Da Vincijevi nasveti uporabe spleta za otroke

Odrasli se pogosto srečujemo z izzivi digitalnega sveta. Nekateri se z njimi spoprimemo bolj uspešno, drugi spet manj. Zagotovo pa si lahko vsi skupaj predstavljamo s kako velikimi ovirami se na spletu srečujejo naši otroci ob prvih virtualnih korakih.

Ravno z mislijo na pomoč našim najmlajšim ob vstopu v zapleten digitalni svet so pri Da Vinciju pripravili izobraževalno serijo Search It Up. Oddaja je namenjena je otrokom, starim od 5 do 11 let. V epizodah kratkega formata se junaki poglobijo v zapletene teme z digitalnimi lekcijami, ki so dostopne in razumljive tudi mlajšim otrokom.

Otroci se bodo spoznali s pojmom internetna varnost, prav tako pa bodo srečali tudi s pastmi virtualnega okolja ter se naučili varne in prijazne uporabe spleta. Do zdaj za osnovnošolske otroke še ni bilo oddaje s tako razumljivo in prijazno vsebino, ki bi pojasnila, kaj pomeni internetna varnost. Search It Up to obravnava tako, da otroke vodi skozi različne scenarije in teme, od spletnega ustrahovanja do tega, kaj je primerno deliti z drugimi na spletu.

Serija je komičnega tona in polna nepozabnih primerov, ki jih vodita brat in sestra, Jack in Maya. Srečujeta se s situacijami, ki jih otroci zlahka prepoznajo. Search It Up se vrti okoli domačega in družinskega življenja glavnih junakov Maye in Jacka ter njune babice Gran, ki rahlo spominja na nekakšno tehnološko čarovnico. Čeprav sta domača v digitalnem svetu, se Maya in Jack srečujeta s tipičnimi izzivi, s katerimi se srečuje večina mladih med odraščanjem ob spletnem svetu.

Kako dolgo trajajo stvari na internetu? Kako hitro se lahko stvari širijo? Zakaj se včasih na spletu obnašamo bolj nespoštljivo, kot bi se lahko iz oči v oči? O teh in še mnogih vprašanjih bo omenjeni trio razpravljal, odkrival razlike, prekrivanja in povezave med njimi ter pomagali vašim otrokom dobro premisliti o svojih dejanjih na spletu.

Vse epizode Search It Up si boste lahko brezplačno ogledali v T-2 videoteki do konca septembra 2021.

Ne spreglejte pa tudi nagradne igre, ki bo poteka na naših družabnih omrežjih Facebook in Instagram in osvojite simpatične nagrade.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?