Ohranitev telefonske številke

Vaša odločitev, da zamenjate operaterja govornih storitev, ne bo povzročila nobenih težav strankam in vašim poslovnim partnerjem, saj lahko svoje obstoječe telefonske številke brezplačno prenesete v omrežje T-2 in ohranite nemoteno komunikacijo.

Ne dovolite, da bi menjava ponudnika telekomunikacijskih storitev kakor koli otežila vašo komunikacijo. 

Prenos telefonskih številk je postopek, ki poteka hkrati s priklopom na omrežje T-2. Če želi naročnik ohraniti obstoječo številko, to označi pri naročilu storitev T-2. V nasprotnem primeru mu bo dodeljena številka iz bloka številk 0590 xxxxx.

Prenos številke lahko zahteva le lastnik priključka (naročnik telekomunikacijskih storitev), in sicer od operaterja, ki je številko dodelil. V primeru, ko je lastnik priključka pravna oseba, mora zahtevo za prenos podpisati pooblaščena oseba.

Prenašajo se lahko le aktivne, torej vklopljene telefonske številke. Če je bila vaša številka začasno ali trajno izključena, njen prenos ni mogoč.

Postopek prenosa

Prenos številke se zahteva z obrazcem za prenos številk, ki ga je mogoče dobiti v poslovalnicah ali prek klica na klicni center 059 000 000 ali 080 64 64.

Če prenašate več kot eno telefonsko številko, izpolnite toliko obrazcev, kolikor številk prenašate. V primeru prenosa bloka številk, pa izpolnite ustrezni obrazec za prenos bloka številk.

Obrazca za prenos

Ustrezen obrazec lahko izpolnete tako, da vanj vtipkate zahtevane podatke ter ga natisnete.

Obrazci in navodila za prenos stacionarne telefonske številke

T-2 postopek opravil brezplačno

V prvi stopnji prenosa številke se le-ta preveri s številko računa na položnici operaterja, ki je številko dodelil. Za ugodno rešitev prenosa telefonske številke je treba ob naročilu navesti številko sklica z računa, ki ne sme biti starejši od treh (3) mesecev.
 
Postopek prenosa telefonskih številk opravi T-2 brezplačno. Operater dajalec številke (donor) vam v skladu s splošnim aktom o prenosljivosti številk ter svojo poslovno politiko lahko zaračuna največ 5 € za prenos vsake številke in največ 200 € za prenos večih številk hkrati. Ob predložitvi dokazila o plačilu, T-2 ta strošek povrne.
 
Če želite, da se vam ob klicu predvaja najava, da je bila številka prenešena, to lahko naročite s pisno zahtevo v eni od naših poslovalnic. Podpisano zahtevo lahko pošljete tudi po faksu na številko 0590 00 001, ali po pošti na naslov T-2 d.o.o., Storitveni center Ljubljana, Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Najavo vam bomo uredili brezplačno.

Novice in ugodnosti

Novice in pomembne informacije

20. Feb 2018

Telekomu grozi izplačilo škode družbi T-2 v višini preko 260 mio EUR

Ljubljana, 19. februar 2018 – Upravno sodišče RS je s sodbo z dne 9. 1. 2018 v celoti pritrdilo trditvam... Preberi več

Mobilna telefonija

12. Feb 2018

Svet je lepši v dvoje

Odvrzite skrbi, govorite brezčasno tudi vi. Izberi si najboljši paket zase in za boljšo polovico ali... Preberi več

Televizija

09. Feb 2018

Danes sem se odločil, da bom včerajšnjo tekmo pogledal jutri

Ko je na sporedu športno tekmovanje si ga vsi radi pogledamo v živo. Navijanje in spodbujanje svojih... Preberi več

Pridružite se zadovoljnim naročnikom!

Za svoje naročnike skrbimo s kakovostnimi storitvami, ugodnimi naročniškimi paketi in podporo, kadar jo potrebujejo. Pridružite se nam.

Pokličite
Glasovni klic >Video klic
Klepet
Pišite nam