Gostovanje v Evropski uniji

Cenik gostovanja v članicah Evropske unije in EEA.

Uporaba T-2 mobilne telefonije v Evropski uniji

Kadar potujete v države Evropske unije vam ni potrebno plačevati dodatnih stroškov mobilne telefonije za uporabo. Klici, SMS/MMS sporočila in prenos podatkov lahko porabljate, kot v domačem omrežju (Roam like at home). Količina pa je odvisna od naročenega mobilnega paketa.

Preverite pogoje gostovanja, vključene količine v izbranih mobilnih paketih in politiko poštene uporabe za uporabo mobilne telefonije v območju EU/EEA.

Pregled vključenih količin v EU v mobilnih in podatkovnih paketih Oranžni

Uporabniki mobilnih paketov z neomejenimi klici in SMS sporočili, lahko v EU brezplačno kličete in pošiljate SMS sporočila domačim, prijateljem in znancem. Uporabniki z mobilnimi paketi, ki imajo vključeno določeno število minut in SMS sporočil, jih boste lahko porabljali vse do zakupljene količine, kot doma. Vključen prenos podatkov pa je odvisen od izbranega mobilnega paketa.

Spodaj v preglednicah lahko preverite vključene količine, ki jih lahko porabljate v svojih mobilnih in podatkovnih paketih v EU/EEA. Cenik uporabe mobilne telefonije po porabi vključenih enot pa boste našli v razdelku Gostovanje kot doma.

Vključene količine enot v mobilnih paketih Oranžni:

Mobilni paket Klici Klici v gostovanju SMS Podatkovno gostovanje
Oranžni MINI Neomejeni klici v T-2 v SLO in EU 1000 MIN za klice v gostovanju (po presežku 0,15 €/min) 1000 SMS / MMS sporočil (po presežku 0,05 €/min) 5 GB
(po presežku 0,10 € / MB)
Oranžni MIDI Neomejeni klici v T-2 v SLO in EU 3000 MIN za klice v gostovanju (po presežku 0,15 €/min) 3000 SMS / MMS sporočil (po presežku 0,05 €/min) 11 GB
(od 10 GB - 100 GB 0,001847 € / MB, po 100 GB 0,10 € / MB)
Oranžni MAXI Neomejeni klici v T-2 v SLO in EU Neomejeni klici v gostovanju Neomejeni SMS / MMS v gostovanju 21 GB
(od 18 GB - 500 GB 0,001847 € / MB, po 500 GB omejitev hitrosti na 2/1 Mbps)

 

Vključene količine enot v podatkovnih paketih:

Podatkovni paket Podatkovno gostovanje
Podatkovni MINI 4 GB
Podatkovni MAXI 16 GB
(od 14 GB - 250 GB 0,001847 € / MB, po 250 GB se hitrost omeji na 2/1 Mbps)

EU regulativa ali t.i. gostovanje kot doma (Roam like at home)

Gostovanje kot doma je namenjeno uporabnikom, ki uporabljajo mobilni telefon, kadar občasno potujejo zunaj države, v kateri živijo. Zato se vam bodo klici, SMS sporočila in uporabo podatkov v EU zaračunali po domačih cenah, kar se šteje za „pošteno uporabo storitev gostovanja“. Ko porabite vključene enote znotraj mobilnih paketov (preglednica zgoraj), se ob nadaljnji uporabi obračunavajo storitve po spodnjem ceniku.

Cenik gostovanja v državah Evropske unije (Evrotarifa):

Storitev Cena z DDV
Odhodni klici v državah EU 0,15 €
Poslano SMS sporočilo 0,05 €
Poslano MMS sporočilo kot prenos podatkov
Sprejeto MMS sporočilo kot prenos podatkov
Prenos podatkov (za 1 MB)* 0,10 €

*Od porabljene količine v EU do skupne količine prenosa podatkov v Sloveniji boste lahko še vedno porabljali prenos podatkov, a se bo ta zaračunal po ceni 0,001847 € z DDV na MB.

Za države članice EU velja EU regulacija, kjer so klici obračunani po sekundnem intervalu z izjemo klicev krajših od 30 sekund, tem se vedno zaračuna začetnih 30 sekund. Obračunski interval dohodnih klicev v EU državah je sekundni. V državah izven EU pa je obračunski interval minutni, torej se zaračuna vsaka porabljena minuta. V primeru, da boste govorili 2 minuti in 30 sekund se vam obračunajo cele 3 minute.

