Pridružili smo se okoljevarstvenemu projektu Zelena smer

Besedo trajnost ali trajnostnost, ki izvira iz angleške besede sustainability, zagotovo že vsi dobro poznate. Če se obnašamo trajnostno, to pomeni, da ob zadovoljevanju trenutnih potreb družbe hkrati ne ogrožamo potreb prihodnjih generacij. Pri tem moramo skrbeti še za ravnovesje med gospodarsko rastjo, skrbjo za okolje in dolgoročnim vzdrževanjem družbene blaginje ob odgovorni rabi naravnih virov. 

To je za podjetja, ki zasledujemo trajnostne okoljske cilje in v ospredje postavljamo še druge prioritete, kot sta varnost in udobje na delovnem mestu, poseben izziv. Eno takih področij, o katerem sicer ne govorimo veliko, a mu posvečamo veliko pozornosti, je prav zagotavljanje čistoče in vzdrževanje higiene v našem delovnem okolju. Skrb za zdravje in dobro počutje zaposlenih uresničujemo z zmanjševanjem morebitnih škodljivih vplivov, kar poleg odstranjevanja umazanije in odpadkov vključuje tudi preprečevanje širjenja različnih mikroorganizmov, ki lahko škodujejo našemu zdravju. V iskanju trajnostnih rešitev smo se povezali s podjetjem Barjans in se pridružili projektu Zelena smer.

S projektom Zelena smer na pravi poti v prihodnost

V družbi T-2 se zavedamo svoje odgovornosti pri varovanju okolja, zato smo se vključili v projekt Zelena smer, ki nas nagovarja s sloganom Spreminjamo naravo čistoče. Svoje poslanstvo uresničujemo v treh korakih: z zmanjšanjem porabe izdelkov pri vzdrževanju čistoče in higiene objekta, z uporabo izdelkov z ekološkimi certifikati ter papirja iz krožnega gospodarstva, ter z ozaveščanjem zaposlenih, poslovnih partnerjev ter naših uporabnikov.

S korakom v želeno smer smo tako izbrali kakovostne storitve in eko izdelke na področju papirne galanterije, čistil in pripomočkov za čiščenje. Izbrani izdelki močno zmanjšujejo vplive na okolje, saj so zasnovani tako, da je njihova poraba minimalna, da je njihova življenjska doba čim daljša, da so izdelani iz okolju prijaznejših surovin ali da prihajajo iz krožnega gospodarstva.

Kako smo v T-2 postali bolj zeleni v skrbi za čistočo in higieno?

Po opravljeni analizi stanja ter pregledu postopkov čiščenja, ustreznosti pripomočkov in čistilnih sredstev, so nam strokovnjaki iz oddelka sanitarnega inženiringa v podjetju Barjans pripravili poročilo ter predloge za optimizacijo na področju čiščenja in vzdrževanja higiene v našem objektu. Prav tako so brezplačno izdelali še načrte čiščenja, svetovali pri organizaciji dela in izbiri najustreznejših izdelkov glede na okoljska priporočila.

Odločili smo se za uporabo koncentriranih čistil z nadzorovanim redčenjem in doziranjem ter za higienski papir, ki ga v okviru krožnega gospodarstva pridobijo z reciklažo odpadnega papirja iz Slovenije. Ob tem svoje uporabnike in obiskovalce obveščamo in ozaveščamo o racionalnem ravnanju in porabi higienskih izdelkov. Skrb za čim manjši ogljični odtis nas tako vodi tudi k vse bolj trajnostnemu ravnanju z naravnimi viri.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?