Igra prestolov - nadaljevanje

Serija Igra prestolov pripoveduje zgodbo o epskem boju za oblast v domišljijskem svetu Sedmih kraljestev. Se še spomnite vseh napetih spopadov in zapletenih zgodb? V pričakovanju na zadnjo sezono smo pripravili nekaj utrinkov preteklih dogajanj.

V četrti sezoni spremljamo Aryo Stark, ki po pobegu iz Kraljevega pristana išče le maščevanje za smrt svojega očeta in njeno sestro Sanso, ki po smrti Joffreya Baratheona na lastni poroki, v spremstvu Petyra Baelisha zbeži pred krivično obsodbo za kraljev umor. Na koncu obsodijo Tyriona Lannisterja, brata Cersei in Jaimeja Lannister, ki izbere sodbo z dvobojem, a mora na koncu še vseeno pobegniti iz Kraljevega pristana. Sezona se zaključi z umorom Tywina Lannisterja.

V peti sezoni po smrti kralja Joffreya, prestol zavzame njegov mlajši brat Tommen Lannister, ki s poroko sklene zavezništvo med hišama Lannister in Tyrell. Med tem časom spremljamo Johna Snowa v Nočni straži in njegov pohod severno od zidu. Zaradi zavezništva z divježi si nabere kar nekaj sovražnikov, kar ga na koncu sezone tudi stane življenja. Tyrion Lannnister se kot kraljeva roka pridruži Daenerys Targaryen, Arya stark pa pripluje na otok Bravos, kjer se uči za morilko - človeka brez obraza.

Pričakovano ali ne, se šesta sezona nadaljuje z Johnom Snowom in njegovim vstajenjem od mrtvih. Prvič je v ospredje nekoliko bolj postavljen tudi Brandon – mlajši sin Neda Starka, ki v vlogi enookega krokarja potuje severno od zidu. Preko ozkega morja se Daenerys ponovno znajde kot ujetnica plemena Dothraki, priča pa smo tudi umoru Marcele Lannister, ki jo na poti v Kraljevi pristan, zastrupijo.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?