Pomagamo društvu Humanitarček

V drugem tednu decembra smo svojo pozornost namenili društvu Humanitarček. Namesto klasičnih poslovnih daril, smo letos denarna sredstva namenili v dobrodelne namene, natančneje, kupili smo paketke sestavljene iz drožnega nastavka imenovanega Rudl in knjižice receptov za peko z drožmi, izkupiček pa gre za tople obroke starostnikom v okviru Humanitarčkovega projekta Rudl za #Vide.

RUDL za #vide je projekt, ki ga je pravzaprav rodila prva korona kriza spomladi, ko je zaradi prekomernega paničnega nakupovanja začelo primanjkovati kvasa za najranljivejše. Društvu Humanitarček je takrat na pomoč priskočila Anita Šumer s svojim Rudlom. Gre za drožni nastavek v pol suhi obliki. V društvu so z njeno pomočjo za starostnike pripravili preproste recepte in jih spodbujali k vzdrževanju drožnega nastavka.

“Na začetku nas je bilo precej strah, kako bodo sprejeli to alternativo. A se je izkazalo, da so se predvsem starostnice z drožmi spoprijateljile bistveno hitreje, kot smo mislili. Saj so jih po večini poznale iz svoje mladosti” je povedala Ninna Kozorog, predsednica društva in aktualna Slovenka leta. “Utopično je pričakovati, da bodo vsi spekli popolne hlebce. Daleč od tega. Jih pa - tudi fante, spodbujamo, da skrbijo za njih. Tako se zamotijo, imajo rutino. Marsikateri moški si zna sedaj z njim speči super šmorn. Pogosto pa jih spodbujamo, da nam za sam nastavek skrbijo, me pa spečemo kruh”.

"Ker je stiska starostnikov na zimo še toliko bolj občutna, smo se odločili, da del naše zgodbe delimo s celotno Slovenijo. Tako smo ob mentorstvu Anite Šumer pripravili knjižico zgodb, ki se prepletajo z recepti #vid in profesionalnimi recepti drožomanske mojstrice Anite. Samo za ta namen, pa je Anita pripravila omejeno izdajo - izvornega Rudla.  Sredstva bodo namenjena nakupu toplih obrokov, starostnikov #projektVida."

Ti. “Decembrski paketek”, ki bo na voljo od 23.11.2020 po ceni 12€, s katerimi boste nekomu omogočili topele obroke. V zameno pa boste prejeli “knjižico” iz “prve roke” ter čisto svoj drožni nastavek, imenovan Rudl. 

Zabava

Praznični december v objemu vašega doma

Čeprav leto 2020 zaključujemo v popolnoma novem in drugačnem vsakdanu, je december tisti mesec, ko si vzamemo čas zase in za svoje bližnje, ko nas obiščejo trije dobri možje in ko v kuhinjah zadiši po sveže pečenih piškotih ter drugih dobrotah.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?