Ohranitev telefonske številke

Vaša odločitev, da zamenjate operaterja govornih storitev, ne bo povzročila nobenih težav strankam in vašim poslovnim partnerjem, saj lahko svoje obstoječe telefonske številke brezplačno prenesete v omrežje T-2 in ohranite nemoteno komunikacijo.

Ne dovolite, da bi menjava ponudnika telekomunikacijskih storitev kakor koli otežila vašo komunikacijo. 

Prenos telefonskih številk je postopek, ki poteka hkrati s priklopom na omrežje T-2. Če želi naročnik ohraniti obstoječo številko, to označi pri naročilu storitev T-2. V nasprotnem primeru mu bo dodeljena številka iz bloka številk 0590 xxxxx.

Prenos številke lahko zahteva le lastnik priključka (naročnik telekomunikacijskih storitev), in sicer od operaterja, ki je številko dodelil. V primeru, ko je lastnik priključka pravna oseba, mora zahtevo za prenos podpisati pooblaščena oseba.

Prenašajo se lahko le aktivne, torej vklopljene telefonske številke. Če je bila vaša številka začasno ali trajno izključena, njen prenos ni mogoč.

Postopek prenosa

Prenos številke se zahteva z obrazcem za prenos številk, ki ga je mogoče dobiti v poslovalnicah ali prek klica na klicni center 059 000 000 ali 064 064 064.

Če prenašate več kot eno telefonsko številko, izpolnite toliko obrazcev, kolikor številk prenašate. V primeru prenosa bloka številk, pa izpolnite ustrezni obrazec za prenos bloka številk.

Obrazca za prenos

Ustrezen obrazec lahko izpolnete tako, da vanj vtipkate zahtevane podatke ter ga natisnete.

Obrazci in navodila za prenos stacionarne telefonske številke

T-2 postopek opravil brezplačno

V prvi stopnji prenosa številke se le-ta preveri s številko računa na položnici operaterja, ki je številko dodelil. Za ugodno rešitev prenosa telefonske številke je treba ob naročilu navesti številko sklica z računa, ki ne sme biti starejši od treh (3) mesecev.
 
Postopek prenosa telefonskih številk opravi T-2 brezplačno. Operater dajalec številke (donor) vam v skladu s splošnim aktom o prenosljivosti številk ter svojo poslovno politiko lahko zaračuna največ 5 € za prenos vsake številke in največ 200 € za prenos večih številk hkrati. Ob predložitvi dokazila o plačilu, T-2 ta strošek povrne.
 
Če želite, da se vam ob klicu predvaja najava, da je bila številka prenešena, to lahko naročite s pisno zahtevo v eni od naših poslovalnic. Podpisano zahtevo lahko pošljete tudi po faksu na številko 0590 00 001, ali po pošti na naslov T-2 d.o.o., Storitveni center Ljubljana, Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Najavo vam bomo uredili brezplačno.

Želite izvedeti več

Novice in ugodnosti

Obvestila

01. Dec 2023

Prenovljeni T-2 mobilni paketi Oranžni

Naročnike mobilnih paketov Oranžni Mini in Oranžni Midi obveščamo, da s 1. 12. 2023 izboljšujemo...

Obvestila

28. Nov 2023

Ob zaključku leta prinašamo prijaznost na vaše zaslone

Bliža se december, mesec, ki se ga veselimo že celo leto. Mesec, poln veselja, praznovanj,...

Tehnologija

11. Okt 2023

Starejši v digitalni dobi

Digitalno okolje je za starejše izjemno koristno in lahko prinaša številne pozitivne spremembe v...

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic >Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?