Premierne vsebine na Viasat History

V mesecu avgustu vas vabimo na popotovanje skozi čas. Oglejte si premierne zgodovinske vsebine na programu Viasat History.

Zgodba o Evropi, premierno od sobote, 25. avgusta, ob 20.00 (ZDF)

Ta pionirska serija predstavlja zgodbo o Evropi v šestih epizodah, pri čemer pod drobnogled vzame različna poglavja njene razgibane zgodovine. Gre za potovanje skoči čas in prostor, od njenih začetkov, prvih naseljencev, razvoja evropske kulture in religije, do zgodovinskih dosežkov na področjih raziskovanja, tehnologije in politike. Serija predstavi tudi drzen pogled na sedanjost in prihodnost Evrope. Evropa je bila več tisoč let v samem žarišču svetovnih dogodkov in je postavila številne temelje sodobne svetovne družbe. Hkrati so njene nenehno spreminjajoče se pokrajine, podnebje ter živalstvo in rastlinstvo oblikovali svojo zgodbo. Ta serija raziskuje različne vidike prav neverjetne zgodovine te celine, vselej v luči širše slike. Osupljivi posnetki, koristna vprašanja in presenetljiva spoznanja nam bodo naslikala hipnotičen portret Evrope.

Otroci kraljice Viktorije, premierno od torka, 7. avgusta, ob 21.00 (BBC Studios)

Ta navdihujoča serija vas bo obogatila z novim razumevanjem kraljičinih osebnih odnosov s soprogom Albertom in njunimi devetimi otroki. Zakon kraljice Viktorije in princa Alberta je bil strasten, njuno zasebno življenje pa po pričanju zgodovinarjev pravo bojišče za zaprtimi vrati. Ta družinska saga se razteza čez 60 let in pripoveduje o manipulaciji, konfliktu, ustrahovanju, čustvenem izsiljevanju in mrzličnih prizadevanjih Viktorijinih otrok, da bi se iztrgali iz krempljev gospodovalne in zahtevne matere. Serija črpa navdih v pisnem gradivu in fotografijah, ki jih je družina pustila za seboj, ter s pomočjo tega gradiva slikovito oriše to slavno družino in njihove zapletene medsebojne odnose.

Uporabljam aplikacijo tv2go in svoje najljubše filme in serije pogledam kar na dopustu.

Zadnje potovanje Romanovih, v sredo, 15. avgusta, ob 20.00 (Ampersand)

Po revoluciji oktobra 1917 je bil car Nikolaj II. prisiljen sestopiti z oblasti. Ta dokumentarni film je izjemna pripoved o tragični usodi celotne kraljevske družine do njihove smrti julija 1918. Gre za dramatično zgodbo, ki se je odvijala v burnem zgodovinskem obdobju, od februarske in oktobrske revolucije do konca 1. sv. v. ter krvave ruske državljanske vojne. Zakaj so prav vsi, vključno z njegovim bratrancem, angleškim kraljem Jurijem, obrnili hrbet tako mogočnemu monarhu? Ali je Lenin odigral osrednjo vlogo pri tem razpletu? Ali je bil umor edina možnost? Stoletje kasneje so poslednji tedni Romanovih pokazatelj konca obdobja velikih evropskih monarhij.

Skrivni Versaj Marije Antoinette, v torek, 28. avgusta, ob 21.00 (Zed)

Kraljičina vasica (Hameau de la Reine) je palača, zakrinkana kot kmečka koča, skrita v versajskih vrtovih. Gre za romantičen kotiček, ki je Marijo Antoinetto spominjal na njeno brezskrbno mladost na Dunaju, po revoluciji pa je končal v ruševinah. Zdaj, dve stoletji kasneje, se končno začenja njegova prenova. Leta 2018 je ta versajski dragulj v vsej svoji prvotni slavi ponovno odprl vrata javnosti. Ta dokumentarna drama spremlja njegovo obnovo in razkriva veličino legendarne francoske kraljice z Dunaja Marije Antoinette, kraljice mode in stila, vse do njene smrti pod giljotino. Gre za intimen portret »preveč sodobne ženske«, ujete v vrtincu zgodovine.

Top model LG V30
Top model meseca julija se ponaša z velikim ekranom, na katerem je gledanje najljubših vsebin pravi užitek. Ob naročenem časovnem zamiku, pa program prevrtim ali ustavim tudi v aplikaciji tv2go.

Zgodba dveh sester, premierno od nedelje, 5. avgusta, ob 13.10 (3DD)

Ti edinstveni dokumentarci pripovedujejo zgodbe o vplivnih ženskah 20. stoletja in njihovih odnosih s svojimi sestrami. V drugi sezoni bomo bolje spoznali svet onkraj kraljevega blišča in vzklikajočih množic, saj bomo stopili v življenja kraljice Elizabete II. in princese Margarete. Odpotovali bomo daleč nazaj skozi kraljevo zgodovino, da bi odkrili resnični zgodbi o Anne in Mary Boleyn ter se poučili o ženskah iz družine Pankhurst, ki so stale za največjim političnim premikom za ženske v 20. stoletju.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?