Filmski večer za sladokusce

Ste naveličani holivudske žanrske produkcije, ki prevladuje na naših TV ekranih? Za vas smo prebrskali naše videoteke in pripravili nekaj namigov za ogled kakovostnih filmov evropske produkcije.

Za sproščen začetek predlagamo nemški film Toni Erdman, ki je predlani navdušil tudi gledalce ljubljanskega filmskega festivala. Film pripoveduje o ostarelem učitelju klavirja, ki se odloči obiskati svojo uspešno hčerko, ki gradi svojo kariero v veliki multinacionalki v tujini. Film na duhovit način razgali problematike sodobnih družinskih odnosov. Ponuja nam priložnost, da si tudi sami postavimo večno vprašanje »Zakaj že?«. Vse to, skozi obilico humornih situacij… Na IMdB je film ocenjen z oceno 7,4.

Leto za Tonijem, je ljubljansko festivalsko občinstvo pretresel Daniel v filmu Jaz, Daniel Blake režiserja Kena Loacha. V tipično Lachevi maniri film prikaže boj malega človeka z vsemogočnim aparatom birokracije. Ne glede na izziv, Daniel v boju ni osamljen. Svojevrstno filmsko ogledalo, ne samo britanski, ampak vseobči družbi. Na IMdB je film ocenjen z oceno 7,9.

Da so lepe stvari umazane, smo slišali že večkrat. Film s tem naslovom – Umazane lepe stvari režiserja Stephena Fearsa , zadane v srce. Prikaz življenja z roba evropske družbe odstira žalosten portret imigrantskega življenja in daje dodatno dimenzijo trenutno zelo aktualni družbeni problematiki. Film je bil posnet na prelomu tisočletja, veliko prej, preden so vzniknile evropske begunske krize. Na IMdB ima film oceno 7,4.

Zabava

Ne zamudite finalnih delov TV serij v videoteki Pickbox

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?