Internet

Koliko časa poteka priključitev na VDSL?

Skladno s pravili, ki jih določa nacionalni operater, poteka postopek priključitve iz omrežja nacionalnega operaterja v omrežje T-2 na naslednji način:

  • Naročnik podpiše pogodbo s T-2.
  • T-2 izvede pri nacionalnem operaterju povpraševanje o tehnični izvedljivosti tega preklopa. Maksimalni časovni rok, v katerem mora nacionalni operater odgovoriti, je 3 delovne dni.
  • V primeru pozitivnega odgovora T-2 naroči nacionalnemu operaterju priključitev v omrežje T-2 in v imenu naročnika odpove tudi druge storitve, ki so jih opravljali drugi operaterji na naročnikovem telefonskem priključku (ADSL, televizija prek ADSL, ISDN, PSTN, razen storitve klicnega dostopa do interneta). Maksimalni rok, v katerem mora nacionalni operater opraviti priključitev, je 12 delovnih dni. V primeru, da želi naročnik prenesti svojo telefonsko številko, je rok za izvedbo preklopa 15 delovnih dni po prejemu naročila.
  • T-2 praviloma izvede priključitev naročnika na dan preklopa. Naročnik in montažna služba T-2 pa se lahko dogovorita o poznejšem roku priklopa.
Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam