usmerjevalnik, sledite tem navodilom za priklop pametne mreže Mesh.

Če boste uporabljali več kot en ojačevalec, v modem vedno priklopite samo prvega (izberite kateregakoli), naslednje pa nato priklopite le v električno napajanje. Med seboj se bodo ojačevalci povezali brezžično. Če je le mogoče, prvega namestite čim dlje od modema, saj že modem deluje kot eden izmed elementov pametne Wi-Fi mreže oz. sistema Mesh. Ojačevalec Mesh vedno priklopite v prosti LAN vhod ali port na modemu s konfiguracijo DATA. To so vhodi ali porti, ki se uporabljajo za priklop računalnikov ali brezžičnih Wi-Fi usmerjevalnikov (router). Za pregled nastavitev oziroma konfiguracije LAN vhodov ali portov, lahko pokličete v naš klicni center.

Za pomoč pri namestitvi lahko kadarkoli tudi pokličete našo tehnično podporo, na telefonsko številko 064 064 064. Ta vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naši izkušeni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

Kako do pametne Wi-Fi mreže?

Rešitev pametna Wi-Fi mreža je uporabnikom T-2 storitev na voljo z mesečno naročnino 4,98 € na mesec. V ponudbi dobite komplet dveh naprav. Za naročilo ni treba skleniti vezave, zato lahko brez skrbi preizkusite rešitev pametne Wi-Fi mreže.

Odločite se lahko tudi za najnovejši tip Pametne Wi-Fi mreže s podporo Wi-Fi 6. Mesečna naročnina za najem enega ojačevalca Mesh znaša 2,99 € na mesec.

Vas zanima nakup Pametne Wi-Fi mreže? Rešitev Wi-Fi Mesh lahko naročite s klicem na številko 064 064 064 ali se oglasite v sebi najbližji poslovalnici.

Imate dodatna vprašanja?

Kontaktirajte nas, z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja, svetovali in pomagali ob nakupu Pametne Wi-Fi mreže.

Če pa vas delovanje Wi-Fi Mesh zanima podrobneje, si preberite še tehnične informacije o pametni Wi-Fi mreži.

Opombe

Za optimalno delovanje Pametne Wi-Fi mreže (mesh) morajo vsi elementi omrežja podpirati najnovejše standarde kot so 802.11k (neighbour reports), 802.11v (traffic load on other APs) in 802.11r (fast roaming process). Funkcionalno delovanje Pametne Wi-Fi mreže je odvisno tudi od »kvalitete« odjemalcev (tablica, pametni telefon, prenosni računalnik,…) V eno omrežje lahko priklopite največ šest brezžičnih dostopovnih vozlišč tipa Innbox M60 + omrežni zaključek Innbox IAD. Hitrost prenosa podatkov je odvisna od več dejavnikov in okoliščin, kot so prisotnost ovir, konstrukcija sten v objektu, motnje drugih naprav, ki uporabljajo za delovanje radijske valove in sevanja itd. Ob optimalni postavitvi in z zmogljivo napravo lahko dosegamo hitrosti do maksimalno 500 Mbit/s.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?