Drugo

Ali lahko uporabim lastno terminalsko opremo?

Naročniki oziroma uporabniki imajo skladno s prvim odstavkom 3. člena Uredbe (EU) 2015/2120 in Splošnim aktom o lokacijah omrežnih priključnih točk (Uradni list RS, št. 55/23) pravico uporabljati terminalsko opremo po lastni izbiri.

Naročnik mora za priključitev terminalske opreme na omrežje T-2 zagotoviti tehnično ustrezno in brezhibno hišno napeljavo. Terminalska oprema mora biti skladna s tehničnimi standardi Evropske unije, ustrezati zahtevam Pravilnika o radijski opremi(Uradni list RS št. 3/16 in 9/20, z spremembami in dopolnitvami) ter zahtevam Pravilnika o elektromagnetni združljivosti (Uradni list RS, št. 39/16 in 9/20, z spremembami in dopolnitvami) ter biti ustrezno vzdrževana. Naročnik s priključitvijo lastne terminalske opreme prevzame odgovornost nad njenim pravilnim delovanjem in mora zagotoviti, da s svojim delovanjem ne moti delovanja javnega komunikacijskega omrežja in drugih uporabnikov T-2 oziroma oprema ne predstavlja nevarnosti za življenje ali zdravje ljudi in premoženja.  Če naročnikova terminalska oprema povzroča nedelovanje, motnje, nepravilnosti ali varnostna tveganja v omrežju, ima T-2 pravico začasnega izklopa storitve naročnika do odprave težav s terminalsko opremo.

V primeru zagotavljanja storitve dostopa do interneta na fiksni lokaciji, vključno preko FWBA dostopa (»Fixed Wireless Boradband Access«, širokopasovni dostop do elektronskih komunikacijskih storitev na fiksni lokaciji z uporabo brezžičnih tehnologij), T-2 naročniku omogoča, da sam izbira in upravlja terminalsko opremo (tj. usmerjevalnik), s katero se poveže na modem T-2 na nivoju povezovalnega L2 OSI sloja, ki mora zagotavljati transparenten prenos prometa. V kolikor komunikacijska oprema T-2 združuje modem in usmerjevalnik v eni napravi, T-2 naročniku slednje zagotovi na izhodu iz te naprave. T-2 v primeru mobilnega dostopa naročniku omogoča, da sam izbira in upravlja terminalsko opremo, ki vključuje radijski modem in je podprta v mobilnem omrežju T-2. T-2 naročnikov z lastno terminalsko opremo – v delu omrežja, ki je pod nadzorom T-2 – ne obravnava drugače kot naročnike, ki uporabljajo opremo T-2. 

Ne veste kako naprej?

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?