Previdnost pri ladijskih in letalskih mobilnih omrežjih v EU:

Uporaba naročenih storitev na način »kot doma« v Evropski uniji ne velja v neprizemnih javnih komunikacijskih omrežjih, kot so npr. ladijska in letalska mobilna omrežja. V teh omrežjih lahko strošek mobilne telefonije izjemno naraste, zato svetujemo, da pred izplutjem oziroma pred poletom izključite prenos podatkov. To lahko storitve z vklopom letalskega načina v nastavitvah telefona ali pa z blokado podatkovnega prenosa.

Previdnost v obmejnih področjih:

Previdnost priporočamo tudi pri uporabi storitev v obmejnih področjih Slovenije in članicah EU. Če ste na svojem telefonu nastavili samodejno izbiro omrežij, vam lahko ta na obmejnem pasu izbere tuje omrežje, v katerem veljajo cene za gostovanje v tujini, čeprav ste na ozemlju Slovenije ali v državah članicah EU. Zato vam svetujemo ročno izbiro mobilnega omrežja.

Obvestilo uporabnikom mobilne telefonije

Uporabniki so praviloma obveščeni, ko dosežejo porabo storitve podatkovnega gostovanja v Evropski uniji v višini 48,80 €, ob doseženi porabi v višini 61 € pa se prenos podatkov praviloma blokira. Znesek je z DDV.

Zaračunavanje pribitkov za opravljene storitve v državah EU

Uporabnikom omogočamo uporabo mobilnih storitev v državah Evropske unije po pogojih in cenah kot doma ter v skladu s pogoji posameznega naročniškega paketa.

V skladu z določili Uredbe EU in Posebnimi pogoji uporabe mobilnih paketov je uporaba reguliranih maloprodajnih storitev gostovanja po veljavnih domačih maloprodajnih cenah namenjena uporabnikom, ki so v obdobju zadnjih štirih mesecev manj kot polovico storitev uporabljali v drugih omrežjih EU in so bili manj kot polovico časa prijavljeni v drugih omrežjih EU. Za dan prijave v domače omrežje se šteje vsak dan, ko se uporabnik iz tujega znova prijavi v domače omrežje.

Vsi, ki ste v zadnjih 4 mesecih več kot polovico opravljenega prometa opravili v državah območja EU in bili hkrati več kot polovico časa prijavljeni v omrežjih operaterjev držav območja EU, boste na to opozorjeni prek SMS sporočila. Če v 14 dneh od opozorila ne boste spremenili vzorca uporabe v pretežno domačo uporabo, vam bomo za vso nadaljnjo uporabo reguliranih maloprodajnih storitev v omrežjih operaterjev držav območja EU, zaračunali pribitke v skladu s cenikom. Pribitki se bodo zaračunavali, dokler ne boste spremenili vzorca uporabe v pretežno domačo uporabo.

Cenik pribitkov:

Storitev Cena z DDV
Odhodni klic 0,027 € / minuto
Dohodni klic 0,00244 € / minuto
Poslano SMS sporočilo 0,005 € / sporočilo
Prenos podatkov 1,891 € / GB

Za Politiko poštene rabe družbe T-2 d.o.o. za uporabo storitev mobilnega gostovanja kliknite na to povezavo.

Splošni pogoji uporabe mobilnih paketov in uporabe enot in politika poštene uporabe

Skladno z novo Uredbo EU 2022/612 o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji smo posodobili Splošne pogoje uporabe mobilnih paketov in uporabe enot in politika poštene uporabe. V dokumentu se boste seznanili s pravili uporabe mobilnih paketov v tujini, z dejavniki, ki vplivajo na kakovost storitve v gostovanju, s politiko poštene uporabe in drugimi koristnimi informacijami.

Splošni pogoji so na voljo na spletni strani: https://www.t-2.net/splosni-pogoji-podjetja.

Za dodatne informacije smo vedno dosegljivi na številki 064 064 064, kjer vam bodo svetovalci z veseljem pomagali.

Seznam operaterjev

Pred odhodom v tujino preverite seznam operaterjem v katerih lahko naročniki T-2 mobilne telefonije gostujete.

Seznam operaterjev

Nadzor porabe mobilne telefonije

T-2 omogoča vrsto nastavitev in mehanizmov za preprečevanja visokih stroškov v tujini. Svetujemo vam, da jih preverite pred odhodom v tujino.

Preberite načine nadzora porabe mobilne telefonije v tujini.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?