Ohranitev številke

Vaša odločitev, da zamenjate operaterja govornih storitev, ne bo povzročila nobenih težav strankam in vašim poslovnim partnerjem, saj lahko svoje obstoječe telefonske številke brezplačno prenesete v omrežje T-2 in ohranite nemoteno komunikacijo.

Ne dovolite, da bi menjava ponudnika telekomunikacijskih storitev kakor koli otežila vašo komunikacijo. 

Prenos mobilne številke v mobilno omrežje T-2. Prenosljivost mobilnih številk pomeni, da lahko ob zamenjavi mobilnega operaterja obdržite svojo staro mobilno številko.

Za prenos številke potrebujete:

  • izpolnjen obrazec za prenos številke oz. predplačniške številke, ki ga lahko izpolnite in stiskate s spletne strani ali ga v podpis dobite v naših poslovalnicah (vsebovati mora podatke o trenutnemu naročniku številke),
  • za številke v naročniškem razmerju potrebujete račun vašega trenutnega operaterja (ne sme biti starejši od dveh (2) mesecev),
  • za predplačniške številke potrebujete kodo PUK.

Podpis zahtevka za prenos številke

Zahtevek za prenos mobilne številke lahko podpiše le naročnik storitev pri prejšnjemu operaterju. Če mobilno številko prenaša pravna oseba, lahko ožigosan zahtevek podpiše samo njen pravni zastopnik ali pooblaščena oseba za zastopanje.

Postopek in časovni okvir prenosa številke

Postopek prenosa mobilne številke praviloma začnemo takoj, ko prejmemo pravilno izpolnjen obrazec skupaj s kopijo potrebnih dokumentov. V začetni fazi prenosa številke se le-ta preveri s številko računa na položnici operaterja dajalca številke oz. s PUK kodo za predplačniške številke. Za pozitivno preveritev, številka računa ne sme biti starejša od dveh (2) mesecev, šteto od datuma izdaje računa.

Prenašajo se lahko le aktivne, torej vklopljene telefonske številke. Če je bila vaša številka začasno ali trajno izključena, njen prenos ni mogoč. Številka je v omrežje T-2 priklopljena najkasneje v treh delovnih dneh od začetka postopka prenosa številke. Točen datum prenosa določi operater dajalec številke.

Pozor!

Vaša mobilna številka bo na dan prenosa izven uporabe samo med 0. in 6. uro zjutraj. Od 6. ure dalje lahko številko uporabljate samo preko T-2 SIM kartice. 

Prekinitev naročniškega razmerje s trenutnim operaterjem

Če na obrazcu za prenos mobilne številke označite zahtevo za prekinitev naročniškega razmerja (prva izbira), se vaše naročniško razmerje za preneseno številko dokončno prekine. V primeru pogodbenih obveznosti vam bo stari operater zanje izstavil račun.

Če na obrazcu za prenos mobilne številke označite zahtevo za ohranitev naročniškega razmerja (druga izbira), se naročniško razmerje za preneseno številko ne prekine.

Stroški prenosa številke

Postopek prenosa telefonskih številk v svoje omrežje opravi T-2 brezplačno.

Preklic prenosa številke

Preklic prenosa je mogoč dokler operater dajalec številke ne določi datuma prenosa. Datum prenosa se določi v dnevu, ko začnemo postopek prenosa.

Pravna podlaga

Področje prenosljivosti telefonskih številk ureja Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) s splošnim aktom o prenosljivosti številk:

Splošni akt o prenosljivosti številk

Obrazci in navodila

Ustrezen obrazec lahko izpolnete tako, da vanj vtipkate zahtevane podatke ter ga natisnete.

Obrazec za prenos naročniške ali predplačniške mobilne številke k drugemu operaterju

Želite izvedeti več

 

Menjava operaterja

  • Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 064 064 064 in naročite sklenitev naročniškega razmerja za katerokoli T-2 storitev.
  • Poslali vam bomo vso potrebno dokumentacijo, ki jo po potrebi še dopolnite, podpišete in nam jo v priloženi kuverti pošljete nazaj.
  • Vso komunikacijo s trenutnim operaterjem za vas opravimo mi in vam zagotavljamo prehod med ponudniki brez prekinitev.

O pričetku delovanja novega naročniškega razmerja vas obvestimo.

Za dodatne informacije pokličite brezplačno številko 064 064 064.

Novice in ugodnosti

Zabava

22. Jul 2024

Poletni Divji zahod na Klasiku

Klasik nas to poletje razvaja z legendarnimi uspešnicami Divjega zahoda. Ne zamudite 30-dnevnega...

Tehnologija

15. Jul 2024

Varuh: Naprava, ki prinaša varnost v vaše življenje

V današnjem svetu, kjer varnost in zdravje postajata vedno bolj pomembna, je iskanje ustreznih...

Prijazni nasveti

12. Jul 2024

Zložljivi telefoni: Trik ali prihodnost?

Zložljivi telefoni prinašajo v mobilno tehnologijo novo dimenzijo prilagodljivosti in...

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic >Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?